Forum konie »

Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

o mamo  🤔  🤔wirek:  glupota ludzka nie zna granic...  slodki ten CIELAK  😁
no to było dobre 😀 też myślałam ze cielaki wyglądają inaczej  😁 😜
Ciekawe ja zawsze myślałam żę cielak ma duży mokry nos 
Nie nos, tylko śluzawicę  😉
ta.... ciekawy ten cielak 😁
Haha jakiś doinformowany bardzo ten sprzedawca, ze potomstwo konia to cielak a nie źrebak. 😁 Patrzcie, czego mozna sie dowiedzieć.
A ja zawsze myslalam ze cielak od krowy dziecięciem jest  😂 ale ja widac niedouczona jestem... u nas na potomstwo konia mówi sie źrebak ale to pewnie jakas nasza gwara jest  😁
http://allegro.pl/item1068173709_kon_kuc.html

"Ogierek z temperamentem, gniady, ogerek jak marzenie ,dobry jako reproduktor"..urocze ostatnie zdjęcie na potwierdzenie tych słów 😲
Oj tam, końskiego "przyjaciela" nie widziałaś? xD A nuż klacz będzie chciała zobaczyć zdjęcie "całego" wybranka? xD
jak zobaczylam te ostatnia fote, to przypmnialo mi sie, gdy kiedys moj Smok tak "pieknie zaprezentowal" swoja "meskosc" a pewna 5letnia dziewczynka wola do swojego taty " tato! dlaczego ten konik ma 5 nog?"  😁      ale to taki maly  🚫
Moja babcia była nauczycielka kiedyś z klasą ( uczyła klasy 1-3 ) była w zoo i dziecko jakieś tak samo na słonia z 5 "nogami" zareagowało  😉
E noo...chłopak po prostu gra na trąbce  😂

Ja juz wole nie pisac jaki komentarze leca jak gruby swoją rakietkę do bambingtona wyciągnie i nią macha  😁
tamizalis, to zdjęcie jest po to, żebyśmy nie mieli wątpliwości, że to ogier. Przecież internetowi sprzedawcy mają czasami tendencję do kłamstw. 😁
Przyjmę do jazdy spokojnego, zdrowego i urodziwego wałacha...

Darmocha i jeszcze wybrzydza ;D
A ja Wam mówię,że pan od cielako-źrebaka, sprzedaje konia i cielaka, którego nie ma na zdjęciu,o.  😎 a Wy już się czepiacie  😁
Znów się pojawiło u nas ogłoszenie i sprzedaży uwiązu ze złamanym karabińczykiem i owijek z dziurami 😉

edit:
Dorzucam jeszcze od nas jeden ochraniacz na tył ;]
JARA bo zaiste jeden zaginął w nieznanych okolicznościach w terenie  😁
http://www.allegro.pl/item1069961449_mloda_spokojna_klacz.html   Znacie taką maść  😎 ?

Na moje to przejezyczenie . ;D
Konie12, serio?!?  😎
AleksandraAlicja : No ;D ale wiesz moze ktos cos bardzo madrego przeczytal w ksiazeczce o konikach +3  😁
Hahahahah dobre  😂 😂 😂 😁
To ja tu kiedys wkleilam 2 bardzo dobre: Kon masci huculskiej, i rasy gniadej  😵 Pozniej ktos wkleil ze facet ma na sprzedaz pol ogiera...  😁
[quote author=Pacia link=topic=190.msg576756#msg576756 date=1273066203]
ten też ma nieźle nachrapnik zapięty  🤣
http://www.rancho-mikam.abajt.pl/component/option,com_zoom/Itemid,19/page,view/catid,7/key,11/hit,1/

Za duży nachrapnik, ale to dlatego że Lardon był dopiero ujeżdżany i nie miał jeszcze swojego ogłowia jak z reszta widać .! :/
A ja napisałam maila do tego pana od cielaka... I napisal ze to aukcja grzecznosciowa bo znajomy go prosil o wystawienie, a że on sie na tym kompletnie nie zna wiec napisał w ten sposob  😁 Ręce opadają. Toż to takich rzeczy w przedszkolu uczą dzieci jak sie nazywają dzieci poszczególnych zwierząt... A może on do przedszkola nie chodził?  😜
Pan od masci zimnokrwistej bardzo ladnie buduje zdania w pieknej, czystej polszczyznie:
"Koń jest oswojony,iż ma stały kontakt z dziećmi."

Gdyż spojrzałam na to ogłoszenie, ponieważ!
Znalazłam ogłoszenie:

http://aukcjezwierzat.pl/aukcja3019_piekne-biale-i-czarne-pinto-ogier-konia-do-przyjecia.html

I teraz coś mi tu nie halo? Albo to zdjecia z netu ściągniete albo ktoś sie z ceną rypną bo nie ide wierzyc ze koń z zdjęc jest na 4 tys. wyceniony - jak tak to okazja mega
Rasa: koń polski :P
Waga: 180 kilogramów

Jak ten koń waży 180 kg, to ja 15...
Podejrzane to ogłoszenie. Ściema jak dla mnie. Laicki język. Czarno-biały ogier? Dobrze wyszkolony do wyścigów i innych gier?
Brzmi jak z wirtualnej stajenki.
może to z google'owego tłumacza ??
No ale waga? Z tłumacza z resztą inne wychodzą. Zdania bez sensu, w niepoprawnej polszczyźnie. A tutaj sens i składnia ok, a laickie słownictwo. Nawet jak tłumacz, to który koń szkolony jest do games?
może chodziło o pony games, nie wiem sama strasznie to dziwaczne
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się