Ja też sprzedałam moją pierwszą klacz - Korea, chociaz była moją ,,ulubienicą'' to była słaba a to przecież gra, w której chodzi o to żeby mieć jak najlepsze konie 😉
A tak poza tym to nie uwierzycie jakiej dokonałam przed chwilą transakcji 😵
Klacz, Skills Total : 172.00 , Genetic Total : 834.94 , Wiek ... 6 miesięcy !! Gwiazdki : 29 , BLUP : - 98. 00 ( to chyba jedyne zło w tym koniu 😉 ) + do tego maść jasno szara 😍 Jednym słowem dla mnie koń ideał do mojej elity.
A kupiłam go za ... 500 EQUSS !!!!!! 😀 Ech to moje szczęście 😁
Health, że zdrowie, poprawiasz Health Mash - że niby zdrowotną paszą. 😉 Tylko tego nie da się kupić. Musi być w stajni, w której zarejestrowany jest koń. Jak nie ma, to nie da się tego zdobyć. Moje 319 dni na Howrse robi swoje. 😁
Przede wszystkim musisz zadbać o Energie i Morale , napewno są obniżone. Jeśli będziesz się odpowiednio dobrze zajmować konie Health czyli zdrowie zacznie wzrastać. Pomocne są tu także Healt Mashes, które są dostępne ( jeśli twój koń ma odpowiedni wiek ) w zakładce Food. Kiedy naprawisz już Energie konia możesz go trenować ale tak, aby z Energi zostało ci minimum 20 %. ( np. masz 89 % energii, bierzesz trening na kilka godzin i patrzysz ile ci to zabierze energii , jeśli jest za dużo to zmniejszasz czas aż będzie w porządku czyli w tym przypadku od 60 - 69 % ). Możesz cofnąć o kilka stron wątku do tyłu tam było mówione jak naprawić HEALTH . Poszukaj bo tam było sporo porad a nie chce mi się wszystkiego powtarzać 😉
edit:
STRONA 214-215 TAM POWINNAŚ ZNALEŹĆ TO CO CIĘ INTERESUJE 😉
Gagulec, Trzeba było się wstrzymać, bo już inne BM itemy wysyłałamm z tych kont na pozostałe konta 🙁 Zobaczę co da się zrobić. Mam nadzieje, że powysyłam. A jak nie, to w ratach, ok?
Alice, To mam na wymianę: Fertility Wand x 2 Seahorse x2 Daphne Laurels x 2 Artemis Arrow x2 Apollo's Lyre x 2 (niepotrzebne mi) Philosopher's Stone x2 (za coś ekstra) Diamond Apple x1
Na drugim koncie: Piece of cloud x13 (najchętniej za FW, DL, WoY, HoP, AT, EW) Medusa's Blood x10 (to samo co wyżej) Pandora's Box x1
No ale teraz się zaczal nowy tydzien i mozna wysylac z powrotem... Limit na konto to 3 BM i 3 zwykle rzeczy i mozna wyslac po jednym gifcie dla jednej osoby...
Gagulec, ale nie o to chodzi. To, że się zaczął nowy tydzień, to nie znaczy, że masz możliwość wysyłania. Nowy tydzień liczysz od dnia kiedy wysyłałaś. Czyli jak wysłałaś wczoraj, to możesz wysłać dopiero z konta w następną niedzielę.
Design, Da się właśnie PoC. Odmładza o dwa miesiące i dostajesz Aigingi dwa do wykorzystania
Aaaa to przepraszam, nie wiedziałam... To wysyłaj na raty, ja będę pamiętała... Bo potrzebuje to... Jak dasz radę chociaż jedno posłać to będę mega wdzięczna 🙂
Design - nie da się,m i nie opłaca się postarzać konia w takim tempie, bo tracisz możliwość wydajniejszego treningu. Ja nie postarzam swoich koni, same sie postarzają co któryś dzień 🙂. Odmłodzić da się konia jak ma 5 lat i użyjesz Peace of Cloud (odmładza o 4 miechy).
Kurcze, to pamiętaj o mnie też jakbyś miała coś komuś wysyłać... bo mi tu się konie za szybko starzeją i nie zdołam spełnić swojego planu jak o mnie zapomnisz 😀. PS. Skąd masz tego tyle 😀?? (pytałam też post wyżej)
Alice a może byś wymnieniła Araba n Chronos Timera ?? Koń za 500 i 2 passy to dobra wymiana 😉
Notarialna a już miałam powiedzieć że DA zarezerwowałaś dla mnie bo bałam się że zapomniałaś i dlatego umieściłas na liście 🤣 No ale jak doczytałam do końca to się wyjaśniło :kwiatek: