Budynek to jedno, ale po zdjeciach widać, że bardzo dobra i żyzna tam gleba, pewnie łąk na tym hektarze będzie na dwa tygodnie w sezonie pastwiskowym 😉 no i cena za to... bez okien, bez jakichkolwiek warunków. Nic tylko inwestować 🏇
Za 5 dyszek to bym kupiła takie coś żeby zakładać jako pierwsze młodziakom, jak obetrze o ścianę, wywróci się brykając czy dębując to przynajmniej nie szkoda 😉
Brązowe ma pękniętą terlicę. Ja bym jednak nie zakładała. Młodym koniom do pobiegania po hali zakładam 100 letniego pro-light jeszcze firmy daslo (praktycznie nieużywany, ale z racji wieku wartość rynkowa bliska zeru), też nie szkoda, a jednak budzi większe zaufanie.
To jest trzyletni koń? Ja bym powiedziała że ma 20 i jest po ciężkiej rekreacji. Koń wygląda jakby był po urazie kręgosłupa. Kulawy, sztywny, bez impulsu. Pewnie dlatego taki tani.
Ten wałaszek ma problem z PT. Miękka pęcina plus ratujący tą wadę rozwarty staw skokowy. Nie obejrzałam filmu do końca, bo mi net zrywa, ale w tej pierwszej 1/3 filmu widzę taki właśnie obrazek. na zdjęciu widać jedną nóżkę krótszą... ot taka kosiarka i konik spacerowy. Czego spodziewać się po 3latku za taką cenę.
Dodam jeszcze, że gdyby koń miał wadę symetryczną, to prawdopodobnie nie było by widać tej "kulawizny", tj nie w takim stopniu. Mam też wrażenie, że zad jest z prawej strony opuszczony. Jeździec swoją drogą, choć zwracałam głównie uwagę na ruch kończyn. Jak przestanie padać, to mi się net naprawi, chętnie zobacze filmik w całości 😉
Ten koń złamał nogę jako źrebak, był pod kontrolą wet. i można śmiało na nim jeździć, nic się z tą nogą nie dzieje. Kulawizna wynika z tego że noga jest trochę krótsza i wygląda jakby kulał. Konia znam od wypadku, misiek totalny, na wędrówki po lesie super.
monia, przepraszam, że zapytam ale mnie to nurtuje. Ten koń na pewno nie ma nic z kręgosłupem/krzyżem/biodrami? Bo to jak chodzi zadem jest dość specyficzne i patrzę raczej na miednicę. Widziałam, kiedyś takiego konia, który jako źrebak został stratowany i podobny miał ruch.