Forum towarzyskie »

Howrse gra :)

''Mission: Enter the price for Eolus's Wind:  ---  pass''    ??? Ta gra jest dla mnie zdecydowanie za trudna...  😵
wątek zamknięty
Onlyright - wejdź w breeding - black market i tam znajdziesz ile passow kosztuje ta rzecz 🙂
wątek zamknięty
1 pass
wątek zamknięty
Oj, J🙂, zepsułaś... Chciałam, żeby Onlyright sama znalazła, wtedy by wiedziała skąd ma odpowiedź i gdzie jej szukać następnym razem...
wątek zamknięty
znalazłam zanim J🙂 ''zepsuła''  😀iabeł: 
ale dalej o ja wymiękam... ''Mission: Enter the number of equus earned for inviting a new player''  🤔
wątek zamknięty
Onlyright, nie znasz zupełnie angielskiego? Może sprawdź sobie w słowniku co to znaczy?
wątek zamknięty
na świadectwie miałam 3...  😵
a.. Ale ja wiem co to znaczy, tylko nie wiem jak to rozwiązać...  🤔  Ułomność...  😡
wątek zamknięty
No to musisz poszperac w grze, o to chodzi żeby ja lepiej poznac. Takie rzeczy zwykle sa w zakładce "profile"
wątek zamknięty
Alice nie bądź opryskliwa  😉 Ma prawo się dziewczyna zapytać jak czegoś nie rozumie . Ty też o wiele rzeczy się pytałas i uzyskiwałaś odpowiedzi a nie odsyłania do 'szperania w grze' .

Onlyright odpowiedź brzmi : 500 Equus o ile się nie myle 😉 Albo 500 , albo 300 ale stawiam na 500  😁
wątek zamknięty
Jednak 300  🤣
Słuchajcie, a jak ma tylko 12% zdrowia... ? już mi 3 konie padły z tego powodu...
wątek zamknięty
musisz mieć minimum 15 !! jesli nie to koń może zdechnąć . zeby koń obudził się nastepnego dnia z pełnią sił musi usnąć z 20 % energi . Jeśli nie masz już sposobu żeby podwyższyć koniowi energi możesz zastosować Black Orchidey . Jest do kupienia za 1 pass . Jeśli nie masz jak kupić to mogę ci wysłać a ty najwyżej wyślesz mi coś innego jak będziesz mogła 🙂 Mój login to: CzArNa1996 
wątek zamknięty
Pewnie jest za chudy, tak jak mój był, musisz go dokarmiać. Jak dajesz jedzenie, to daj maksymalna dawkę i tak przez kilka dni.
wątek zamknięty
Uratowałam, już ma 24%...  😅
gllosia, racja, zagłodziłam ją...  😡
wątek zamknięty
Myślałam że po prostu nie wiecie za ile jest Eolus xd A co do energii konia, to:
<5% - może zdechnąć o-O
5%-20% - będzie miał mało energii następnego dnia
>20% - OK 😉

A zupełnie odbiegając od tematu, muszę wspomnieć, że daaawno temu miałam konto (nie wchodziłam po śmierci konia i zapomniałam hasło) i wtedy jeszcze nie było żadnych zadań oprócz archievements, było mało equusów, a konia trzeba było co chwila faszerować strasznie drogimi lekami, żeby nie zdechł... To było okropne, zbankrutowałam. Ale muszę w jakiś sposób odnaleźć to konto, będę szukać w add a friend... Heh...
wątek zamknięty
Nie znajdę, bo nie wiem, o czym mogłam myśleć wpisując login...?

To było jakieś 2 lata temu :p
wątek zamknięty
I've got a problem  😡 Mam 2 zadania do wykonania, których nie umiem zrobić, bo nie rozumiem polecenia, oto one:
'Safe Haven :  Stroke a horse in the Safe Haven ' nie wiem w ogóle co to jest to haven w tej grze ;p
'Shop:  Sell 20 droppings at a time to the shop '

Pomóżcie ;D Tylko jak ktos ma mnie zjechać, że sobie w słowniku nie poszukam to niech lepiej nic nie pisze ;p
wątek zamknięty
Alice nie bądź opryskliwa  😉 Ma prawo się dziewczyna zapytać jak czegoś nie rozumie . Ty też o wiele rzeczy się pytałas i uzyskiwałaś odpowiedzi a nie odsyłania do 'szperania w grze' .

Nie jestem opryskliwa, tylko się dziwię, bo mi by było łatwiej poszukac w słowniku tłumaczenia niz pytać się na volcie o co chodzi.
A jeśli nie chodzi o problemy z angielskim to tym bardziej😉 Przeciez w grze sa wszystkie odpowiedzi na to.

I've got a problem  😡 Mam 2 zadania do wykonania, których nie umiem zrobić, bo nie rozumiem polecenia, oto one:
'Safe Haven :  Stroke a horse in the Safe Haven ' nie wiem w ogóle co to jest to haven w tej grze ;p
'Shop:  Sell 20 droppings at a time to the shop '

Pomóżcie ;D Tylko jak ktos ma mnie zjechać, że sobie w słowniku nie poszukam to niech lepiej nic nie pisze ;p

Przeciez nie o to chodzi. Każdy moze czegoś czasem nie zrozumiec. Chodzi mi o takie notoryczne pytania😉

Save haven to tam gdzie "wysyłasz" konie jak już ich nie chcesz i dostajesz wtedy za nie 400e. Można tam wejśc przez zakładkę "trade". i tam naciskasz na wybranego przez siebie konia "stroke costam"

W drugim zadaniu chodzi o to, ze musisz sprzedac za jednym razem 20 kup  (nie więcej, bo nie zaliczy)
wątek zamknięty
J🙂- skoro miałaś konto 2 lata temu, to możesz się z nim pożegnać. Howrse kasuje konta, na które nikt się nie loguje przez 90 dni.

Jest kilka prostych zasad żeby wasze konie były zdrowe:

- trzeba je kłaść spać najdalej o 22.00 (ten czas po lewej stronie nad "history"😉.
- muszą mieć co najmniej 20% energii (wtedy nie tracą zdrowia następnego dnia)
- trzeba je odpowiednio żywić, czyli ani za mało, ani za dużo.
Jest fajny przelicznik, który pozwala ustalić wagę idealną: wzrost x 7.
Przykład:
wzrost konia - 16.1 hands
mnożymy - 16,1 x 7 = 112,7
Koń powinien ważyć 1127 pounds. Jeśli jego waga jest zbliżona, to wystarczy dawać mu tyle jedzenia ile zaleca gra.
- trzeba uważać z pastwiskiem, bo łatwo konia przekarmić. Nie można go dać na pastwisko np. na 10 godzin, bo będzie za gruby, chory i w końcu padnie.
- jak jest mniej niż 10 stopni, a koń nie ma derki, to lepiej niech śpi w boksie. Nie straci wtedy morale i zdrowia.
- radzę nie zapominać o komendach "groom" i "stroke".

Lepiej sobie to dobrze zapamiętajcie, bo nie będę kolejny raz powtarzać  😎

Pass horse - koń bez Philosopher's Stone, który żyje 30 lat po czym umiera (sam, albo można go np. zagłodzić... brutalne, wiem, ale to tylko gra 😉 ). Jak umrze, to wysyła się go do heaven i dostaje się passa.

Nie mylić heaven z safe haven!!!
wątek zamknięty
Ej... a ja miała jednego wieczoru 24% Health, i chyba 27% energii, a następnego dnai wszystko spadło do 9-10%...
dlaczego ?
wątek zamknięty
Alice, dzięki 😉
Chcoiaż tego drugiego zadania dalej nie potrafie zrobić, ale już nie pytam, bo sie was boje ;D
wątek zamknięty
Przestań. Wchodzisz na "the shop" i klikasz na "resell objects".
wątek zamknięty
wchodzisz do breeding i the shop .
w lewym , dolnym rogu ekrany jest " guzik  👀 " resell objects poczym znajdujesz drppings i klikasz na monete z koniem w tej samej linijce ...
wątek zamknięty
... a potem wybierasz ilość ( w twoim przypadku 20 ) i zatwierdzasz 😉

Ej... a ja miała jednego wieczoru 24% Health, i chyba 27% energii, a następnego dnai wszystko spadło do 9-10%...
dlaczego ?

24% życia ?! 🤔zczeka: To strasznie nie dobrze !
Kiedy odpowiednio opiekujesz się koniem powienien co dzień mieć 100 % health.
Jeśli go zaniedbujesz i nic z tym nie robisz to poziom zdrowia maleje. Kiedy twój koń jest za chudy , nad wybieraniem ilości siana jest informacja że ,,Your horse is too thin'' a jeśli za gruby ,,Your horse is too fat'' . Kiedy koń jest za chudy musisz mu przez jakiś okres ( aż nie zniknie komunikat ) czasu dawać więcej niż powinien np. jeśli masz / 12.7 pounds , to dajesz mu 18 pounds albo nawet więcej. Oczywiście koń nie wróci od razu do normy !!! Dlatego nie dokarmiaj go na siłę 😉 Jego stan zmieni się następnego dnia ale nie na taki jaki uż powinien być jednak sie polepszy ( nie używaj przez okres dokarmiania  Agiging Points, one wtedy jakby ' szkodzą ' koniu. Zdaj się na powolne przywrócenie odpowiedniej sylwetki - Polecam ten sposób ) Sprawdzaj czy ma taką wagę jaką powinien mieć. Kiedy będzie już w normie informacje o tym że koń jest ' too thin' lub 'too fat' zniknie. Natomiast jeśli koń jest za gruby powinnaś mu dawać wiele mniej przez pewien okres( aż nie zniknie komunikat )  np. / 12.7 pounds dajesz mu / 8 pounds albo trochę mniej. Lub tak jak to niekótrzy drastycznie robią nie dają koniu jeść wcale jednego dnia i czekają na następny  😎 Dają mu tylko pić , marchew , głaszczą , czyszczą i tyle . Jednak ja nie polecam tak drastycznej metody  😁 Tak jak w przypadku konia 'too thin' zdaj się na powolne przywrócenie odpowiedniej sylwetki ( Polecam ten sposób ) 😉

Jednak podczas tych ' kuracji' musisz dawać koniu to, co podwyższy mu nieco poziom życia. Koniom rośnie życie kiedy wysyłasz ich na trenigi lub dajesz Health Mashes ( dostepne tam gdzie siano , ale koń musi dojść do odpowiedniego wieku ). Pamiętaj też o tym jak sprawdzić czy koń ma odpowiednią wagę. Jak już mówiła deidre niezawodny sposób to wziąć wzrost konia i pomnożyć przez 7 a wtedy wyjdzie odpowiednia waga konia :

Jest fajny przelicznik, który pozwala ustalić wagę idealną: wzrost x 7.
Przykład:
wzrost konia - 16.1 hands
mnożymy - 16,1 x 7 = 112,7
Koń powinien ważyć 1127 pounds. Jeśli jego waga jest zbliżona, to wystarczy dawać mu tyle jedzenia ile zaleca gra.

To chyba tyle 🙂
wątek zamknięty
Dziekuję  :kwiatek: Po prostu nie wiedziałam, gdzie się te kupy sprzedaje 😡
wątek zamknięty
[quote="czarna96"]Kiedy koń jest za chudy musisz mu przez jakiś okres czasu dawać więcej niż powinien[/quote]
Nie przez jakiś okres czasu, tylko dopóki pojawia się komunikat, że koń jest za chudy. (najlepiej maksymalnie Fodder i maksymalnie Grains do czasu, aż komunikat będzie się pojawiał)

[quote="czarna96"]nie używaj przez okres dokarmiania  Agiging Points, one wtedy jakby ' szkodzą ' koniu[/quote]
Bzdura. Oczywiście, że można nakarmić, zrobić wszystkie czynności, położyć spać i użyć Aging Points.

[quote="czarna96"]jeśli koń jest za gruby powinnaś mu dawać wiele mniej przez pewien okres np. / 12.7 pounds dajesz mu / 8 pounds albo trochę mniej[/quote]
😵 Taa, jasne. Jeśli jest napisane, że koń jest za gruby, to po prostu nie dajesz mu jeść, dopóki komunikat nie zniknie.
Co do tego co u góry, to jeszcze:
[quote="czarna96"]Lub tak jak to niekótrzy drastycznie robią nie dają koniu jeść wcale jednego dnia i czekają na następny   Dają mu tylko pić , marchew , głaszczą , czyszczą i tyle[/quote]
😵 BO TO DOBRY SPOSÓB! jeśli będziesz karmić konia jak jest napisane, że za gruby, to będzie wolno chudł!

[quote="czarna96"]Koniom rośnie życie[/quote]
Nie ŻYCIE, a zdrowie. 😉 Health=zdrowie.

[quote="czarna96"]Health Masches ( dostepne tam gdzie siano , ale koń musi dojść do odpowiedniego wieku )[/quote]
Pierwsze słyszę  🤔 Żeby podawać koniowi Health Mashes, trzeba się po prostu zarejestrować w dobrym Equestrian Center, które ma w swoim "magazynie" wyprodukowane health mashe. 😉

Ok, to chyba tyle z korekt.

[hr]

Kupiłam sobie dziś passa  🏇 Tzn w tej opcji, że za własną kasę howrsową po 50. dniach 😉
Btw czarna96 fajne te Xanthosy i Archimedesy 🙂
wątek zamknięty
1.Dalej napisałam że kiedy komunikat znika koń jest w normie i nie trzeba go dokarmiać. Czytaj całość .
2.Sytuacja pierwsza : kiedy koń jest w podeszłym wieku nie stosując AP umrze wolniej niż gdybyś stosowała bo ma mało zdrowia!! I dlatego najpierw trzeba zadbać o konia a nie od razu używać Agiging Points które można zaoszczędzić , żeby kilka sprzedać na turnipy czy jabłka pomagające koniu w powrocie do pełni sił. Sytuacja druga: Oczywiście można stosować w ten sposób ale nie w przypadku takim jak ma Onlyright !! Ma na razie za mało zdrowia a jak już mówiłam niestety tak na początku uśmiercałam konie - dawałam Agiging Points a wcześniej nie wystarczająco zadbałam o konia.
3.Jak już mówiłam - CZYTAJ CAŁOŚĆ !!

Sprawdzaj czy ma taką wagę jaką powinien mieć. Kiedy będzie już w normie informacje o tym że koń jest ' too thin' zniknie.

4. Tak tyle że jeśli koń jest tak drastycznie 'wychudzany' to może z 'too fat' zmienić się w 'too thin' ! Zastanów się ! jeśli koń jest tylko odrobinę za gruby tak że już wystąpił komunikat ale wystarczy tylko trochę mniej mu dać i przejdzie na następny dzień ? Nie powiedziałam że tak nie wolno ale że NIE POLECAM ! Dając mu w umiarkowanych ilościach możesz lepiej kontrolować wagę konia. Jeśli komuś zależy na szybkim powrocie konia do odpowiedniego stanu może sprawdzić czy faktycznie dużo jeszcze musi schudnąć. Jeśli tak - można zastosować DK ( drastyczną kuracje ) .
5. Pomyłka  😉 Faktycznie powinno być zdrowie .
6. O tym wiem napewno ponieważ pamiętam że gdzieś o tym czytałam i dwa miałam dwa konie w tej samej stajni jeden miał chyba 2 lata a drugi ponad 5 i temu drugiemu mogłam dawać a przy tamtym wyskakiwało że jest too young. Ale teraz są nowe zasady więc wszystko się mogło zmienić i nie jestem do końca tego pewna.

A zamiast sie łapać za takie korektry ( przyznaje się co do błędu 5 ) to może sama byś pomogła a nie pomagających krytykowała ?
Wolisz chyba milczeć i czekać aż ktoś coś napisze popełniając błędy w kilku sprawach ponieważ DOŚĆ długo jest na howrse by pomylić reguły które non stop się zmieniają.  😵
wątek zamknięty
Też wolę odchudzać konie stopniowo. Trzeba nabrać doświadczenia jakie karmienie ile zmienia. Zresztą zależy o jakiej różnicy wagi mówimy. W skrajnych przypadkach trzeba drastycznie.

Health mash jest dostępny pod 2 warunkami - koń musi mieć odpowiedni wiek i mash musi być dostępny w EC.
wątek zamknięty
Dlatego lepiej żeby krytykować to już tylko stare bywalczynie bo one sie nie mylą  😁
Bay , następnym razem zastanów się zanim kogoś będziesz na siłę poprawiać  :winko:
wątek zamknięty
Health mash jest dostępny pod 2 warunkami - koń musi mieć odpowiedni wiek i mash musi być dostępny w EC.
A to ok, zwracam honor 🙂

Co do robienia z Aging Points, to trzymam zdanie, że można. Robisz wszystko, co byś normalnie zrobiła, żeby podnieść zdrowie, energię, morale i inne, kładziesz spać i aging. U mnie, jak "robiłam" konia koleżance (9% energii, 13 zdrowia i ileś tam morali) to w niczym nie przeszkodziło :P

Tak tyle że jeśli koń jest tak drastycznie 'wychudzany' to może z 'too fat' zmienić się w 'too thin'
Mi się nigdy tak nie zrobiło :P Zawsze jak mam że too fat (JEDEN DZIEŃ, pierwszy dzień z takim komunikatem, więc koń raczej niezbyt drastycznie gruby) to nie daję jeść, następnego dnia już jest bez komunikatu. I na odwrót: jak za chudy, daje wszystkiego maksymalnie i następnego dnia też bez komunikatu :P

A zamiast sie łapać za takie korektry ( przyznaje się co do błędu 5 ) to może sama byś pomogła a nie pomagających krytykowała ?
Wolisz chyba milczeć i czekać aż ktoś coś napisze popełniając błędy w kilku sprawach

😵 O mamo.
Nie chodzi o to,  że wolę milczeć  😀 Tylko od czasu kiedy rano o 12 wyszłam na autobus do stajni, tak chwilkę po 21 wróciłam, i nie milczałam celowo, po prostu miałam ciekawsze rzeczy do roboty niż siedzenie na RV w wątku o howrse  😁 To, że Ty w wakacje siedzisz przez cały dzień w domu na RV to nie znaczy, że ja wybrałam taką opcję 🙂 A jak weszłam, to postanowiłam inaczej przedstawić to, co napisałaś. 🙂

następnym razem zastanów się zanim kogoś będziesz na siłę poprawiać
Nie poprawiałam Cię na siłę. Nie podałam też żadnych absurdów, pomyliłam się tylko co do health mashów i się do tego przyznaję 🙂 Nie jestem 13293820 dni na howrse, nie czuję się w tym żadnym ekspertem, ale chyba nie napisałam nic takiego, że jeśli ktoś by się do tego zastosował to tylko kulka w łeb 😉
wątek zamknięty
Czemu w moich cytatach omijasz sarkastyczne minki ?  😎
Wychodzę na złą nie dobrą  😂

Może trochę na początku wybuchłam fakt :jogin: ... ale ja taka wybuchowa  :bum:
I nie , nie siedze całymi dniami przed komputerem . Wchodże tylko wolnym czasem którego akurat mam w tym tygodniu dużo, ale nie na tyle by cały czas przy nim siedzieć . No a przyznam że też bym chciała jeździć do stajni ale stajnia jedyna co jest to właśnie zamknięta ( brak instruktorów jazdy ; jest tylko jeden pracownik  😎 ) i tylko znajomych wpuszczają  a po znajomości to mnie raczej do swoich koni tak sobie nie wpuszczą bo mnie nie znają ... No i co prawda ja tam dość często bywam ale z przyjaciółką i po znajomościach wchodzę  🏇

I ja też nie jestem 378962 czy ileś tam dni na howrse ale swoje wiem i się tego trzymam  😅
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.