A ja mam czwartego konia 😅 😅 😅 😅 ogierek już ma potencjał ponad 444 i urodził się już z rozpoczętymi gwiazdkami skillsów 😅 😅 Może dalej nie jest super, ale bardzo się z tego powodu cieszę 😅 teraz odkładam pieniążki na krycie już wyhodowanej przeze mnie kobyłki, która też ma potencjał ponad 400, czekam aż jej skillsy urosną
Makrejsza skillsy swoją drogą, ale jeśli jesteś cierpliwa to poczekaj aż będzie miała dodatni BLUP - dopiero wtedy wychodzą fajne źrebole 😉 mam naoczny przykład pokrycia tej samej kobyły podobnymi ogierami jak miała ujemny i dodatni BLUP - żrebaki niebo a ziemia 😀 no i kryj ogierem koniecznie z dodatnim BLUP 🙂
Już mam wybrane ogiery z BLUP 100 i tylko takimi zamierzam kryć 😉 moje obecne konie to wyniki, hmm, braku doświadczenie, teraz sobie w wyszukiwarce ustawiłam BLUP 100 i o dziwo są całkiem fajne ogry, a cena stanówki 200 koniopieniędzy...
A tak na marginesie- dlaczego, gdy chcę moją prawie 14-letnią klacz posłać na jazdy, to pokazuje mi, że ,niezależnie od długości jazd, żadna z jej umiejętności nie wzrośnie? Znaczy wzrośnie, ale o 0% . Spotkał się ktoś z takim problemem? Sytuacja ta ma miejsce niezależnie od typu jazd.
Averis ja tak mam. moj kon ma juz blupa 100 i NIC mu nie daje zadnych efektów, ni treningi, ni rider ni lekcje. Widocznie juz wyczerpałaś "limit" jazd 😉
Aventia dzięki 🙂 Kurcze 😁 Nawet nie wiem jaki mój koń ma BULP, bo do 4 lvl brakuje mi paru dni 😉 To teraz mogę zwiększać jego umiejętności tylko przez udział w zawodach 🙁?
Tez mi sie to nie podobalo,ale potem zdobyłam 20 wygranych i kon mial blup 100. Wtedy mozesz nim kryć albo zaźrebić(zalezy od plci). I hodujesz fajne źrebole 🤣
Jeśli jazdy nic nie dają, a training jest skończony to skillsy nieznacznie podnosi jeszcze jazda (ramka nad training) kłusem, galopem, albo po pagórkach. Jeśli którejś wartości nie da się już podnieść to w genetics zaznacza się ona pogrubioną, czarną czcionką. Dopóki się nie zaznaczy to skillsy można jeszcze podnosić 🙂
Passy dostaje się za kupionego konia który przekroczy 30 lat, bo na aukcjach jest bardzo dużo koni wystawionych jako pass horse, które właśnie dochodzą do 30-stki 😉
Co do zarabiania passów - ja się pomyliłam, ale wiedziałam że coś mi dzwoni 🤣 Passa dostaje się za każde 5 karma points 😉
A masz go na stanie 👀 bo jak tak to przy nim powinno pisać za co go dostałaś 😉 Ja mam jednego za 5 karma points i dwa za zajęcie jakiegoś punktowanego miejsca w ostatniej śnieżkowej bitwie 😁 niestety jednego musiałam zużyć na black orchid na ratowanie jednej z moich klaczy 🙁
Ja tej gry nie rozumiem. Weszłam dziś nak onto i nie dość, że dostałam jakieś 9 000 ichniej waluty to jeszcze ten 'kawałek chmurki' ( :hihi🙂, róg obfitości, złote jabłko, Atalante's Saddle i Hephaestus' horseshoes.Tyle, że ja dalej kompletnie nie wiem za co (chodzi mi o ostatnie 3 przedmioty i te pieniadze- co do reszty- sprawdziłam) 😜
no ja włąśnie nie byłam jeszcze zarejestrowana 50 dni jak mi passa odhaczyło! ale to na pierwszym koncie... a mam jeszcze trzy chociaż tylko dwa bardziej ciągnę, na 4 nie mam czasu.. no i na tamtych dwóch mi nie odhacza samo tego punktu z passem...:/ nie wiem o co c'mon... tylko to mnie trzyma:/
a mnie się dzisiaj poprawiła sytuacja finansowa (w końcu :icon_rolleyes🙂 Mam nadzieję, że nikt nie kupi mojego trupka... Trochę mnie ta gra oszukała dzisiaj - znalazłam siodło w boksie i go nigdzie nie ma... Ale znalazłam też kilka turnipów, i aging pointów, więc niech im będzie... edit: jeszcze rano złapałam jabłko, a teraz deworming medicine... resztę dnia chyba też będę czatować...
Ja się ostatnio rozkręciłam w tej grze 😉 Mam już 5 koni, dziś urodził mi się kolejny źrebak 😁 http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=6315091 Tylko trochę jeszcze nie ogarniam jak zająć się EC. Założyłąm, kupiłam pastwiska, pozadzilam rzodkiewki, nawet stajennego mam 😀 a cały czas nie mam ani jednej gwiazdki. No i poszukuję weta i instruktora 😉