kucyka nie zglaszajcie do allegro- zglosilam do tozu, warto zeby mogli zobaczyc ta aukcje. a swoja droga huculek z poprzedniego ogloszenia jest zajebiscie umaszczony- niby srokaty, ale ma tylko nogi biale wysoko i late na ogonie, po bokach jest gniady.
to przeżyć się da, westowcy zajeżdżają dwulatki, trzylatki na zawody jeżdżą i nie mają się źle. to,że ludzie będą zajeżdżać tak młode konie jest nieuniknione, także w sumie też nie wiem co w tym takie zadziwiającego, takich aukcji są setki...
"Zniewoliliśmy resztę Zwierzęcego stworzenia oraz potraktowaliśmy naszych dalekich kuzynów tak okrutnie, że poza wszelką wątpliwością, gdyby mogli stworzyć religię, Szatanem byłby dla nich Człowiek" to tyle 😵
Ta... a ja ostatnio chciałam kupić serwetkę i dziękuję Bogu że zawsze czytam jaki jest koszt wysyłki bo serwetka kosztowała 3 zł a koszt wysyłki 10 zł. i żadnych innych opcji 🙇
W bryczce nie obciążasz tak kręgosłupa, jak pod siodłem. Jeśli masz dobry sprzęt (lekki), to możesz bez większego problemu uczyć już 2 latka chodzić w zaprzęgu. Oczywiście koń ma nie pracować, tylko się uczyć, a więc małe obciążenia, krótki czas i odpowiedni program treningów. Aczkolwiek nigdy bym w ogłoszeniu nie napisał, że taki koń chodzi w zaprzęgu, tylko że jest przyuczany, ale to już kwestia rzetelności sprzedawcy :]
kudłaty_durnowaty Owszem można przyzwyczajać, przyuczać. Nie ma nic w tym dziwnego Ale po 1. Ten koń nie wygląda jak 1,5l tylko jak 20l przepracowana szkapa. On nawet nie ma mięśni. Jest wychudzony. Raczej nikt mi nie wmówi, że On tak ma 🙄 A po 2. przyuczanie 1,5l na śniegu gdzie koła mają duży opór 🙄
ashtray,anetakajper, byłam w tej hodowli oglądać te kuce. Zle nie wyglądały, wręcz przeciwnie. Koleś ma ich sporo ale koniki cud miód ;] Krzywda im się nie dzieje 🙂
Juz tyle sie widzi ogloszen, w ktorych 2 latki chodza pod siodlem itp. ze przestaje to dziwic ludzi. Skoro dorosli ludzie tak robia to nic dziwnego ze mlodsze pokolenie to powtarza, takie maja wpojone zasady. 😵 Mi w zasadzie wystarczyl raz kiedy kobieta z fundacji powiedziala zeby poczekac do 3 lat, nie powiem bo powatpiewalam kiedy WETERYNARZ czyli autorytet kazal mi siodlac 1,5 rocznego konia!! 🙇 Pozniej poczytalam i popytalam tu. Teraz moj kon skonczyl 2 lata i nie wyobrazam sobie polozyc na nim nawet siodla.... 🙄 Mimo ze wzielam go jak mial rok, mimo ze jest to jedyny moj kon, mimo ze mam wlasnego to jesli chce pojezdzic place. Napewno mi sie nie spieszy, na 1 miejscu stawiam dobro konia pozniej moje przyjemnosci. 😀
Dziękujemy Pani za informację. Przeprowadziliśmy rozmowę ostrzegawczo- informacyjną z właścicielem zwierzęcia, który poinformował, że zwierzę nie jest ujeżdżane, ogłoszenie zamieścił 15 letni syn. Z rozmowy można było odnieść wrażenie, że właściciel kucyka wypowiada się wiarygodnie i życzliwie, przyjmując przekazane argumenty. Treść o ujeżdżaniu ma zostać wycofana. Krajowy Inspektorat TOZ Warszawa
takie testy na niewiele sie zdaja. Sa ludzie nadwyraz inteligentni i zdaja testy bardzo dobrze. I najlepsze jest to ze podejrzewa sie o takie rzeczy osoby, ze wsi zabitej dechami majacymi stare przekonania itp. A jednak czesto jest tak ze osoby wysoko sytuowane, posiadajacy nieskazitelna reputacje zajmuja sie takimi rzeczami ze glowa mala.... 👿 Ogolnie sa wprowadzone testy na posiadanie amstaffa i tu sorry za offtopic ale Polskie prawo ma takie dziury ze szok. Jedyna podstawa do takich testow to jest rodowod! Wtedy jesli ktos zglasza ze pies jest np agresywny wykonuje sie takie testy nie dotycza one jednak mieszancow!!! I zobaczcie to: Mam hodowle psow rodowodowych, sprzedaje szczeniaki oczywiscie rodowod do wgladu i szczeniaki ida za powiedzmy 1500, do tego mam jedna ksiazeczke ze pies jest rasowy do hodowli a druga dla POLICJI ZE PIES JEST NIERASOWY! I na tym sie konczy, niestety. Taki test tak samo jak test iq nie jest w stanie wykazac czy jestesmy odpowiedzialni i madrzy. Wiem z wlasnego doswiadczenia. 🙇
kudłaty_durnowaty Owszem można przyzwyczajać, przyuczać. Nie ma nic w tym dziwnego Ale po 1. Ten koń nie wygląda jak 1,5l tylko jak 20l przepracowana szkapa. On nawet nie ma mięśni. Jest wychudzony. Raczej nikt mi nie wmówi, że On tak ma 🙄 A po 2. przyuczanie 1,5l na śniegu gdzie koła mają duży opór 🙄
Mój komentarz był do postu ashtray, te kuce wyglądają bardzo ładnie 🙂