Przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać, z re-voltowych ogłoszeń 🏇 🏇 SPRZEDAM ew.wymienię 🏇 🏇 :kwiatek:
-Derkę bordowa granatową lamówką z pasem pod brzuchem i z na klacie - dość duża 155-160. nowe ! -Owijki bordowe 2 lub 4 z tym jedne skrócone 1 czy2 zalodzone -Owijki horze musztardowe nowe ! -wyrok z napierśnikiem myśliwskiemu z czarny cob/full nowy 80zł -wędzidle zwykle lamnę 12,5 lamnę z francuska wstawka 11,5 pelhalm z łańcuszkiem feeling 120zł !! wyprofilowane treningowe działające na podniebienie i brzegi jeżyka kaloszki mustanga skórzane M nowe ! 50zł kaloszki wyprofilowane pod piętkę 50zł . neoprenowe cob/pony halter zielony cob/full jak lepiej sie zwiąże pony tez będzie ok książki rożne
ew *ogłowie cob/full z pomarańczowym podszyciem i ozdobnym naczółkiem bez wodzy *wypinacze cob *lonża czerwona *nauszniki granatowe cob/full *nauszniki czarne ze zelota lamówka pony/cob
Klacz jest za chuda trochę, ale to że ma niewypielęgnowana grzywę? Nic w tym strasznego. Niektóre konie maja taki rodzaj włosa, że bardzo szybko się kołtuni, szczególnie długa grzywa. Kiedyś w jednej stajni mieli klacz arabską, która miała swoją opiekunkę, więc była czesana kilka razy tygodniowo a i tak miała ciągle dredy w grzywie. A źrebakom bardzo często ścina się całkowicie grzywę, bo potem włosy rosną takie twardsze.
przerażające jest to, że po wystawieniu ogłoszenia o sprzedaży 1,5 rocznej klaczki dostaje dziesiątki pytań o to czy klacz jest zajeżdżona...
jednej z panienek odpisałam dosyć dosadnie i dostałam zwrotna odpowiedź "no przeciez tak tylko pytam, wiem, że konie zajeżdża się jak maja 2 lata dopiero"
Nie, ten koń ma w pysku wędzidło zaś łańcuch jest do niego podczepiony. Ludzie już bez histerii, bo jest 'trendi' popiszczeć, że konika męczą.
edit: Zwracam honor, na lonży rzeczywiście ma w pysku łańcuch. Co nie zmienia faktu, że na takie rzeczy się reaguje, albo nie reaguje i siedzi cicho. Bo wstawianie zdjęć 'Patrzcie, 2 lata ujeżdżony i ciągnie sanki', jeśli nie są poparte konkretnymi działaniami ukrócającymi ten proceder, są bez sensu.
zadziwilo mnie ogloszenie z naszego forum: przyjmę konika do mojej stajni płeć nie ma znaczenia wiek od 2 do 20 lat zdrowego bez żadnych kontuzji mieszkam w okolicach Legnicy niestety nie moge zalatwic transportu wiec jak by mozna było go dowiezc mam stajnie bardzo duzy ogrod miałam już wcześniej konia jak by mial wlasne siodlo uzde i wodze ale jak nie ma to coz jakos sobie wyposazenie zalatwie🙂 😉 😵 😂 🏇 💃 👍 👀 😜 😁 🚫 🙇 😍 😅 :kwiatek: 💘 🍴 😀 😲 💡 🤔zczeka