Forum konie »

Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

http://allegro.pl/piekna-gniada-klacz-i1400534427.html
biedna klaczka🙁 nie dosc ze galopy urzadzaja sobie po asfalcie tojeszcze do kantara wedzidło 🤬
http://www.stajnia-wygoda.pl/polski/konie_na_sprzedaz.html dobry sposób na widełki cenowe- taka orientacyjna pula i już wiadomo, czy jest w ogóle po co dzwonić. chociaż to XS brzmi strasznie 😁

to stajnia rodziców mojego kumpla z roku... mi sie podoba to rozwiazanie, choc rzeczywiscie dziwnie to troche wyglada 🤣  ale konie mają cudne  🏇

o reszcie sie nie wypowiem...wole nie
a ten tarant to dobrze zrozumialam ze zaczyna prace w siodle i jedoczesnie pracuje przy zajezdzaniu mlodych oni?? mhm kuszące
Możliwe,że 2 lata chodzi w zaprzęgu, a pod siodłem dopiero co. Sama mam konia, który błyskiem załapał pracę w zaprzęgu i mogłam mu dopinać młodziaka  i był świetnym nauczycielem
Nie wiem czy zwrociliscie uwage, ze klacz biegajaca po asfalcie ma bardzo profesjonalnie nalozony czaprak.  🙇
acha zrozumialam ze pracuje przy zajezdzaniu mlodych koni pod siodlo (jako kon prowadzacy)
To chyba mój pierwszy post na forum. Zazwyczaj sobie tylko grzecznie czytam, ale tym razem nie mogłam się powstrzymać 😵
http://allegro.pl/ogierek-fryzyjski-i1386459582.html
To dziecko nie ma nawet roku!  🤔
wiencej nr.
znajomość języka polskiego idzie w parze z wiedzą na temat koni...
To dziecko nie ma nawet roku!  🤔

Też się na to nacięłam. Z moich magicznych wyliczeń wynikalo, że ma niecałe 8 miesięcy,ale mamy już 2011, a nie 2010 rok, więc konik zdecydowanie ma ponad rok (chociaż ostatnie zdjęcie robione najprawdopodobniej wiosną, max jesienią), ale to i tak nie zmienia faktu, że to dzieciak  🤔
z naszych:
szukam pilnie osoby która w naturalny sposób robi kopytka z warszawy lub okolic

Może Wam wyda się normalne  🤔wirek:, ale czytałam trzy razy. Jak się naturalnie robi kopytka? Chodzi o sposób gotowania, czy wyrabiania ciasta? Ale dlaczego w końskich  🤔 A! to chodzi chyba o... wyrób popielniczek czy miseczek z końskich kopyt? W jakiś naturalny sposób - bez formaliny?  😤
Żeby nie było: wątek strugaczy "naturalnych" studiuję regularnie.
Czy naprawdę nie można uważać odrobinę ze zdrobnieniami?
Naturalne kopytka są chyba bez dziegciu i siarczanu, ale mogę sie nie znać. Ja zawsze dodaję, bo podkreślają smak. Chyba, żę to takie, które pochodzą od szczęśliwego zboża.
🚫 czy z takich nienaturalnych kopyt na naturalne nie trzeba sie przestawic za pomoca kowala?
"Witam!
Poszukuję klaczy o imieniu Aza.  Rasa: wielkopolska Urodzona: 25 luty 2004 Maść: jasnogniada ze skarpetkami na tylnych nogach oraz mała gwiazdką. Matka: ATLANTA rasa pksp (po AMBASADOR wlkp i ARKA pksp) Ojciec: MIKAN rasa pksp (po MIKADO wlkp i ATTA pksp). Jest to spokojna, twarda w chodach klacz. W klebie ok. 167 cm."

to z tematu Poszukiwany....

Ciekawe jak oni tą rasę uzyskali....
"Witam!
Poszukuję klaczy o imieniu Aza.  Rasa: wielkopolska Urodzona: 25 luty 2004 Maść: jasnogniada ze skarpetkami na tylnych nogach oraz mała gwiazdką. Matka: ATLANTA rasa pksp (po AMBASADOR wlkp i ARKA pksp) Ojciec: MIKAN rasa pksp (po MIKADO wlkp i ATTA pksp). Jest to spokojna, twarda w chodach klacz. W klebie ok. 167 cm."

to z tematu Poszukiwany....

Ciekawe jak oni tą rasę uzyskali....

PZHK wszystko może
u nas dwa konie, pełne rodzeństwo, urodzone rok po roku.Jedno wlkp drugie sp...
tak samo ogier RULON sp, od RUMIA wlkp, po ORKISZ wlkp i ogier RUMIANEK wlkp, od RUMIA wlkp, po ORKISZ wlkp. pelni bracia, jeden sp, drugi wlkp.
nasze forum najbardziej kocham za temat "oddam, przyjme..."
😍witam
Mam 26 lat mam doswiadczenie z konmi wychowałam sie wśród nich,ale los dał mi męża i jestem daleko od nich tęsknie z łezką w oku za konmi, powiem wprost: jak nie mam zwierzaka kopytnego to jestem osowiała,  🏇przyjmę lub kupię konia do towarzystwa dla mojego kuca  😍 mam dużo trawki wybiegu i jedzonka i dużo dużo miłości jak by był ujeżdżony to już wogóle będę szczęśliwa zdrowy i spokojny 😍 .Pomorskie. Moje ręce są Tylko Bardzo Dobre.

czy to nie piekne?
ja mam pytanie, czy na ogłoszenia z wątku "oddam, przyjmę" w ogóle ktoś odpowiada? Bo na tej samej stronie pierwszy wpis normalnie mnie zabija (potrzebują konia 0,5 - 10 lat do "biegów przełajowych ala wyścigi itp." Boże, dziewuszki, wyjdźcie ze świata My Little Pony...
ikarina, zdziwiłabyś się ile dziewczyn na nie odpowiedziało 😁
biedne konie 🙁 A rodzice oczywiście albo laicy, albo nic nie wiedzą, albo w ogóle się nie interesują. Kurczę, kto normalny powieżyłby konia komuś takiemu
Averis dokładnie  😁

Po prośbie o zdjęcia stajni w jakiej by koń stał i pastwisk, okazało się, że koń na prawdę by stał w ogródku a stajnia (wiata) by miała być zbudowana w maju  🤔 Ale konik na już potrzebny. Zdjęć nie dostałam, więc dziewczynie ładnie wyjaśniłam, że nie ma nic za darmo, że konia sobie wymyśliłam i że NIKT jej konia nie da do takich warunków, gdzie nawet jakby co stajni nie ma.
Mam 26 lat mam doswiadczenie z konmi wychowałam sie wśród nich,ale los dał mi męża (...)

Chciała konia, a dostała męża. Ot, przewrotny los.
Ale jestem okropna.  😀iabeł:
http://allegro.pl/walach-hucul-huculy-konie-huculskie-konie-i1403079732.html  nie dość, że to zajeżdżony dwulatek to jeszcze doskonale w siodle chodzi- kiedy on miał czas na naukę?
Bez przesady... Mamy już 2011r! Także to już prawie 3 latek.
TERAZ. A zdjęcia raczej nie wyglądają na zimowe, ani nawet jesienne
dwulatek to jeszcze doskonale w siodle chodzi- kiedy on miał czas na naukę?

on sie z tym urodzil 😎
Ta.... a tego 2011r. to jest akurat tydzień.
z "oddam/przyjmę konia"

Do tej k***y katiji czy jak jej tam,ch** cie to obchodzi co zamieszczają na forum,ty ciągle z tym pw,i pw,może komuś net zamula i nie może wejść na pw.?? nie pomyślałaś o tym? jak założyłaś tą stronę to się ciesz i bądź dumna,a nie rtozkazujesz każdemu,jesteś pojeba*a za przeproszeniem pozdro dla tych którzy to przeczytali,i uważają że mam rację.

kto też tak uważa?  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się