nie uważam by pisanie maili do takich ludzi nie miało sensu. Owszem po jednym czy drugim to spłynie, ale może trzeci ogłoszeniodawca jak dostanie z 15 maili zwracających mu uwagę to może się zastanowi?
a ta agroturystyka Ciche to jakaś masakra jest. Widzę, że bezpieczeństwo osób jeżdżących jest tam stawiane na 1 miejscu, a zaraz na 2 poprawne i bezpieczne użytkowanie koni oraz dopasowanie sprzętu... i nie krzyczcie na mnie, że tak piszę, bo sprzęt jest stary... może być stary i brzydki byleby był DOPASOWANY i NIE SZKODZIŁ koniowi oraz człowiekowi na jego plecach...
Potwierdzam, trzeba o tym mówić, trzeba uświadamiać nieuświadomionych i ganić takie zachowania. Pamiętam, jak byłam dzieckiem, zabrano nas (moich rodziców i mnie), do handlarza i próbowano wcisnąć 8 miesięcznego ogierka jako spokojnego konika dla dziecka, czyli mnie. Skoro dziecko marzy o koniku to proszę bardzo 3000 i jest Wasz. Handlarz posadził swojego chrześniaka na ogierka, żeby pokazać jaki grzeczny. Takie zachowania są nagminne i karygodne
sumire, osiołek ze zdjęcia, to źrebak. OBIBOK, kiepskie forum sobie wybrałaś mając takie poglądy 😉 gajowa nie znam tej stajni, ale z tym bezpieczeństwem to chyba przesadzasz, że jest na pierwszym miejscu. W galerii mało kto ma kask czy choćby toczek na głowie.
repka, sylwiaj, Lutnia, gajowa zgadzam się z wami :kwiatek: Sama mam źrebaka 18 m-c i nie miał dotąd nic i nikogo na grzebiecie, no dobra raz czy dwa razy miał derkę polarową, a jak ktoś by chciał na niego wsiąść nawet tylko do zdjęcia to po pierwsze na pewno by tego raczej nie przeżył, a po drugie sama bym go :nunchaku: i dlatego powinno się uświadamiać takich ludzi, bo tak wczesne wsiadanie nawet tylko do zdjęcia na takiego młodziaka to po prostu 🤬 Jeszcze tylko dodam że ta uśmiechnięta pancia na zdjęciu, na pewno nie wsiadła tylko do zdjęcia i na pewno nie był to pierwszy raz 👿
Kurczak litości... przecież to był sarkazm!!! Właśnie chodziło mi o to, że masakrą jest jazda bez kasku, po parę osób na 1 zwierzęciu, dzieci z nogami w puśliskach (dość sfatygowanych - domyślam się, że "jeszcze chwila i strzelą"😉.
Pracowałam jako instruktor w szkółce, w której też nie wszystko było jak należy (jak to w szkółce, zazwyczaj czegoś brakuje), ale przy tym "Ciche cośtam" to szkółka, w której pracowałam to był ośrodek przygotowań olimpijskich... ;/
Przecież muszą pasować do ślązaka. Na wsi to wstyd mieć chude konie, a taki "zwykły" arab to chudziutki, niewyjściowy taki... Zresztą kopyta nie do końca ok :/
SYLWIAJa gdzie sie rzucam? wy mozecie to i ja moge co? a ty co sie rzucasz? hę? no własnie 🙄
Kurczak, heh, kazde forum jest złe 🙂. ja juz jestem duza i za dlugo siedze w temacie zeby takimi banalami sie podniecac 🙂 bo to, ze tak wlasnie sie robi (wsiada za wczesnie itd.) to JEST JUZ BANAŁ . pewnie, mozna udawac animalsa, krzyczec na forum, pisac maile itd, ale co to zmieni 🙂 tylko tyle ze taki pan moze inne zdjecie wstawi.
moze zamiast maili, ktos pojedzie, wymieni komus na wsi sprzet, kupi nowy? a moze pojedzie i nauczy wlasciciela jak zakladac sprzet?
ciekawe ile kwiatkow na waszych fbl bym znalazla, takich ze starych czasów, gdzie sie jeszcze "gów...o" wiedzialo o tym i siamtym...
a moze stare fotki, gdzie widac to i owo juz dawno zamienione na nowsze, lepsze? kazdy mądry po szkodzie. heh... 🤣 i nie ma sie co podniecac, to jest moje prywatne zdanie i nie bede nikogo przekonywac do niego. :kwiatek:
OBIBOK, no widzisz piszesz, że "wsiada się za wcześnie", a kilka postów temu pisałaś, że sama tak robisz, więc nie rozumiem... Wiesz, że to za wcześnie, a mimo to robisz tak? Argument "wsiadam do zdjęcia" jest co najmniej śmieszny, bo co jest fajnego w robieniu sobie zdjęć na źrebakach? Na pewno każdy z nas robił masę błędów kiedy się uczył, ale ważne jest tu słowo uczył. Czy uważasz, że właściciele koni ze zdjęć są na etapie nauki? O podnieceniu to można raczej mówić wśród osób, które bawią takie sweet focie, bo dla nas jest to po prostu bardzo smutne.
OBIBOK, wsiadanie na źrebaka, kwiatkiem nie jest, a że to banał, to tylko twoje zdanie. Nie pierwszy raz raz ludzie na tym forum reagowali , pisząc e-maile, nasyłając TOZ, jedni obrzucali inwektywami piszących , inni nie, ale przynosiło to jakiś skutek.
Kurczak, przeczytaj proszę jeszcze raz co napisałam, nie wsiadam. dzieciaka 12 letniego tez nie bede uczyla jeździc samochodem, ale wpuszcze go na siedzenie kierowcy, zapne pasy i nawet swiatla włacze, zeby na fotce "wygladało" ze jedzie. czy manifestacje przed torami wyscigowymi tez ktos zrobi? ludzie na wsi mają za przyklad takie wlasnie angliki i co? ze niby anglik szybciej dojrzewa? a weta ktos kiedys pytal jak to jest?
Watrusia, mozesz mi podac jakis przyklad? co dalo napisanie maila oprocz zmiany zdjecia lub zlikwidowania ogloszenia? tylko powazne i z dowodami poprosze 😉
OBIBOK, mogę dać, był kiedyś wystawiony na sprzedaż bodajże 6 miesięczny źrebak, na którym siedział chłopak, ktoś zgłosił z forum to do TOZu, potem przyszła odpowiedź do zgłaszającego, że byli i pouczyli. Nie wiem jaki to skutek przyniosło, ale myślę że to dało do myślenia, właścicielowi tego źrebaka, przynajmniej więcej takich zdjęć nie wstawi. A swoją drogą nawet zmiana zdjęcia , zrobi dużo dobrego, bo jeżeli ktoś kupi takiego młodego konia, to do głowy mu nie przyjdzie żeby na niego wsiadać.
ja na mlodsze niz 3 lata nie wsiadam, ale na 2 latka wsiade do fotki na chwile, bo czemu nie?
A to to niby ja napisałam? 🤣 Możesz napisać co jest takiego rajcującego w robieniu sobie zdjęć na źrebakach? Może poczucia humoru nie mam? 🤔 I skąd pomysł, że ludzie na wsiach mają za przykład folbluty? Naprawdę sądzisz, że oni interesują się tym w jakim wieku konie ścigają się na torach?