Forum konie »

Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

"Na złodzieju czapka gore". 😀iabeł:

azzawa, no właśnie głównie po Tobie pojechała w PW do mnie. 😎 Chcesz wnieść sprawę za znieważenie? To wyślę Ci print screena. 😂 (Niestety nie zrobiła tego "publicznie" ani "w zamiarze, żeby ta zniewaga do Ciebie dotarła", bo pod wiadomością było, że nie zgadza się na udostępnianie treści wiadomości nikomu - czyżby to nie był pierwszy raz, kiedy posunęła się za daleko? 😀 - więc chyba się nie liczy, w sensie nie podpada pod paragraf...)
szczerze... mnie to wisi, jej wychowanie to nie moj cyrk i nie moje małpy :-)
Dziewczyny, pisac mi na pw, kto jeszcze dostał "miłosne" pw, takie rzeczy podchodzą pod zastraszanie i stalking, nie powinno się tego tak zostawic.
Wczoraj wieczorem, jak przeczytałam to nieszczęsne pw od Pauli to padłam, uważam, że Obibok powinna zostać uniewinniona, w pewnym sensie dobrze się stało. Teraz wiadomo kto to i na co go stać, ta osoba została totalnie zdemaskowana. W każdym razie ja też trochę poczuwam do odpowiedzialności, bo nawiązanie do mojego postu też tam było, a pomyje poleciały tylko do jednaj osoby, nie to żebym prosiła się o indywidualnie skierowane obelgi 😉
Jej odpowiedź po publikacji pw jest dowodem na to, że próbuje teraz bagatelizować sprawę (uważaj Obibok możesz dostać kolejne PW 😉
Dziewczyny, pisac mi na pw, kto jeszcze dostał "miłosne" pw, takie rzeczy podchodzą pod zastraszanie i stalking, nie powinno się tego tak zostawic.

Wszystko działa w dwie strony, nakręcacie się, podniecacie, najlepiej kogoś krytykować a patrząc w galerie krytyków to  🤔  Sprawa tych kobiet nie jest jednorazowa, po co się wtrącać w ich konflikty ?
monia, chodzi o to, że jeżeli sprawa jest na tyle poważna, że spora liczba ludzi jest obrażana i zasypywana obraźliwymi pw, to nie powinno się tego tak zostawic. Dosc sporo osób się zwróciło z problemem, jeżeli jest ich więcej, to warto by im pomóc.
Jeżeli jednak się okaże, że to tylko parę osób wymieniających się dziecinnymi "miłosnymi" pw, to jasne, że nie ma się co wtrącac 😀

A Obibok musi przeżyc swoją karę - złamała prawo, więc trzeba wziąc za to konsekwencje, chocby nie wiem, jak "szczytne" były cele.
ikarina ja uważam, że to zdecydowanie nie fair
Ktoś skrytykował całiem normalne ogłoszenie sprzedazy konia... Na zdjęciach sprzedażowych koń na czarnej i juz cała afera nie wiadomo o co. Dosiad amazonki pozostawia wiele do życzenia, ale na sprzedaż jest koń, nie amazonka  😉 Skoro klacz skacze i przy jeźdźcu "na szyi" i zostającym za ruchem - to akurat dobrze świadczy o samej klaczy...
Nie dziwię się Pauli, że zareagowała emocjonalnie. Wiek i ambicje też mają tu z pewnością znaczenie. A re-voltowicze przyczepili się do rzeczy totalnie nieistotnych...
Oczywiście obraźliwe PW czy nieprzyjemne posty w temacie nie powinny teoretycznie mieć miejsca, ale forumowicze też nie są bez winy...

Dodam, że zdarzy mi się zostać za ruchem, czasami używam czarnej wodzy - zlinczujecie mnie za to?  😲
Agresja nawet słowna, niczym nie powinna być usprawiedliwiona.
jagoda1966 poczytaj dokładnie. Agresja była z obu stron "konfliktu"...
_Gaga, zaczęło się od tego, że zdjęcia raczej 'mało sprzedażowe'; co innego wysłać takie zdjęcia na pw i pokazać, że koń potrafi 'wyratować' d^pe jeźdźca, co innego bazować na zniechęcających do kupna obrazkach.  (to tylko moje zdanie, ja się tam nie znam.) :kwiatek:
A widzisz, ja bym dla juniora właśnie takiego konia szukała. Tj. takiego, który i pod Jackiem Z. parkur skoczy i pod piedołą dosiadową pierwszej wody  😉 Skoczy czy za pysk się szarpnie, czy nerki przysiądzie... Paula w sposób - jak sądzę - kompletnie niezamierzony pokazała atuty klaczy  😉

A że sama jest deliktanie rzecz biorąc niekulturalna - cóż + na to nie ma paragrafów. Wystarczy zignorować  😉
_Gaga nadal uważam, że reakcja tej dziewczyny ze zdjęć i tak była przesadzona, a określenia przez nią użyte takie rynsztokowe bardziej i co najmniej nie adekwatne do sytuacji, ale spoko nie czepiam się, to tylko moje zdanie 🙂 Wychodze z założenia, że zawsze należy być ponadto. Peace 🙂
Z pewnością treść prywatnych wiadomości (która tu przez chwilę się pokazała) byął poniżej jakiejkolwiek krytyki
Tylko pisanie o tym w kółko nic nie da. Dzieciak (młodzież?) się nie nauczy kultury z internetowego forum niestety  😉
Gaga, to jest dorosła osoba.
Ja się wcale nie dziwie, że Paulina tak poleciała z pw. taka nagonka na nią, ciekawe za co ? za ogłoszenie co pokazuje plusy klaczy ? to jest dobry koń, każdy na nim pojedzie.

Jestem ciekawa jak role by się odwróciły, jak jedna z was byłaby na miejscu Pauliny, ciekawe jakbyście się broniły ? Nie znam Pauliny, ale naprawdę takie teksty pod jej ogłoszeniem były niesmaczne .

Chyba za stara jestem na takie przepychanki  😵

ekhem jak znasz Paulinę osobiście to czemu nie porozmawiasz z nią osobiście ? może sobie wyjaśnicie w oczy, bez całej volty. Tylko nie wiem co wyjaśniać, bo to wy naskoczyliście na nią .
[quote author=_Gaga link=topic=190.msg2046378#msg2046378 date=1395397867]
ikarina ja uważam, że to zdecydowanie nie fair
"Ktoś skrytykował całiem normalne ogłoszenie sprzedazy konia... Na zdjęciach sprzedażowych koń na czarnej i juz cała afera nie wiadomo o co. Dosiad amazonki pozostawia wiele do życzenia, ale na sprzedaż jest koń, nie amazonka  😉 Skoro klacz skacze i przy jeźdźcu "na szyi" i zostającym za ruchem - to akurat dobrze świadczy o samej klaczy..."
3 ZDJĘCIA UKAZUJĄ 15-LETNIĄ AMAZONKĘ Z GDAŃSKA- publikacja tamtego, że nastolatka wylądowała na szyi konia, a koń się wybronił było celowe.

"Nie dziwię się Pauli, że zareagowała emocjonalnie" (JESTEM NAZBYT EMOCJONALNĄ OSOBĄ- to fakt, bo wkłada się tyle czasu, pracy i kasy, a forumowicze ZAWSZE SIĘ DO CZEGOŚ PRZYCZEPIĄ :'( ) "A re-voltowicze przyczepili się do rzeczy totalnie nieistotnych..." (BO TO JEST KLAN- i to ja się czuję zawsze poszkodowana- A NAJLEPSZĄ OBRONĄ BYŁ ATAK NA PW DO OBIBOKA, żeby zrozumiała, że świat się nie kręci wokół jej bezsensownych i zaczepnych komentarzy).

"Oczywiście obraźliwe PW czy nieprzyjemne posty w temacie nie powinny teoretycznie mieć miejsca" (PRZEPRASZAM, ALE ZA BARDZO MNIE PONIOSŁO, PO TYM JAK WSZYSCY NA MNIE NASKOCZYLI- dokładnie tak samo jak rok temu, nic nie wiedząc a wypisując bzdury. PO TO JEST PODANY E-MAIL CZY NR TEL.,ABY POTENCJALNY KLIENT SAM ZADZWONIŁ TO MU WSZYSTKO POWIEM O DANYM KONIU, O KAŻDYM DETALU), ale forumowicze też nie są bez winy (TYM BARDZIEJ, ŻE TO NIE JA A WY SAMI POSTAWILIŚCIE kWIDZYŃSKICH JEŹDŹCÓW W ZŁYM ŚWIETLE-a nie ja- BO NAPISAŁAM, ŻE JEŻDŻĄ NA CZARNEJ TO ZMIESZALIŚCIE MNIE Z BŁOTEM)...

"Dodam, że zdarzy mi się zostać za ruchem, czasami używam czarnej wodzy - zlinczujecie mnie za to?"  😲
[/quote]

DZiękuję Monia i _Gaga :kwiatek:

Ps. -Hucułki zostały sprzedane po tym jak je odkarmiliśmy i młodsza się szczęsliwie wyźrebiła (pokrył ją handlarz i taką ją kupiliśmy)- mają świetny dom.
- Klacz przeskoczyła kilka razy 130cm na samym początku ciąży- więc mogła co zostało ujęte, aby było wiadomo, że klacz ma możliwości i po wyźrebieniu możnaby coś dalej z nią robić 😉
- Matrix skoczył kilka razy za matką stacjonatki do 100cm, gdy na niej jeździłam na padoku a on za nią latał.

Tutaj tylko widać jak ZA KAŻYM RAZEM CZEPIACIE SIĘ WSZYSTKIEGO i to ja powinnam czuć się szykanowana i mieszana z błotem.

Pozdrawiam
Z tego co widzę to dział: "Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia", więc się wkleja linki do różnych ofert, wiele ich było i jakoś nikt inny nie reagował w taki sposób.
Nie reagował, bo zapewne nawet nie wiedział, że jego ogłoszenie jest wyśmiewane, a mi jest bardzo przykro- potem chcę coś wyjaśnić to większość na mnie naskakuje i podważa totalnie wszystko kompletnie nic nie wiedząc o danym koniu 🙁
Mnie zawsze jakiś znajomy poinformuje co tu jest grane- tak to kiedyś nawet nie wiedziałam, że jest tu tyle różnych tematów i TEN wątek, ale dostaję cynk.

Pozdrawiam i naprawdę proszę, abyście zastanowili się kilka razy zanim coś zaczniecie wyśmiewać czy krytykować, bo przez co niektórych idzie się załamać nerwowo.
Paula Myszka, nie rób z siebie wielkiej uciemiężonej cierpiętnicy, Twój sposób wypowiedzi był tak najeżony agresją i jadem, że nie dziw się, że użytkownicy  zareagowali tak samo (tyle, że bez epitetów i wyzywania  😎 ).  Myślę, że jakbyś normalnie wszystko opisała to ta 'sprawa' nie ciągłaby się już w ogóle. :kwiatek:
EDIT: a zresztą, co ja się będę tłumaczyć  🙄

Paula Myszka, rzecz w tym, że nikt by na ciebie nie naskoczył, gdybyś od początku "wyjaśniała" sprawę w ten sposób, w jaki napisałaś powyższy post. Rozumiem, że emocje mogą czasem ponieść, ale na forum jest o tyle fajnie, że można zrobić kilka głębokich wdechów, zanim się kliknie "wyślij".
Sprawę można było załatwic dużo bardziej kulturalnie. Serio. Nie byłoby całej awantury, gdyby Paula nie napisała tego całego chaotycznego postu. Owszem, revoltowicze są czasami strasznie okrutni, to nic przyjemnego czytac, jak ktoś się z nas wyśmiewa, ale da się "zgasic" hejty bez rzucania się na lewo i prawo i wypisywania pw pełnych bluzgów.

desire No muszę przyznać, ze dawno przeczytałam tak wzruszającą historię z lustrzanką w roli głównej  😀
Paula Myszka, oceniam wyłącznie po treści TWOICH postów, na treść sławetnego PW się nie załapałam. I jestem pewna, że w realu będę cię omijać szerokim łukiem. Choćby dlatego. że raczej zdrowo jest omijać osoby, którym od byle czego grozi załamanie nerwowe 🙂 Nie tylko dlatego - ale dlaczego konkretnie - nie widzę szans ci wyjaśnić 🙁.
desire , boskie! 😀 Przeczytałam i... naprawdę świetne 😉

A tu podkładka żelowa, choć na zdjęciu... kucyk (?). http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/108147?kategoria=13 😉
http://allegro.pl/canon-450d-2-obiektywy-inne-i4052565786.html
opis rewelacyjny  🤣 😜 😁

😂
(...)Nudzisz się w domu, szukasz przyjaciół, potrzebujesz przygody? Zapraszam po odbiór osobisty.
(...) Oczywiście mogę wysłać kurierem, ubezpieczyć itp., ale to zawsze dodatkowe koszta, brak rozrywki, nowych znajomości, adrenaliny. To opcja dla ludzi aspołecznych, choć ja nie oceniam.

👍 teraz ludzie ze wszystkich for się czują obrażeni :P hahahaha

ciekawe, czy pisala to ta sama babka co "aukcje wózka" - w końcu takie usługi oferuje (kojarzycie? matka sanepid)

a w temacie Myszki - no cóż. jak dla mnei zupełnie nie chodzi o ogłoszenie, o tego konia, o metody szkoleniowe. tylko o jej zachowanie, język, i brak myslenia....
halo- masz racje, żadnej szansy żeby wyjasnić ;]
eterowa, przynajmniej widać, że potrafi 😁
Obserwuję sprawę dotyczącą Pauli już od jakiegoś czasu . Moje podstawowe pytanie jest czy wy jesteście w gimnazjum ,żeby urządzać jakieś dziwne przepychanki słowne? Po drugie naprawdę nie wiem czy sprawia to wam przyjemność , macie jakąś satysfakcję, że się powymądrzacie w internecie? INTERNETOWI trenerzy wszyscy to uwielbiają. Czy ktoś zna Dakotę , jeździł na niej ? Otóż nie , więc wypisywanie różnych bzdur jest po prostu bezsensowne. Przeganaszowana czy nie, to nie jest wasza sprawa. Nikt pewnie nie zna Pauli w realnym świecie , także pisanie jaka ona jest i jaka nie jest nie ma celu. Nie jest to pierwsza sytuacja kiedy się jej czepiacie, skończcie te dziecinne zabawy. A pisanie , że zadzwonisz do Pana Zagora to jest po prostu śmieszne, co Ci to da? Nic ! A tak po za tym to wy sprzedajecie konia czy Paula, że aż tak bardzo się troszczycie o zdj ? Na zdj gdzie dziewczyna leży przy skoku było celowe pokazanie ,że Dakota to naprawdę dobry koń, wyratuje jeźdźca. Nikt nie widział całej jazdy, nikt nie widział jak dziewczyna jeździ to po co komentować? Najlepszym się zdarza popełniać błędy. Uczymy się przez całe życie. W każdym razie proponuje zakończyć dyskusje pod ofertami Pauli i udawanie jakim to jest się świetnym. W internecie takie odważne, a jak by przyszło co do czego powiedzieć to wszystko prosto w twarz, żadna by zapewne nie miała odwagi.
Pozdrawiam bardzo serdecznie internetowych mądralińskich .🙂😉)
W internecie takie odważne, a jak by przyszło co do czego powiedzieć to wszystko prosto w twarz, żadna by zapewne nie miała odwagi.

i powiedziała to osoba podpisująca się Anonim
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się