Możliwe,że 2 lata chodzi w zaprzęgu, a pod siodłem dopiero co. Sama mam konia, który błyskiem załapał pracę w zaprzęgu i mogłam mu dopinać młodziaka i był świetnym nauczycielem
Też się na to nacięłam. Z moich magicznych wyliczeń wynikalo, że ma niecałe 8 miesięcy,ale mamy już 2011, a nie 2010 rok, więc konik zdecydowanie ma ponad rok (chociaż ostatnie zdjęcie robione najprawdopodobniej wiosną, max jesienią), ale to i tak nie zmienia faktu, że to dzieciak 🤔
z naszych: szukam pilnie osoby która w naturalny sposób robi kopytka z warszawy lub okolic
Może Wam wyda się normalne 🤔wirek:, ale czytałam trzy razy. Jak się naturalnie robi kopytka? Chodzi o sposób gotowania, czy wyrabiania ciasta? Ale dlaczego w końskich 🤔 A! to chodzi chyba o... wyrób popielniczek czy miseczek z końskich kopyt? W jakiś naturalny sposób - bez formaliny? 😤 Żeby nie było: wątek strugaczy "naturalnych" studiuję regularnie. Czy naprawdę nie można uważać odrobinę ze zdrobnieniami?
Naturalne kopytka są chyba bez dziegciu i siarczanu, ale mogę sie nie znać. Ja zawsze dodaję, bo podkreślają smak. Chyba, żę to takie, które pochodzą od szczęśliwego zboża.
"Witam! Poszukuję klaczy o imieniu Aza. Rasa: wielkopolska Urodzona: 25 luty 2004 Maść: jasnogniada ze skarpetkami na tylnych nogach oraz mała gwiazdką. Matka: ATLANTA rasa pksp (po AMBASADOR wlkp i ARKA pksp) Ojciec: MIKAN rasa pksp (po MIKADO wlkp i ATTA pksp). Jest to spokojna, twarda w chodach klacz. W klebie ok. 167 cm."
"Witam! Poszukuję klaczy o imieniu Aza. Rasa: wielkopolska Urodzona: 25 luty 2004 Maść: jasnogniada ze skarpetkami na tylnych nogach oraz mała gwiazdką. Matka: ATLANTA rasa pksp (po AMBASADOR wlkp i ARKA pksp) Ojciec: MIKAN rasa pksp (po MIKADO wlkp i ATTA pksp). Jest to spokojna, twarda w chodach klacz. W klebie ok. 167 cm."
to z tematu Poszukiwany....
Ciekawe jak oni tą rasę uzyskali....
PZHK wszystko może u nas dwa konie, pełne rodzeństwo, urodzone rok po roku.Jedno wlkp drugie sp...
nasze forum najbardziej kocham za temat "oddam, przyjme..." 😍witam Mam 26 lat mam doswiadczenie z konmi wychowałam sie wśród nich,ale los dał mi męża i jestem daleko od nich tęsknie z łezką w oku za konmi, powiem wprost: jak nie mam zwierzaka kopytnego to jestem osowiała, 🏇przyjmę lub kupię konia do towarzystwa dla mojego kuca 😍 mam dużo trawki wybiegu i jedzonka i dużo dużo miłości jak by był ujeżdżony to już wogóle będę szczęśliwa zdrowy i spokojny 😍 .Pomorskie. Moje ręce są Tylko Bardzo Dobre.
ja mam pytanie, czy na ogłoszenia z wątku "oddam, przyjmę" w ogóle ktoś odpowiada? Bo na tej samej stronie pierwszy wpis normalnie mnie zabija (potrzebują konia 0,5 - 10 lat do "biegów przełajowych ala wyścigi itp." Boże, dziewuszki, wyjdźcie ze świata My Little Pony...
biedne konie 🙁 A rodzice oczywiście albo laicy, albo nic nie wiedzą, albo w ogóle się nie interesują. Kurczę, kto normalny powieżyłby konia komuś takiemu
Po prośbie o zdjęcia stajni w jakiej by koń stał i pastwisk, okazało się, że koń na prawdę by stał w ogródku a stajnia (wiata) by miała być zbudowana w maju 🤔 Ale konik na już potrzebny. Zdjęć nie dostałam, więc dziewczynie ładnie wyjaśniłam, że nie ma nic za darmo, że konia sobie wymyśliłam i że NIKT jej konia nie da do takich warunków, gdzie nawet jakby co stajni nie ma.
Do tej k***y katiji czy jak jej tam,ch** cie to obchodzi co zamieszczają na forum,ty ciągle z tym pw,i pw,może komuś net zamula i nie może wejść na pw.?? nie pomyślałaś o tym? jak założyłaś tą stronę to się ciesz i bądź dumna,a nie rtozkazujesz każdemu,jesteś pojeba*a za przeproszeniem pozdro dla tych którzy to przeczytali,i uważają że mam rację.