Hey ; ]] , Sorki bo może były już te pytania , które zadam , ale nie chce mi się szukać w tych ponad 200 str ... ; )) W polskim howrse [ howrse.pl ] 1. Co to jest karma i jak można ją zdobyć ? 2. Są jakieś kody / jakie / gdzie je wpisać ?
Z góry dzięki howrsowicze - ; * 🏇 😀
I macie załącznik mojej utalentowanej Karinki < 333 - żrebaczek
Mój koń zakończył już wszystkie treningi, umiejetnosci ma np. Galop 83.34 Jak mogę podnieśc mu tak, aby miał np. wszytskie gwiazdki ? Jeździ na zaowdy ale po ostatnich 8 nic mu sie nie podwyżyło. :kwiatek:
Jeśli masz podwyższone i pogrubione wszystkie umiejętności to znaczy, ze zakończyłaś trening w 100%. Jesli grasz na polskim howrse to nie wyłuszczysz wszystkich, bo zaczynamy od zera grę. Z czasem coraz lepsze konie się będą pojawiać. 🙂
ale oprócz treningu są jeszcze jazdy i zawody na których tez podnoszę się skillsy. Mało, bo mało ale z czasem koń staje się coraz lepsze i osiąga dobre wyniki w zawodach.
A ja mam pytanie do rozmnażania. Jak urodzi się źrebak i ma blup np. -80, tzn. że od zdobytych po rodzicach skillsach zostanie odjęta właśnie ta liczba -80? I co zrobić, żeby blup był na plusie, jakie konie wybierać? (oprócz tego, że tej samej rasy i z wysokimi umiejętnościami?) Maść też ma znaczenie? Już nie jeden źrebak po dobrych rodzicach urodził się na zerze :|
ale oprócz treningu są jeszcze jazdy i zawody na których tez podnoszę się skillsy. Mało, bo mało ale z czasem koń staje się coraz lepsze i osiąga dobre wyniki w zawodach.
A ja mam pytanie do rozmnażania. Jak urodzi się źrebak i ma blup np. -80, tzn. że od zdobytych po rodzicach skillsach zostanie odjęta właśnie ta liczba -80? I co zrobić, żeby blup był na plusie, jakie konie wybierać? (oprócz tego, że tej samej rasy i z wysokimi umiejętnościami?) Maść też ma znaczenie? Już nie jeden źrebak po dobrych rodzicach urodził się na zerze :|
jeśli cecha jest wytluszczona to ani zawody ani jazdy nie daja dodatkowych punktow w danej umiejetnosci.
Źrebaki zawsze rozą się z BLUP -100. BLUP wypracowujesz sama, poprzez trenowanie i wytluszczanie charakterystycznych dla danej rasy cech, poprzez wygranie 20 zawodow z tym koniem i osiagniecie przez niego wieku 10 lat. Nigdy nie urodzi Ci sie kon z plusowym BLUP. A co zrobic zeby kon byl lepszy, kryc klacze z jak najwyzszym blupem (najlepiej 100) ogierami ktore tez maja dobry blup. No i patrzec na ilość skillsow/gwiazek.
jesli kupiłam łąkę o żyzności 50 % (nie miałam więcej kasy) czy można ją ''naprawić'' ? A po zniszczeniu łąki/boksu, dotsaję zwrot pieniędzy ?
Apropo, znalazłam metodę, na zdobycie troszkę pieniążków : kupujemy 1000 ''Łajno'', w łąkach przerabiamy na nawóz, po powrocie do sklepu sprzedajemy za 40 Equus więcej ! Dziennie można chyba 40 nawozów zrobić 🙂 40x40=1600 Equus 🙂 Powodzenia :kwiatek: