Forum towarzyskie »

Inspirująca muzyka, czyli polecam :)

Na pewno macie listę najlepszych na świecie kawałków, które Was inspirują, motywują do działania, dają kopa... czyli mocno wpływają na emocje (czyli robią to, czego szukam w muzyce)
Poniewaz mam swoja liste juz tak oklepana, ze mi wychodzi bokami, to moze sie voltowicze, podzielicie tym, co Wam towarzyszy w odtwarzaczach 🙂

I piszcie koniecznie, dlaczego ten konkretny utwor i co wywoluje (fala energii lub "mrowki" na plecach bardzo porzadane!)  :kwiatek:

to jade z moimi:

Chemical Brothers "Hey Boy Hey Girl"

z fajnym przytupem 🙂 kawalek stary jak swiat, slyszalam go milion razy i za kazdym robi na mnie takie same wrazenie

NIN "Just Like You Imagined"

sama muzyka, rowniez daje kopa, swietnie sie nakreca.

A Filetta "Comme Un Souffle"

Polifonia korsykańska, lekko wschodnie klimaty. Tu nie ma zadnej muzyki, sam spiew, dla mnie jest taki mistyczny ten utwor... mrowki, mrowki! 🙂

Bruno Coulais "Tambour Battant"

bardzo lubie sposob, w jaki ten utwor nabiera tempa, az mi sie skakac chce 🙂

Dead Can Dance "Host of Seraphim"

Moze się wydawać smutny, dla mnie jest głęboki 🙂

"Echoes" Pink Floyd

och jej, jej. Gwiazdy, Odyseja Kosmiczna, podróż gdzieś wgłąb (siebie?)

Tool "Lateralus"

kosmos rowniez... uwielbiam to, jak ten utwor jest zmienny i skomplikowany, jak muzyka zlewa sie z tekstem

Muse "Map of Problematique"

chyba zaden utwor tak mi sie nie kojarzy z galopujacymi konmi 🙂 daaaaje kopa 🙂

Grizzly Bear "Slow Life"

mmm, siąść sobie w fotelu i odpływać z tym głębokim głosem.

Sigur Ros "8"

moge przy tym spac, uczyc sie, rozplywam sie w tych dzwiekach

Jon Lord "Sarabanade"

lekko jazzujacy kawalek, cudownie sie slucha w terenie na koniu, kojarzy sie z podroza 🙂

kolejnosc utworow zupelnie przypadkowa 🙂 bedzie sie powiekszac jak cos sobie przypomne. Czekam na wasze.
Freddie, Jest wątek 'teraz słucham'. Działa na podobnych zasadach 😉
no wlasnie nie wydaje mi sie 😉 tam po prostu wrzuca sie kawalki, ktore sie teraz slucha, a nie takie najwazniejsze z waznych 🙂
Mnie zawsze fascynowały takie wątki. Czy ktoś na prawdę je czyta, czy tylko wrzuca nie patrząc na resztę postów?

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się