Bardzo dużo się zmieniło w robotach. Myją, zarządzane z apki, same się ładują, można wykluczać obszary, projektują trasy sprzątania (uczą się). No i są moce i spore pojemniki, także na wodę z płynem. I coś takiego można za 1 500 kupić. Dopiero przy okazji poszukiwań zorientowałam się, że aliexpress ma już "hurtownie" w Polsce: kupujesz na Ali, wysyłka z Polski.
Mój mi robot zbiera wszystko, jedynie jakieś większe elementy (np. spadł mi raz orzech i trzasnął na 3 kawałki) zostawia. Pod kuchnią zawsze syfsko, bo mój chłop jak robi cokolwiek to zostawia armagedon wokół, a piachu i syfu nosi ciągle pies, robot jeździ raz dziennie i mam czysto.
Przymierzam się do kupna odkurzacza robota samojeżdżącego (kot długowłosy+pies wiecznie liniejący niskopodłogowy, więc też piachu sporo). Chyba postawię na Xiaomi, gdybyście mogły napisać jakie konkretnie modele polecacie na takie ciężkie warunki, byłabym wdzięczna :kwiatek:
mam pytanie odnośnie wyciskarki do warzyw i owoców . Jaką polecacie ? Są jakieś godne polecenia ? Na co zwracać uwagę przy kupnie ? byłaby wdzięczna za podpowiedzi
Zastanawiam się nad samojezdnym odkurzaczem. Ale nurtuje mnie kwestia piasku - czy taka room a albo xiaomi zbiorą piasek czy nie dają rady?
Xiaomi roborock s50 daje radę i z piaskiem i z psimi kłakami (dość długimi). Przerobiłam też inny odkurzacz samojezdny, który nie skanował pomieszczenia i to była porażka.
My mamy ten wcześniejszy model xiaomi i też elegancko daje radę z psimi kłakami i piachem. I wszystkim innym też - serio, nasza podłoga nigdy nie była tak dobrze poodkurzana, jak teraz, gdy codziennie lata xiaomi.
A jak przy listwach przypodlogowych, i w rogach? Rogi przeboleję, ale mam już jeden odkurzacz za tysiaka co miał być super (taki stojący, nie automat) i kurz wciąga super, ale piach zostawia, do krawędzi nie dojedzie...
A jak przy listwach przypodlogowych, i w rogach? Rogi przeboleję, ale mam już jeden odkurzacz za tysiaka co miał być super (taki stojący, nie automat) i kurz wciąga super, ale piach zostawia, do krawędzi nie dojedzie...
A masz turboszczotkę? Ja mam zelmera aquacośtam i ta jego turboszczotka to jest wybawienie 😀
gienia a jaki masz konkretnie? madmaddie mam Philipsa auqua coś tam... Niby ma turboszczotke, ale ona jest tak jakby w połowie jego tej stopy, więc zbiera kurz do odległości pi razy drzwi 4 cm od krawędzi, więc przy listwach zawsze syf muszę zmiatac inaczej... I to mycie w sumie to też taki pić na wodę, bo to w sumie szmatką z mikrofibry doczepiona za tą szczotka, tyłe że stałe nawilżana wodą ze zbiornika (w czasie mycia i tak kilka razy płuczę ja w rękach, bo bez sensu...).
DoSia, o ja, beznadzieja. Ten Zelmer ma te szczotkę konkret i zbiera wszystko. Mycie w sensie a la mop? Ten ma pranie, kosmiczny osprzęt do tego i spokojnie można wyprać dywany i tapicerkę mebli. Z 500zl kosztował. 👀 w ogóle to polecam, bo cena sensowna a daje radę ze wszystkim
Hej, mógłby ktoś polecić jakąś suszarkę do prania. Nie wiem bębnową elektryczną, w ogóle nie miałam styczności z tym, a dzieciak się pojawił to i prania więcej.
madmaddie, jaki to konkretnie odkurzacz? Juz tyle dobrego o tych aqua-cos tam slyszalam, ze chyba sobie zafunduje odkurzacz z PL. Tylko ktory wybrac, bo jest ich kilka
Jolka brałam najsilniejszą czyli 240. Słabsze to ciężko wciskają. Ta jest najlepsza! Jeśli chcesz dobra wyciskarkę, to uważam że lepszej nie ma. Lepiej dołożyć i kupić lepszą 🙂
jolka, a jeśli coś super a bardziej budżetowo, to polecam wyciskarkę silvercrest Lidla. Gdybym teraz drugi raz miała czekać aż pojawi się w ofercie żeby kupić, to bym czekała. Jest absolutnie super, wyciska wszystko jak leci 😉 kupiłam wtedy jeszcze za chyba 249zł