Pilnie szukam stajni dla konia astmatyka, na chwilę obecną może byc tylko trawa ale pasowałoby moczenie siana a w zimie możliwość sypnięcia trotów lub innego niesłomianego materaca🙂, nie musi być innych udogodnień, może być przydomowa 🙂
Jest opcja ściągnięcia na podkarpackie lek. wet. Pawła Dukacza. Chętnych proszę o kontakt na fb u Klaudia Cząstkiewicz lub numer telefonu 662 233 369 http://paweldukacz.pl/vademecum/
[Rzeszów] Wstępnie mam wybraną stajnię, ale informacji nigdy zbyt wiele. 😉 Szukam pensjonatu z halą, dużymi, czystymi boksami, dobrym karmieniem i koniecznie trawiastymi padokami z maksymalnie długim czasem na dworze (codziennie) . 👀 Cena właściwie bez znaczenia, im bliżej miasta tym lepiej (tak do 30km bo jestem na razie bez swojego auta). :kwiatek:
tam z padokami to jest bardziej niż krucho 🙂 a właściwie z wypuszczaniem. Po więcej info-pw. ;-)
A co do Leśnej- to warto dopytać, znajomi trzymają tam konie i mówią że są codziennie padokowane. Więc może zależy to od "opcji" jaką się wybiera\wykupuje :-)
Snape, Ostatnio parę razy robił u nas badania kupna-sprzedazy dr Kalinowski (trzeba się uzbroić w cierpliwość z terminem albo mieć szczęście że będzie w okolicy). Sama będę go brała do badania kolejnego konia jakiego będę kupowala bo mam 100% zaufania plus ma świetne podejście do koni. Poza tym w tej okolicy nie ma weterynarzy od koni z potrzebnym sprzętem. Byli u nas różni weterynarze w latatnich latach, jeden z okolic Kielc, ale nie pamiętam nazwiska. Z Krakowa był dr Polakiewicz, był dr Samsel, ktoś z Lublina... Także proponuję poszukać poza podkarpaciem (chyba że pojawił się nowy weterynarz o którym nie wiem).
poszukuje stajni w okolicach Rzeszowa z dobrym dojazdem( max 45 min z centrum) gdzie :
konie są wypuszczane na padoki/pastwiska codziennie ( nie musi być trawa i nie musi być na cały dzień, ale jednak żeby koń wychodził) boksy są sprzątane częściej niż raz na miesiąc 😵 jest normalnej jakości owies,siano i słoma ( nie wymagam top quality, ale też żeby to nie był to totalny syf którego inne stajnie nie chcą )😵
Stajnia musi być z halą( która nadaje się do użytku tj.jest polewana !) i placem zewnętrznym. Nie zależy mi na terenach. Cena nie ma znaczenia.Dwa ogony.
Może jest jakaś stajnia o której nie wiem? i mi umknęła? Albo się łudzę, że taką znajdę, ale chyba wymagania nie są wygórowane. (JKS Pogórze, Janczar pstrągowa, dylągówka odpada )