A czemu ma się nie nadawać dla młodej osoby? Jest tam napisane, że dla młodej, ale doświadczonej osoby. Nie jest także nic wspomniane o jeździe na nim.
A ja tak ogólnie: Czy zwróciliście uwagę ile jest ogłoszeń "przyjmę konia"? kiedyś to tam pisali z prośbą o konia do towarzystwa, a teraz: kuligi, skoki, wymagany konkretny wzrost, nienaganne zdrowie....szok!
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6868843_huculy_likwidacja_stada_zobacz.html Ogierek chodzi świetnie w zaprzegu, nie boi sie ruchu ulicznego zreszta jak i wszystkie te koniki. Ogierek jest wyjatkowo spokojny jak na ogiera. Chodzil kilka razy w siodle z klacza i nie stwarzal zadnych klopotow. Chciałabym zobaczyć tę klacz w siodle 🤣
Jak już w temacie jesteśmy ciapków to BIAŁY tarant http://allegro.pl/piekny-tarant-bialy-i1345172086.html . Jedyny taki na allegro, bo biały ! Więc jak któraś ma siwego konia to ma taranta 😉 [tu się naśmiewam troszkę, bo zdaje sobie sprawę, że mógł stracić ciapki i całkiem osiwieć ale jednak fajnie to brzmi]
Może być wspaniałym spełnieniem mażeń dla nie jednego człowieka 👍 [/quote]
to jeszcze nic: - przyjął siodło (można zekładać je z obu stron- jemu to bez różnicy) -przyjął ogłowie - chodził po wiosce i w tereny przywiązany do wozu, który ciągnął inny koń
chodził po wiosce....kurcze moze to być dobry kompan do wódki-szwendałabym się z nim po wiosce 😉 🥂
Co do siwotarantowatego - była tu niedawno dyskusja oburzonych tym, że srokata, wysiwiała do białego klacz jest sprzedawana jako SIWA. A przecież ona nie siwa, tylko siwosrokata! Człowiek będzie cierpiał, jak konia w lecie wykąpie, a tam pod spodem plamy na skórze, no strzelić sobie w łeb! 😵 ...wiec tutaj opisują, ze siwotarantowaty, bo jakby ktoś po tym wałku chciał źrebaki, to wyjdą w kropki - nie wszyscy lubią ciapki. Niektórzy chcą tego uniknąć.
Sorki, mam trochę abstrakcyjnie absurdalny "humor" dziś - no offence :kwiatek:
Ale to jest siwotarantowaty koń! Jako, że jeżdżę na koniu tejże maści, mogę potwierdzić, że ma on nakrapianą skórę na całym ciele. Sierść jest biała. Przy czym koń urodził się czarny z białymi okularkami wokół oczu 😉 po zgubieniu źrebięcej sierści był już biały. No chyba, że w paszporcie ma źle wpisane, to przepraszam. 😉
z tego co wiem to nierzadko sie spotyka własnie konie "siwe" które po namoczeniu okazuja sie byc srokate wiec nic głupiego w tym ogłoszeniu nie ma. troche sie dziwie ze rovoltowicze nie załapali 🤔 znajomego kuca przy opisie do paszportu całego moczyli zeby opisac każda plame i tez jasne ze nie jest opisany jako siwy.