Forum konie »

Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

"Trenerka", która startowała niejednokrotnie w zawodach ujeżdżeniowych oraz skokowych i która od około dwóch lat podejmuje się dojazdowych treningów i układania koni, w tym czasie udało się jej pozyskać klientów z całej Polski ( klik )...
prowadzi już nawet kursy "naturalne":
klik
😵
o ja pitole, ale ma przerost ambicji!
Jakiś czas temu do niej napisałam z ciekawości z pytaniem czy posiada jakieś zdjęcia lub filmy z zawodów, w których rzekomo startowała. Napisała, że startowała w skokach do N włącznie i że skacze do 160 cm. Ale żadnego zdjęcia z żadnych zawodów nie posiada. 🙂
Ludzie przestańcie wypisywać te bzdury.Jaki właściciel? jaka dziewczyna, która zakupiła te konie?Jedyną właścicielką jest kobieta z okolic DWR,cyniczna i arogancka oszustka,która oferowała rzekome usługi pielęgniarskie na terenie Wrocławia.Komornik ściga ją od dobrych 2lat.A to że te konie znalazły się w Piskorzowie to tylko próba chowania się przed komornikiem.Na przyszłość jeśli się ktoś w temacie nie orientuje to niech się nie udziela.Przyspieszyła im wyjazd na rzeź  hihi mogła wcześniej sprzedać albo oddać i miała by z głowy. 😀
popek Masz nieaktualne informacje więc nikogo nie oczerniaj i nie pisz bzdur! Ta , jak piszesz oszustka sprzedała konie w lipcu 2014. Dowodem są umowy kupna - sprzedaży koni oraz kwity ze skarbówki o zapłaconym podatku od czynności cywilno - prawnych. Obecna właścicielka oczywiście odwołała się od postanowienia komorniczego i czeka na decyzję sądu. Jeśli byłoby tak jak mówisz to dziwne, ze komornik nie zajął innych, cenniejszych koni z piskorzowa tylko klacz z wadą kręgosłupa i jakiegoś kuca.
Jakiś czas temu do niej napisałam z ciekawości z pytaniem czy posiada jakieś zdjęcia lub filmy z zawodów, w których rzekomo startowała. Napisała, że startowała w skokach do N włącznie i że skacze do 160 cm. Ale żadnego zdjęcia z żadnych zawodów nie posiada. 🙂

To niech powie na jakich zawodach, zaraz sprawdzimy na listach startowych czy po wynikach...
Julie najlepsze czwarte zdjęcie z ogłoszenia o treningu i zdjęcie w przykucu w ogłoszeniu o kursie.
😁

Edit. Co to jest? W którychś województwach już zaczęły się ferie?  🤔wirek:
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/33256?
Witam.

Zaciekawiły mnie opinie na mój temat od osób, które kompletnie nie znają mnie, ani
osób które ze mną jakikolwiek kontakt miały.

Mało interesują mnie tego typu opinie, ale dla świętego spokoju, żeby rozwiać
wątpliwości :
1. Załączam jedno z niewielu zdjęć jakie posiadam z zawodów, zdjęcie to można odnaleźć
na http://kawaleriahubal.pl/galeria/  przeczytać sobie opis, poszukać adnotacji odnośnie
zawodnika, a także można zwrócić uwagę od jakiego czasu tego typu skoki nie są mi obce.

2. Co do kwestii kursu, jest on organizowany w stadninie, gdzie obecnie pracuję, a która posiada
największe w Europie stado dzikich wolno żyjących ogierów. Myślę, że sami doskonale powinniście
wiedzieć, że ośrodek tego typu nie pozwala sobie na zszarganie imienia zatrudniając osoby
niekompetentne.

To tyle, jeżeli chodzi o powyższy temat.
telara, to nie jest zdjęcie z zawodów. Na przeszkodzie nie ma chorągiewek, które obowiązują nawet na rozprężalni.
Witam.

Zaciekawiły mnie opinie na mój temat od osób, które kompletnie nie znają mnie, ani
osób które ze mną jakikolwiek kontakt miały.

Nikt nie musi cię znać osobiści, zdjęcia mówią wszystko. Czyli totalna tragedia i ........ 
Witamy na re-volcie!
Halo, nawet takich stajennych, zastodolowych?
Jak nie chorągiewki to chociaż numerki.
Może dlatego, że to tak się składa jest część z potęgi skoku, ale jak pisałam, jeśli ktoś chce dociekać
prawdy może znaleźć nawet opis na stronie stadniny gdzie było to organizowane, jeśli ktoś
chce osądzać mając wiedzę połowiczną proszę bardzo. Nie mam zamiaru usprawiedliwiać się
przed ludźmi, którzy nie widzieli mnie na oczy.

Pozdrawiam, wnioskujcie dalej i zapraszam do obcowania z końmi żyjącymi w naturze do
Agroturystyki Ul.
Halo, nawet takich stajennych, zastodolowych?

To niestety nie sa zawody potwierdzające profesjonalizm zawodnika...
Zdjęcia jest podpisane jako "Potega skoku 2012", nie bardzo wiem czego ma dowodzic.
Ale moze znajdzie swoja grupe docelowa 😉 Tylko opis umiejetnosci troche rozmija sie z fotkami.
telara, to ja czekam na zdjęcia albo chociaż link do wyników z zawodów ujeżdżeniowych jak i skokowych w których niejednokrotnie startowałaś. 
Nie raz, gdzieś gdzie nawet zawody do pzj zgłoszone nie były.
Zdjęć możesz nie mieć, ale wyniki z oficjalnych imprez są ogólnie dostępne na stronach wzj.
A co do pracodawców - nie raz nie wiedzą nawet kogo zatrudniają, albo sami nie mają wiedzy i podpierają się na swoim pracowniku, ufają mu, że skoro tak mówi to tak jest, także z argumentem trafiłaś jak kulą w płot.  😉
A agroturystyka Ul to nie jest miejsce, w ktorym jnbt organizuje czesto kursy? Jesli tak to chyba z tym szarganiem opinii o osrodku na rv to za pozno xD
Misskiedis, to jest to miejsce. tzw. rancho regana
talara- na każdych oficjalnych zawodach przeszkody są oznakowane, bez względu na rodzaj konkursu. zdjęcia jakie wstawiłaś to z zawodów grande prr, nie widniejesz w żadnym zestawieniu PZJ jeśli chodzi o: odznaki, licencje, szkoleniowców itp. co sugeruje, że nie startowałaś w oficjalnych konkursach itp. dla osoby czytającej ogłoszenie sprawdzenie tego co napisałaś to dosłownie 5 min roboty...
telara

Wstawienie tego zdjęcia tutaj to już samobój...  🤔

Koń niby potęgę skoku idący a nawet ochraniaczy nie ma...
O stylu jeźdźca nie wspomnę, bo tu sytuacja jak z ochraniaczami powyżej...  🙄

PS: Dziewczyny! Jak mi raz Ludger Beerbaum poprowadził pół godziny treningu (flatwork plus cavaletti), to może i ja powinnam się zacząć cenić i kursy robić?  🤣  👀 Najlepiej od razu jako trener kadry?? 😉
telara, Ogłaszasz się jako "trener" koni.
Ale w żaden sposób nie pokazujesz umiejętności i doświadczenia na poziomie kogoś, kto może się zwać tym mianem.
Na zdjęciach - tragedia.
Jakichkolwiek papierków potwierdzających Twoje kwalifikacje - brak.
Udokumentowanych startów w jakichkolwiek zawodach - brak. Papiery instruktorskie już nie obowiązują, ale nawet brązowej odznaki nie masz.
Piszesz "Startowałam niejednokrotnie w zawodach ujeżdżeniowych oraz skokowych."
Na moje pytanie na PW odpisałaś, że "Jeżeli chodzi o same zawody, starty do N włącznie,
oraz towarzyskie potęgi do 160cm."
Gdzie, kiedy i w jakich zawodach do N włącznie startowałaś 🤔 Skoro nie masz nawet brązowej odznaki?
I jakich ujeżdżeniowych "niejednokrotnie"? Gdzie konkretnie, jakiej klasy?

Jeśli chodzi o Ul, to oczywiście do tego poziomu bardzo marnej rekreacji w stylu pseudo-western pasujesz jak znalazł.
To miejsce nie ma nic wspólnego ze sportem jeździeckim. Ich współpraca z Makacem jak dla nas (myślę, że mogę powiedzieć "nas" w imieniu użytkowników tego forum) nie świadczy o ich prestiżu, tylko przeciwnie - o kompletnym braku pojęcia o jeździectwie.

Generalnie, z ogłaszaniem się jako "trener" koni sportowych grubo przegięłaś.
Wybacz, ale źle trafiłaś z próbą wciśnięcia tego kitu.  :kwiatek:
To mogą łyknąć laicy, a tu jest dość dużo osób będących prawdziwymi trenerami, instruktorami i zawodnikami.
Brakuje przycisku "Lubię to"
Może wbiję kij w mrowiskoi: http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/32756
Może mi ktoś wytłumaczyć na ki wuj właściciel dodaje taki filmik?!  🤔 Ni to profesjonalne, ni to ładny obrazek - zeszmacony jak 150, koń w popłochu uciekający i skaczący pod włos kopertę, w ogóle nie przygotowany do skakania w korytarzu. Jakoś wszechstronności też ciężko się tam dopatrzeć a i styl skoku mówiąc delikatnie "bezszał".
Szukając takiego konia, po samych fotach - jechałabym oglądać. Po obejrzeniu filmiku - prędzej dzwoniłabym o tozu...  😵
Ogłoszenie w tajemniczych okolicznościach zniknęło  😁
ech już usunięte
Może się już sprzedał  😎
W każdym razie, niewiele straciłyście nie oglądając filmiku ;-)
drabcio Jakbys chciała obejrzeć dwóch ......panów zaganiających biednego wystraszonego misia na przeszkody to prosze 🙂 link do filmiku

a to tresc:
Płeć Ogier
Wiek ur. 2011 / 5 lat
Wzrost 163 cm
Maść ciemnogniada
Rasa SP szlachetna półkrew
Ojciec Elf po Fanimo
Matka Bila BH po Dietmar xx
Cena 10-20 tys. pln
Lokalizacja mazowieckie
Przeznaczenie sportowe
Hipoterapia  Hodowla  Rajdy  Rekreacja  Skoki  Ujeżdżenie  Western  WKKW  Zaprzęgi
Opis
Sprzedam bardzo wszechstronnego młodego konia. Jest bardzo grzeczny i bezproblemowy w obsłudze. Szybko uczy się wszystkiego. Jest bardzo wszechstronnie uzdolniony gdyż dobrze się rusza oraz bardzo poprawnie skacze. tel 666188911
kwagga, byłabym ostrożna ze skreślaniem koni hodowli Bogny. Teraz wiele osób ma problem, żeby pracować z młodymi, nic w tym dziwnego.
halo Nie śmiałabym oceniać ani niczyjej hodowli, ani konkretnego konia. Nawiasem mówiąc ten rumak bardzo mi się podoba. Ponieważ rozmawiacie o ogłoszeniu które gdzieś ,,zaginęło" poprostu je wkleiłam, żeby dziewczyny mogły zobaczyć i tyle. Sam sposób prezentacji konia na filmiku jest mało profesjonalny i tyle. A czy ogłoszenie jest dziwne i nietypowe? Dla mnie nie, bo takich jest niesamowicie dużo.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się