mary poppins, no powiem Ci, że dobre 😀 Od razu mi się humor poprawił 😀 Głupota, na to nie ma lekarstwa. Może dojrzeje, w końcu, acz czasem niektórym mitomania zostaje na całe życie...
o rany... ja tez mam hit: [quote=sandy2]1.Matka ma ster!Ogiery z dobrym pochodzeniem; pochodzenie potwierdzone badaniami genetycznymi; paszport itp.. 2.Miły robiony tuy !Jaki i matka i ojciec. 3. Matka ma pochodzenie fryzjerskie . Ojciec ma pochodzenie ślaskie( matka była ślaska a ojciec fryzierski) ale po badaniach wyszło ze jest rasowym tatą ! 4. Ogier nie był uznany ponieważ krycie nie było zapowiedziane , nawet nie wiedziałam nic o kryciu. Po prostu ktoś wypuścił ogiera na padok do klaczy .Mam jeszcze killka koni w rożnym wieku i rożne cenny. 5. ogier 2 letni moze pokryć klacz . 6.Zrebaki są po tej samej matce.Bo po urodzeniu jednego konia została ponownie pokryta! Tym razem uznany był 7. Poziom maja bardzo wysoki . Obydwa skaczą do 180cm. itp. 8. Maja paszporty, czipy, szczepienia irp.. 9. Pod jeżcem tylko 160cm. Wiec skaczą luzem .SKacza długie przeszkody , grube itp.. 10.Błysk musi mieć x2 wędzidła łamane pełne , zwykłe i dwie wodze bo na innych sie nie sucha potrzebuje mocnej ręki. 11. Obydwa konie sa podkute muszą nosić owijki albo ochraniacze! 12.Wszystkie konie maja zdrow ei piękne kopyta i noszą kalosze . zdjecia albo filmy jutro wyśle [/quote]
już widzę, jak ktoś pisał tego maila - otworzył stronę sklepu jeździeckiego i wpisał wszystko, co znalazł w dziale "dla konia" 😉 katija, spytaj jeszcze, czy muszą nosić konkretne czapraki, do tego pewnie żele, podkładki, futerka 🤣
A ogier nie nie był uznany, bo krycie dzikie 😀 Może to była ciąża bliźniacza, i jeden był wcześniakiem, a drugi spóźniony i marynował się trochę w brzuchu? Ojciec pół fryz, pół ślązak, ale badania wykazały, że jest rasowy 😀 same hity. błagam, jak się wam znudzi podeślijcie jej linka :P