A ja uważam,że skoro już jest taki wątek to każdy ma prawo wstawić ogłoszenie,któro dla niego jest dziwne i nietypowe. A skoro facet ma ciężką sytuację to przy takich obrazkach w jego interesie było by wspomnieć,że z powodu trudnej sytuacji nie może o nie odpowiednio zadbać.Obawiam się raczej,że w tym konkretnym przypadku wg faceta jest wszystko w porządku. A co do biedy to na zdjęciach wcale niezgorsze furki stoją. I żeby nie było,mi tez jest ciężko i zaczęłam od sprzedaży mojego ukochanego jeepa,wypieszczonej przyczepy do przewozu koni,bryczki i wypasionych sań.Już nie ma ŁAŁ! jak zabieram córki spod szkoły starym busem ale konie mają przyzwoicie.
OBIBOK co ty gadasz? Widzę że za bardzo wierzysz w społeczeństwo i myślisz że wszyscy mają kase i każdy ma własną fundacje żeby każdego konia ratować? No litości na zdjęciach widać że facet się nie zna bo nawet nie jest łaskaw koni wyczyścić a to chyba nie kosztuje, prawda? Nie wiele trzeba żeby sprzedać konia nawet wychudzonego wystarczy ładnie zaprezentować, wyczyścić itp. do stadniny do której ja uczęszczam zawsze się kupuje te wychudzone konie, ale są przynajmniej czyste. I nie mów że facetowi coś mogło się stać itp. bo ja sama jestem ze wsi nawet takiej ubogiej i konia tak samo się trzymało a to nie była wina braku pieniędzy tylko nie wiedzy. Na wsi uważa się że kowal nie jest potrzebny bo koń sam sobie ściera kopyta poprzez pracę w polu. A widać że konie nie chodzą skoro mają takie kopyta. A co do tego czy ktoś ma konia i mu się może noga podwinąć to zawsze są jakieś rozwiązania a nie od razu do rzeźni. Dlatego kupno konia jest poważną inwestycją bo nie można dopuścić do takich sytuacji.
OBIBOK, a dlaczego mialabym sie zrzucac na pomoc dla czlowieka, ktory o nia nie prosi, nie wiadomo czy jej chce. ja widze zadniedbane konie, i jedyne co moge dla nich zrobic, to powiadomic straz dla zwierzat. na pewno, nie bede wlasnemu koniowi od pyska tej stowy zabierac, bo ty mowisz, ze czlowiek moze potrzebuje pomocy. niejednemu z forumowiczow sie noga powinela, byly rozne sytuacje, rozne akcje, ale nikt konia do takiego stanu nie doprowadzil.
jakby chcial szybko to by pakiet w puchy poslal.. ile bys chcila dac za 8 letnia zrebna klacz, nawet w takiej kondycji? moze wlasnie dlatego tak niskie ceny, bo chce szybciej niz wolniej sprzedac? szkoda ze tak daleko mam 🙁
desire nie rzucam sie, jasno i wyraznie przedstawiam swoj punkt widzenia. dla mnie zaniedbane konie sa wtedy, gdy wlasciciel w pelni swiadomy eksploatuje je chore, poobcierane, kulawe. leje je na dzien dobry i do widzenia, wiąze za nogi i nie karmi. to ze kogos nie stac na kowala czy zęby, nie swiadczy o tym ze czlowiek sie zneca. orjentica no i super ze mialas co sprzedac zeby konie mialy dobrze. :kwiatek: ale nie zawsze tak jest. kamilaa czy ty w ogole umiesz czytac ze zrozumieniem? 🙄 zygam na społeczenstwo, wlasnie za to, ze czy ma kase czy nie, patrzy jakby tu komus innemu, "gorszemu" dupe obrobic. ja tez kupuje chude konie, bo są tanie. i tez chudego sprzedalam. i nawet kowala raz nie widzialy 3 miesiace, bo mi sie noga powinela.
caly ten wątek jest po to, zeby sobie dogadzać ujmując innym. a tu literówka, a tu zle masc wpisana, a tu kopyta przerosniete, kantar nie taki i roczniak z wedzidlem.
Ale to nie jest zgrubiała blizna, bo blizna AŻ TAK nie wygląda, to jeśli już jest dzikie mięso, a nie blizna po nim... Ale to nie zmienia faktu, że skoro jest to tak widoczne na zdjęciach to miło by było napisać co się stało 😉
Fokusowa no jakby... dobra, co to jest? 🤔 moje magiczne weterynaryjne umiejętności nic tu niestety nie pomogą :/ To jakaś opuchlizna na skalę wielkości pięści, może nakostniak, opój, gruda? 🤔
To wygląda jakby zamiast jednego stawu, były tam dwa 🤣 ewidentnie coś nie tak.. A tutaj (szczególnie po pierwszym zdjęciu) widać, że "koń wykazuje predyspozycje do sportu" 😂 http://tablica.pl/oferta/kon-ogier-kon-maly-ID1GzYL.html#bcd3696aed;r:5;s:
To ,,jedno nieudane'' zdjęcie właśnie pokazuje,jak użytkowany był ten koń. Aaaaa...uprzedzając pytanie ,,a skąd wiesz,że ten wielkolud nie wsiadł tylko do zdjęcia,by pokazać,że konik chodzi pod siodłem''-jeżeli ktoś zarzuca takie siodło i wsiada do zdjęcia sprzedażowego to pewnie uważa to za normalne i wszystkiego się można spodziewać,łącznie z tym,że cała wieś się na nim tłukła na otrzęsinach.
Ale to nie jest zgrubiała blizna, bo blizna AŻ TAK nie wygląda, to jeśli już jest dzikie mięso, a nie blizna po nim... Ale to nie zmienia faktu, że skoro jest to tak widoczne na zdjęciach to miło by było napisać co się stało 😉
widzialas to z bliska ze tak pewna jestes? widzialas kiedys dzikie mieso? i po co mają w ogloszeniu calej polsce spiewac po czym blizna? jak ktos bedzie zainteresowany koniem to zadzwoni i sie dowie 🙄
OBIBOK wątek faktycznie nie należy do najambitniejszych, niemniej oskarżanie kogokolwiek o to, że zagląda tu w celu podniesienia samooceny lub pośmiania się z kogoś jest cokolwiek na wyrost. Czasem zdarzają się takie "kwiatki" , obok których trudno przejść obojętnie, a i literówki bywają czasem powodem uśmiechu na mojej twarzy. Mogę mówić tylko za siebie ale nie mam zamiaru nikogo tutaj upodlić i osoba z odrobiną dystansu z pewnością jest w stanie sama pośmiać się z, powiedzmy, tej głupiej literówki. Mam świadomość, że sama mogę stać się kiedyś takim "kwiatkiem" i podejrzewam, że nie miałabym z tym większego problemu. Pojawiają się tu też ogłoszenia związane z jakimiś zaniedbaniami ze strony sprzedających, ale znów mam wrażenie, że nie chodzi o to, żeby po kimś, mówiąc brutalnie, "pojeździć" tylko jest to sposób radzenia sobie z tego typu rzeczami. Bo świadomość, że takie akcje dzieją się wokół nas nie jest łatwa i jest to forma przegadania tematu i, na tyle na ile się da, ułożenia go sobie w głowie. Jestem święcie przekonana, że jakby przyszło co do czego i byłaby szansa na pomoc tym koniom, to żaden z re-voltowiczów by się nie zawahał. Nie mówię, że w tym wypadku tej szansy nie ma, ale, na Boga, do tego potrzeba odrobiny-jakby to zgrabnie ująć...- zjednoczenia. A do zjednoczenia niezbędny jest wzajemny szacunek wyrażanie swojego zdania na poziomie. Nie mam zamiaru tu nikogo pouczać, bo sama pod tym względem święta nie jestem. 😀iabeł: Po prostu to przetrawcie 🙂 Przepraszam za 🚫 Fokusowa ja też bym powiedziała, że to nieulizana szczotka po prostu 😉
Cookie, masz absolutną racje. :kwiatek: nie zmienia to faktu niestety, ze nabijanie sie z innych, obrabianie 4 liter czy straszenie TOZtem,z powodu niewiedzy u innych i nie znając faktycznej sytuacji jest dla mnie szczytem arogancji i dziecinnosci. wiekszosc kwiatkow tutaj ma dla mnie wydzwiek "zobaczcie, ja tez wiem co jest nie tak- nie taki kolor kantara" i jest to po prostu straszne. moje dziecko dostalo by "w dupe" za takie podejscie. dlatego wlasnie zaproponowalam tym samozwanczym obroncom zwierzat i inkwizycji, bez ktorej cenzury zadne ogloszenie nie ma prawa bytu w necie (w skrocie - wiekszosc tu przesiadujących) do zorganizowania zbiorki pieniedzy na rzecz tych konkretnych koni. i jak sie nalezalo spodziewac, czesc strzelila z zadu ze nie są fundacją, a czesc rozsądnie zamilkła.
i sru nastepne ogloszenie- "ten kon nie jest zdrowy jak pisze wlasciciel bo ma blizne, ktora na pewno nie jest blizną.." 🙄 zapomnial inkwizycja dodac ze uwiaz jest zle dopiety do kantara, wiec na pewno to ciemny rolnik i trzeba wyslac mu maila.. 😂 wiesz, wychodze z zalozenia, ze jezeli nie moge, nie umiem, nie chce pomoc konkretnie, to dupy nie obrabiam. i zawsze bede przeciwko ocenianiu ludzi po pozorach.
To ,,jedno nieudane'' zdjęcie właśnie pokazuje,jak użytkowany był ten koń. Aaaaa...uprzedzając pytanie ,,a skąd wiesz,że ten wielkolud nie wsiadł tylko do zdjęcia,by pokazać,że konik chodzi pod siodłem''-jeżeli ktoś zarzuca takie siodło i wsiada do zdjęcia sprzedażowego to pewnie uważa to za normalne i wszystkiego się można spodziewać,łącznie z tym,że cała wieś się na nim tłukła na otrzęsinach.
Ten koń stoi w stajni, gdzie są jeszcze inne 3 konie 🙂 zajmują się i jeżdżą na nich tylko dwie dziewczyny. 😎 koń stoi w okolicy Gdańska badajże 🙂
p.s wiem, to bo chciałem kiedyś od nich kupić kobyłkę.
To wygląda jakby zamiast jednego stawu, były tam dwa 🤣 ewidentnie coś nie tak.. A tutaj (szczególnie po pierwszym zdjęciu) widać, że "koń wykazuje predyspozycje do sportu" 😂 http://tablica.pl/oferta/kon-ogier-kon-maly-ID1GzYL.html#bcd3696aed;r:5;s:
Obibok "Reszta" słusznie zamilkła, bo to co piszesz to taka "woda na młyn" i "każdy kij ma dwa końce". Lepiej by było przenieść się z zażaleniami na PW do konkretnych osób, a nie zaśmiecać wątek. Śmieszy mnie to, że sama piszesz, że nie popierasz "obrabiania d***", a w Twoim np. ostatnim poście co jest? O metodach wychowawczych to do wątku dzieciowego. Jak masz gorszy dzień to po prostu wciśnij "X" i nie podnoś sobie ciśnienia. Po co to komu?... 🙄
😂 Kupię konika każdej maści, płci oraz rasy (oprócz zimnokrwistej i kucy). Zależy mi na koniu zbudowanym proporcjonalnie i prawidłowo z paszportem (nie musi mieć chipu). Koń będzie miał bardzo dobrą opiekę w mojej kameralnej stajni (na 3 konie), budowanej stylem kanadyjskim (nowym), z boksami 3x4m i padokami 3ha, kończę budowę właśnie końcem sierpnia dlatego szukam konia na ten okres. Mam 8 lat doświadczenia z końmi i opieką nad nimi, starty w zawodach, oraz nie jednego jeźdźca nauczyłam jeździć. Koń będzie tylko i wyłącznie do MOJEGO WŁASNEGO użytku, jako koń rodzinny oraz lekki sport towarzyski. Cena do 3000zł włącznie. Jeśli ktoś zważa na dobre warunki i kochający dom to nie będzie cenił konia na 15 czy 20 tysięcy. Wszystkie pasze będą własnych wyrobów. Zapewniam również witaminy i wszystkie niezbędne suplementy. MOŻE TO BYĆ ŹREBAK ew. DWA za cenę 3000zł. Więcej informacji udzielę e-mailowo osobom zainteresowanym późniejszym losem swoich podopiecznych.