wywałaszenie i wy wałaszenie to kwestia spacji i ponownego przeczytania ogłoszenia i tyle, uwarz(ż)am komentarze za zupełnie zbędne, nie każdy kto hoduje dobre konie ma perfekcyjbie opanowaną ortografię i gramatykę, ale to nie powód by szukać nietypowego ogłoszenia
Tak, to JEST powód. Wybacz, ale jeśli coś upubliczniasz to wypadałoby zrobić to dobrze, choćby z szacunku dla kupującego/czytającego. Teraz praktycznie w każdym programie/komputerze możesz sobie ustawić automatyczne sprawdzanie ortografii, wystarczy odrobina chęci. I tłumaczenie się, że "ktoś nie zna ortografii/gramatyki" jest dla mnie totalnie dziecinne. Żeby nie napisać głupie. Nie po człowiek uczy się x lat języka polskiego, żeby później tłumaczyć się jego nieznajomością.
Ani to nietypowe ani zadziwiające.... A może komuś niechcący się spacja wcisnęła i nie zauważył?! Nie każdy wyłapuje wszystko z klawiatury... Jak dla mnie normalne ogłoszenie... Jedynie z błędęm i tyle, a błąd nie jest tu niczym aż tak bardzo udziwniającym czy sprawiającym, że link do ogłoszenia powinien był się tu znaleźć... Jak kogoś razi taki byk to niech napisze do ogłoszeniodawcy z prośbą o poprawienie... Proste :>
kuc apllosa? jest coś takiego? rasa osobna albo oficjalna gałąź hodowli? czy ktoś stwierdził, że kolorowy =apallosa? (licencji nie neguje - tylko rase...) dziwne
aa..."wywałaszyć"/ wywałaszony tez się u nas mówi, dla mnie to całkiem normalne, powszechne słowo. nawet sadziłam, że oficjalne. wykastrować czyli zrobić wałacha = wywałaszyć 😉
"Ogier posiada licencję PZHK, European Coloured Horses Association, Pferdestammbuch Weser-Ems e. V. (Holenderskiego Związku Appaloosa) oraz holenderskiego NMPRS." widocznie możliwe 😀
korysindex4, no wlasnie o to mi chodzi - ale to "europejski związek koni kolorowych" - nie ma tam slowa "apallosa" apallosa pojawia się w wyjasnieniu wlasciela, dlatego pytam czy to prawda, czy tylko jego domniemanie, że wszystkie ciapki mogą być apallosa niezależnie od pochodzenia, wzrostu itd (tak jak i aleqsandra, pyta), czy że faktycznie jest odłam tej rasy "kuc apallosa"(bo przecież apallosa to normalne konie a nie kuce)
horse_art, też mnie kiedyś to zdziwiło, nawet wrzucałam tu to ogłoszenie 😉
z wyjaśnień, które dostałam wtedy: bo to pewnie nederlands appaloosa, tam mają te konie w kilku romiarach, ten jest minimaat
Z tym, że pisałam później o koniach appaloosa i że nie ma KUCY appaloosa a ikarina sama przyznała, że u nich potocznie taranty nazywa sie appaloosami. Stąd małe nieporozumienie i tyle.
dla mnie to i tak nie fair, że kucuś ma taką rasę, psuje moje wyobrażenia o niej 😜
[quote author=Cyśka link=topic=190.msg1778789#msg1778789 date=1368877868] http://tablica.pl/oferta/ogierek-ID1pKVN.html#704c647910 🤣 [/quote] nie dziwię się ogierkowi, też by mi było smutno na jego miejscu 🤣