Może jestem dziwna i staroświecka, ale la mnie jeździectwo to elegancki sport powinny istnieć jakieś granice dobrego smaku. Robienie z konia pajaca zdecydowanie się do nich nie zalicza... Tak, wiem że zwierzakowi wszystko jedno co ma na sobie, ale nie zmienia to faktu, że kłóci się z moim poczuciem estetyki.
Pauli oczywiście, że tak. W końcu zakładając koniutowi niebieskie ogłowie, pomarańczowy pad, różowe owijki i białe nauszniki zrobimy z niego pajaca. Ale wszystko dobrane kolorystycznie i ze smakiem nie ujmuje elegancji.
Ale wszystko dobrane kolorystycznie i ze smakiem nie ujmuje elegancji.
Moim zdaniem ujmuje, według mnie elegancja=klasyka, która z kolei "reprezentowana" jest przez czarny lub brązowy rząd. Dla mnie to trochę tak, jakby założyć na zawody czerwone bryczesy i różowy frak (nie koniecznie razem 😉 ). To również strój do jazdy, ale zgodzisz się chyba ze mną, że daleko mu będzie do elegancji 😉 (pomijam tu kwestię przepisów regulujących sprawę ubioru).
kolorwiatru Zawody to był tylko przykład. Każdego cieszy co innego, a o gustach się nie dyskutuje. Ja jestem stanowczo przeciwna takim "ozdobom", uważam je za tandetne i festyniarskie, ale przecież nikt nie musi się ze mną zgadzać 😉
bielanska21 ona ma 6 lat nie 8, co do ogierów to aż nóż się w kieszeni otwiera 🤬 2,5 latek powinien dopiero lekko pracować na lonży a nie zapierdzielać już pod siodłem.
Kolorowe ogłowia mogą być co najwyżej dla dzieci, żeby miały frajdę. 😉 W końcu (prawie) każda dziewczynka marzy o kucyku-izabelku w różowym ogłowiu i siodełku 😁
sadze ze tarant przybiera taka pozycje przez te niebotycznie dlugie kopyta;/ jak inaczej na takich stac? masakra, ze mozna tak zapuscic...napewno juz ma stale zmiany w stawach przez to 🙁 a takie piękne konisko, ta masc ehhh....
Tinadeusz "obecnie jest w trakcie ujazdzianina " znaczy, że o co chodzi? 🤔 "od źrębiaka chowany na pastwisku" 🤔
to może zajechana ujazdzianina 😂 mam tylko nadzieję, że osoba która go "zajechała" nie jest tą samą która wystawiła go na aukcji, bo jeśli nie zna podstawowych pojęć to cała reszta pozostawia wiele do życzenia 🤔
Z naszego ulubionego wątku ogłoszeniowego. Drugie zdanie mnie powaliło...
Przyjme Konia (1-2) najchetniej klacz, w wieku do 15 lat wzrostu nie mniej niz 140cm, rasa i masc obojetna.... Razem z chlopakiem do gospodarstwa na mazurach jest stodola w ktorej beda boksy duzo łąk....