safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 21 lutego 2014 07:18
sumire, i jakoś przeszła mi ochota na jajecznice 😵
sumire nie wiem może i masz rację, ale u mnie kury mają swój ogromy wybieg i jeśli chodzi o kał,to mają tylko dostęp do swojego tak jak i w klatkach, do tego są odrobaczane co pół roku 😉
z kucyka z pierwszego ogłoszenia to chyba chcą zrobić amerykańskiego perszerona (na str. 494 Ela Pe wstawiła zdjęcie 😉)
a drugie... no cóż, znowu po oczach mnie razi przede wszystkim "wielka chęć sprzedania konia" 😂 czyli koń brudny, wytarzany w gów*ie (nie wiem czy to trzeba cenzurować, właściwie wulgarne chyba nie jest) i błocie i nie wiem w czym jeszcze. No a zdjęcia świetnej jakości, robione bardzo przemyślanie i na dobrym podłożu. Już pomijając, że koń na tym gnoju wygląda na wyższego... albo i nie, przecież ja przesadzam 🙂
strzemionko na prawde ci sie wydaje ze rolnik ktory wystawil to ogloszenie dla handlarzy miesem bedzie sie przejmowal tym co do pieca pojdzie, czyli sierscią? 🙄 piaffeczka no to jak nie ma w tym nic dziwnego to po co wstawiasz? pierwszy raz slyszysz o pumeksie?
strzemionko na prawde ci sie wydaje ze rolnik ktory wystawil to ogloszenie dla handlarzy miesem bedzie sie przejmowal tym co do pieca pojdzie, czyli sierscią? 🙄
nie ważne kto ma te konie kupić - czy "normalny" człowiek, czy handlarz - ja nadal uważam, że jak się wystawia ogłoszenie, czegokolwiek - to musi być czyste i w miarę wyglądać. Tylko tyle 😉
OBIBOK, wydaje mi się, że piaffeczce chodziło o to jak ten pumeks został nazwany "cudowny kamień", niczym kamień filozoficzny:P Nic nietypowego w samym produkcie, nietypowa reklama 🙂😉
OBIBOK może i są. Mimo to ja nadal jestem zdania, że koń do zdjęcia ma być co najmniej czysty i zdjęcie w miarę dobrym oświetleniu. A nie na odczepnego. To zajmie chwilę (no może nie taką małą - bo jak koń jest cały w niewiadomoczym i nieczyszczony niewiadomokiedy, o ile kiedykolwiek) i nic nie kosztuje (no dobra, wodę, szampon i szczotki 😉)
wykąpałabyś go, obsypała piaskiem, postawiła w brudnym boksie aby miał możliwość się położyć, i powtórzyłabyś tę czynność 3 razy? 😉
czy wykąpała go, wysuszyła, wyczesała grzywę i ogon, ustawiła na dobrym podłożu, zrobiła zdjęcie z każdej strony, najlepiej jeszcze dodała zdjęcia z jazdy i filmik?
zoriczkowa, nie nie są (znaczy są, ale wszelkie Mattesy i takie porządniejsze sztuki, to już nie jest tkana wełna). Są na skórze, więc ten baranek też został z niej obdarty. No i tak jak mówisz, siodła, buty, torebki... Ale jak jest skóra kucyka to nagle wielki raban. Taka sama z cielaka już nie razi, nie rozumiem troszkę.