to o tępym pysku było akurat jasne ogłoszenie, a zwrot miał był szpilą we właściciela
dziewczyna pisała, że kolega sprzedaje super klacz, wrażliwą w pysku (w podtekście za czułą w pysku dla jeźdźca) i chce kupić jakiegoś betona, czego sam nie nazwał, ale jego koleżanka napisała między wierszami w czym rzecz
Ależ po co kantarek, sznurek na szyi i jechane - krycie naturalowe. 😁
Tak btw., to dlaczego zwierzęta na allegro są w kategorii 'Dom i ogród'? 🤔wirek: Żywe stworzenia nie są elementem wystroju wnętrza chałupy albo ozdobą trawnika, nie mogli zrobić dla nich osobnej?
repka, jeśli to jest ból taki, że nie mogą jeśc, tak chudną. Ale to ogłoszenie jest napisane w stylu, mój koń jest wychudzony ale powiem, że kopnął go inny, i dlatego schudł. Nie odczuwasz takiego przekazu, bo ja tak, i to prosto i wyraźnie. A w poprzednim poście może się źle wyraziłam 😉
Rany, te kopytka! Czy mi się zdaje, czy jej przednia lewa noga ciągle wygląda jak balonik? 🤔 Biedna kobyłka... Gdyby było to gdzieś bliżej... Zaopiekowałabym się nią! 😕
Taaa, zalicytowal konia, ktorego wystawilam. Sprawdzilam jego aukcje, ze sprzedaje zwierzeta na mieso. I zgodnie z regulaminem wycofalam jego oferte poniewaz nie budzi mojego zaufania. Napisalam tylko w dobre rece, i na miare moich mozliwosci staram sie to sprawdzac. Dostalam ostrzezenie od allegro, od ktorego nie moge sie odwolac. A Pan mi wypisuje, ze jest dobrym rolnikiem, i ze konisie maja u niego super warunki. A ja baba z miasta w ogole nie mam na ten temat pojecia, faktycznie wlasnie widze................... Super pojecia, super warunki ehhh szkoda tej malej ladna jest.
noen, no trochę się faktycznie źle wyraziłaś 🙂 Ja tak samo odebrałam ten przekaz. Pomijając fakt, czy to kopnięcie (czy co ona ma na tej nodze) ją boli czy nie, to z łażenie na takich kopytach może boleć faktycznie mocno. A skoro są takie kopyta to nie sądzę, żeby i żywienie było ok.
Chętnie przyjmę konika (nie w dzierżawę) spokojnego. Nawet za SYMBOLICZNĄ kwotę ale zdrowego lub konkuzjowanego. CHciałabym móc na nim jeździć nie mówię tu o skokach wyczynach czy coś. Ale rekreacja. uśmiech Konik to moje marzenie i chcę je w KOŃcu zrealizować, jednak proszę aby ta SYMBOLICZNA kwota była MAŁA SYMBOLICZNA. Napewno zapewnię konisiowi dużo miłości i będę go kochać kocham kocham
[quote author=jestemzlasu link=topic=190.msg943816#msg943816 date=1300649998] Zastanawiam się, co autor miał na myśli pisząc "zdrowy lub kontuzjowany" Edit: kontuzjowany w sensie ciągu dalszego ogłoszenia.
nie kontuzjowany tylko konkuzjowany. Przeczytaj dokładnie 🤣
Heh widziałam, że on konkuzjowany może być 🙂 Tylko nie chciałam dociekać co owa konkuzja ma znaczyć, tylko jaką ona na koniu po konkuzji chce uprawiać jazdę.