Forum towarzyskie »

Pomoc techniczna: komputery, odtwarzacze dvd, itp

Mam straszny problem i szukam pomocy kogos blizej zaznajomionego z technologia  😁
Otoz, nabylam kino domowe, Panasonic SA- PT 70. Na kinie jak byk widnieje napis DIVX wiec powinno byc wszystko cacy.
Nie wiem, czy Panasonic patronuje jakiejs organizacji antypirackiej, ale jak na zlosc nie chce odwarzac filmow sciagnietych z sieci i zapisanych w tym formacie. Owszem, otworzy i nawet moze 2 min filmu pokaze, potem po prostu sie zacina i koniec divixa.
Co dziwne, jest bardzo wybiorczy, czesc spiraconych filmow pokaze, ale wiekszosc jednak zacina.
Zastanawiam sie, czy nie chodzi o format zapisu, cos z wypalaniem plyty.... mial ktos juz taki problem?
Z tego co się orientuję to oryginalny sprzęt przyjmuje tylko oryginalne płyty...  to taki rodzaj zabezpieczenia 🙂
Do piratów kupuje się tani "kombajn" typu Manta, który odtwarza wszystko  🤣
Nie mogłam znaleźć adekwatnego wątku- mam problem- jak z Mozilli odinstalować/ wyłączyć dodatek Integrated Gmail? Pomocy 🙁

Edit- udało się uff.
ja mam dvd LG i jedynie czego nie odtwarza to formatu rmvb. a resztę tak, najlepiej mieć filmy zapisane w formacie avi. i powinno działać bez problemu 🙂

ja mam za to z kolei problem z komputerem,mianowicie spalił mi się zasilacz i wszystko było by fajnie bo nowym kupiłam, gdyby nie to że totalnie nie mam pojęcia jak teraz to powpinać  żeby działało ?
Solina, razem z płytą główną masz instrukcję obsługi, która krok po kroku, włącznie ze zdjęciami, opisuje co należy gdzie wpiąć. Nic trudnego.
Strzyga, dzięki to w takim razie idę tego szukać może się doszukam 🙂
odgrzebuję, może znajdzie się ktoś, kto mi wyjaśni pewną sprawę 🙂 mam laptopa Samsung. pojawił mi się komunikat o uszkodzeniu dysku twardego i konieczności wymiany. weszłam na stronę S. i wyczytałam tam, że W związku z przejęciem dywizji HDD Samsung przez firmę Seagate Technology, wszelkie zobowiązania gwarancyjne w stosunku do Klientów Samsung są realizowane tylko przez firmę Seagate Technology.
Klientów indywidualnych prosimy o zwrot uszkodzonych dysków u sprzedawcy lub bezpośrednio za pośrednictwem strony Seagate
LINK
od razu mówię, że nie znam się na tym i nie wiem, czy mam dysk HDD czy może wymieniony również w tabelce SSD (ten trzeba zwrócić u sprzedawcy). laptop i dysk są na gwarancji. i teraz tak - czy dzwonić do Samsunga, czy uderzać do sprzedawcy, czy kontaktować się z tymi od dysków?
o jakiej pojemności masz dysk (ile GB?)
500GB
To na pewno masz HDD 🙂
Dyski SSD nawet o pojemności 120 GB są ekstremalnie drogie (sam dysk nawet 1000 zł)
dzięki! :kwiatek: czyli robić kopię i pisać do tych od dysków. wiesz może jak to wygląda w praktyce? tzn ile mniej więcej się czeka, co trzeba dołączyć (paragon czy ksero) itp?
Kopia koniecznie, jeśli tylko da się zrobić.
Ja bym jednak najpierw zwróciła się do sprzedawcy, skoro sprzęt jest na gwarancji.
Jeśli kupowałaś wysyłkowo, to lepiej wysłać ksero paragonu, albo zadzwonić i zapytać co honorują.
Mój tata ostatnio wysyłał walnięty dysk Western Digital bezpośrednio do producenta, miał nowy po kilku dniach.
kupowałam w sklepie stacjonarnym. wysłał dysk czy całego laptopa?
kupowałam w sklepie stacjonarnym. wysłał dysk czy całego laptopa?

Sam dysk, kupił niezależnie dysk do laptopa, który nie działał, więc wysyłanie całego laptopa było w tym momencie bez sensu. Ale reakcja była natychmiastowa.
Skoro sklep jest stacjonarny, to najlepiej przez nich załatwiać. Możesz też zadzwonić na infolinię Samsunga i podpytać.
Niektórzy producenci (np. Dell czy HP)  mają taki bajerancki system, że sami przysyłają kuriera z oryginalnym pudełkiem do wysyłki laptopa, odbierają go i odsyłają naprawiony/nowy na swój koszt w kilka dni.
ok, dzięki wielkie! mam nadzieję, że uda mi się załatwić wszystko równie bezproblemowo 🙂
Ja mam taki problem - potrzebuję sformatować dysk. Ale mój były pracownik ukradł mi płytę z oryginalnym windowsem. Mam naklejki z hologramem pod laptopem z kluczem.
Da się coś z tym zrobić?
Nie pasuje mi kupować drugiego windowsa.
pokemon
a nie masz płyt recovery?
Zasięgnęłam języka i zatem - możesz mieć na dysku recovery partycję - poszukaj.
System OEM jest kwestią producenta sprzętu (co innego jakbyś miała box, wtedy uderza się do Microsoftu), dlatego jeśli nie masz jak przeinstalować, to możesz się zwrócić do producenta sprzętu o nośnik. Podobno Dell bierze za to ok. 50 zł.
Dziękuję 🙂
Mam nadzieję, że sobie poradzę, bo komutera używam do re-volty, allegro, no i kliniki xp.
Zastanawiam sie, czy nie chodzi o format zapisu, cos z wypalaniem plyty.... mial ktos juz taki problem?

Sprawdź w instrukcji, czy nie trzeba zarejestrować odtwarzacza na stronie producenta albo jakiejś "divixowej", by odtwarzał więcej, niż robi obecnie. Producenci sprzętu ograniczają zakres dostępu, tj. nie każdy film, np. z Youtube jest akceptowany.
edit. bo już wszystko wiem 🙂 swoją drogą to Samsung też wysyła kuriera 🙂
Mam takie pytanie: Media Player nie chce mi odtwarzać filmów z rozszerzeniem VOB, które kiedyś odpalał. Nie mam pojęcia dlaczego...Any ideas?
Jest na forum ktoś bardziej obeznany w komputerach? Mam problem: jakąś godzinkę temu wylałam troszeczkę herbaty na klawiature laptopa (dell vostro 1014), nie dużo, od razu wytarłam (również wsadziłam ręcznik papierowy między klawisze, żeby wsiąkło). Klawiatura i wszystko dziala normalnie, tylko touchpad zwariował. Na początku chodził tylko poziomo, nie dało się ruszyć kursora w żadną inną stronę. Wyłączyłam komputer i podsuszyłam go suszarką. Po włączeniu przestał działać w ogóle 😵  Ktoś wie co może mu dolegać? Pomocy! Myszka na usb działa normalnie, ale nie lubię z niej korzystać, a poradzić się kogoś bardziej zorientowanego w temacie będę mogła dopiero w niedziele...

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się