A ja zawsze myslalam ze cielak od krowy dziecięciem jest 😂 ale ja widac niedouczona jestem... u nas na potomstwo konia mówi sie źrebak ale to pewnie jakas nasza gwara jest 😁
jak zobaczylam te ostatnia fote, to przypmnialo mi sie, gdy kiedys moj Smok tak "pieknie zaprezentowal" swoja "meskosc" a pewna 5letnia dziewczynka wola do swojego taty " tato! dlaczego ten konik ma 5 nog?" 😁 ale to taki maly 🚫
A ja napisałam maila do tego pana od cielaka... I napisal ze to aukcja grzecznosciowa bo znajomy go prosil o wystawienie, a że on sie na tym kompletnie nie zna wiec napisał w ten sposob 😁 Ręce opadają. Toż to takich rzeczy w przedszkolu uczą dzieci jak sie nazywają dzieci poszczególnych zwierząt... A może on do przedszkola nie chodził? 😜
I teraz coś mi tu nie halo? Albo to zdjecia z netu ściągniete albo ktoś sie z ceną rypną bo nie ide wierzyc ze koń z zdjęc jest na 4 tys. wyceniony - jak tak to okazja mega
Jak ten koń waży 180 kg, to ja 15... Podejrzane to ogłoszenie. Ściema jak dla mnie. Laicki język. Czarno-biały ogier? Dobrze wyszkolony do wyścigów i innych gier? Brzmi jak z wirtualnej stajenki.
No ale waga? Z tłumacza z resztą inne wychodzą. Zdania bez sensu, w niepoprawnej polszczyźnie. A tutaj sens i składnia ok, a laickie słownictwo. Nawet jak tłumacz, to który koń szkolony jest do games?