Forum towarzyskie »

Howrse gra :)

Dziewczynki ratujcie!
Uśmierciłam swojego konia, tzn umarł po prostu bo miał 2% energii i przypadkiem kliknęłam w riding lessons 😀.
Jk mogę kupić jakiegoś konika? Da się zrobic tak, zebym znów sobie "wyprodukowala" źrebaka tak jak na początku gry??
wątek zamknięty
Mam kilka balonów do oddania, m.in. Agingi i Tunipy. Chce ktoś? Mój nick taki sam jak tutaj.
wątek zamknięty
Ja bardzo potrzebuję agingów! 😉
wątek zamknięty
Gagulec, możesz gre zresetować i zacząć od początku. Albo za pomocą Pandora Box wskrzesić konia.
wątek zamknięty
No ładnie, to ja po prostu wysyłam balony, a wy się wymieniacie  🙄 Skoro tak, to mam POC na wymianę za POC 😎
wątek zamknięty
mam do was pytanie.. wiecie może o co chodzi z tym Rides on the beach.? do czego to służy w ogóle.?
wątek zamknięty
deidre, ja też wysyłam komu popadnie, bo w sumie nic ciekawego nie wygrywam 😀
Jutex, jazda po plaży szkoli najlepszą umiejętnośc konia, a odejmuje od najsłabszej.
wątek zamknięty
deidre, ja po prostu nie mam komu wysyłać, nie oczekuję nic w zamian 🙂
Alice, wysłałaś mi zaproszenie? Dostałam kilka i nie wiem. Napisz jaki masz nick to wyślę Ci aginga.
wątek zamknięty
A jaki masz nick? 🙂 Mam jeszcze do rozdania siodło MG.
wątek zamknięty
Hmm ponawiam pytanie, bo pozostało niezauważone 😀

Uśmierciłam swojego konia, tzn umarł po prostu bo miał 2% energii i przypadkiem kliknęłam w riding lessons .
Jk mogę kupić jakiegoś konika? Da się zrobic tak, zebym znów sobie "wyprodukowala" źrebaka tak jak na początku gry??
wątek zamknięty
Przecież JARA Ci odpisała  🙄

Dla mnie to dziwne co piszesz, bo jeśli koń ma za mało energii, to pojawia się informacja i nie da się czegoś nim zrobić. Chociaż nie jestem na 100% pewna, bo nie uśmiercam swoich koni przypadkiem. Jedynie konie na passy mi umierają, ale to przez postarzenie.

Jeśli masz kasę i dostęp do aukcji to po prostu kupujesz nowego konia.
wątek zamknięty
Jk mogę kupić jakiegoś konika?

Trade -> Auction sales, lub jak masz 2 punkty karmy, Trade -> Private sales

Da się zrobic tak, zebym znów sobie "wyprodukowala" źrebaka tak jak na początku gry??

Odpowiedź:
Gagulec, możesz gre zresetować i zacząć od początku. Albo za pomocą Pandora Box wskrzesić konia.
wątek zamknięty
Nie zauważyłam... Przeprasza  😡
No to nie pozostaje mi nic innego jak zrestartować 🙂
Dzięki dziewczyny
wątek zamknięty
nagana, wysłałam😉 ja mam Al_89
wątek zamknięty
A mnie howrse się znudziło...  😉 Tzn siedzę bo siedzę, bo nie ma czasem chwilowo co zrobić, ale już mnieeej chętnie 😉
wątek zamknięty
Stworzyłam sobie Heśke  😍
wątek zamknięty
Onlyright...  🤔 ?
wątek zamknięty
Bay, to zupełnie jak ja 😉 Tylko że mi jeszcze szkoda wszystkich BM items ... no i przenosze z 3 kont na to jedno główne - CzArNa1996 .

Onlyright, chodzi o konia , tak ?  😉 Bo innego wytłumaczenia nie znajduje  😁
wątek zamknięty
Tak, tak. Normalnie identyczna  😁
wątek zamknięty
nagana, wysłałam😉 ja mam Al_89

Tylko ja teraz nie mogę Ci wysłać. Wyświetla mi, że w tym tygodniu już nie możesz nic otrzymać. Będę próbować w następnym. W razie czego pamiętam i będę Ci te agingi wysyłać jak złapię 🙂
wątek zamknięty
Ok, dzięki bardzo😉
wątek zamknięty
nagana - też Ci wysłałam zaproszenie 🙂.

wątek zamknięty
A jak już konik ma 8 miesięcy i pisze : ''Mission: Go to your personal page and change your presentation'' to co ja mam zrobić ?
wątek zamknięty
Dawno nie wchodziłam, ale widzę, że handel balonami się rozpowszechnia  😲
A co do "change your presentation", to musisz wejść w "Profile" -> "My page" i wcisnąć modify nad pustym polem na dole, nad listą koni. Tam piszesz coś o sobie, najlepiej po angielsku, można też wkleić parę obrazków, albo wejść na http://howrseinfo.com/, "Layout geneator", zjechać na dół, wybrać jedno z listy i pokombinować, jak ktoś ma problem, niech pisze, postaram się lepiej wytłumaczyć.

A chce ktoś balon z AP? Mogę na coś wymienić  👀 (uwielbiam te oczy ;p)
A zresztą mam jeszcze coś fajnego:

Archimedes
Jest kilkadziesiąt koni ubranych w togę i biret. Wchodzi się na ich stronę i odpowiada na pytanie na górze (każdy ma inne pytanie) i jak się odpowie dobrze, zdobywa się AP! A Archimedes, nawiasem mówiąc, staje się mądrzejszy ;d

I...
Xanthos
Wystarczy (i tak można tyko to zrobić xd) wejść na jego stronę i go pogłaskać. Za to można wygrać 10% energii (dla konia który ma jej najmniej) lub jeśli ma się szczęście - HoP. Codziennie można pogłaskać tylko pięć różnych Xanthosów (więc w pół roku chyba da się obskoczyć wszystkie :p Tylko... Trzeba by w zakładkach zapisywać strony... Dużo tego jest  😲).

No, mam nadzieję, że dobrnęliście do końca...

PS: Widzę jakieś nowe osoby na forum...  👀
wątek zamknięty
Ale gdzie są te archimedesy i xanthosy? :P
wątek zamknięty
A jak już konik ma 8 miesięcy i pisze : ''Mission: Go to your personal page and change your presentation'' to co ja mam zrobić ?

Wybierasz na pasku profile potem klikasz my page a potem zjeżdżasz na dół i masz napisane :

Presentation[Modify|Reinitialize|Options] ( przynajmniej ja tak mam ale ja już mam zrobioną prezentacje)
No w każdym razie wybierzasz Modify i zrobi ci sie miejsce gdzie możesz napisać coś o sobie.
Piszesz co tam chcesz a na końcu klikasz Save the presentation które powinno ci się pojawić pod prezentacją.
I to tyle 🙂
Ale gdzie są te archimedesy i xanthosy? :P

Nie jestem pewna czy archimedesy można znaleźć tak jak Xanthosy ale:
Na górze , na tej samej linii gdzie znajduje się Log out jest napis Directories. Najeżdżasz na niego i klikasz napis Horses. Potem pojawią ci się dwa miejsca, przy czym w pierwszym można wpisać imię konia. Tam wpisujesz Xanthos albo Archimedes i zatwierdzasz Serach. Na dole znajdzie się wiele koni , ponieważ niektórzy nazywają konie tak samo jak te specjalne . Na szczęście są obrazki na których widać konia. Więc jeśli wpisujesz Archimedes to szukasz konia w zielonej todze i berecie a jeśli szukasz Xanthosa to szukasz złotego konia stojącego dęba. Klikając na obrazek wchodzisz na stronę konia . Przy Archimedesie masz do wyboru odpowiedzi . Wybierasz jedną zaznaczając kółeczko obok odpowiedzi na zielono [ wystarczy kliknąć na kółeczko] . Masz tylo jedną próbę na dzień! Natomiast przy Xanthosie nad opisem właściciela będzie rączka a pod nią napis Stroke. Klikasz na obrazek i pogłaskałeś Xanthosa 🙂 Czasami można coś za to dostać a czasami nie . Masz 5 prób na dzień , ale uwaga - każda próba na innym Xanthosie. Czyli możesz pogłaskać 5 Xanthosów na dzień.

Mam nadzieje że wszystko jasno wyjaśniłam 🙂
[quote author=J🙂 link=topic=1802.msg678604#msg678604 date=1282038205]
PS: Widzę jakieś nowe osoby na forum...  👀
[/quote]
Nowe osoby na forum albo stare bywalczynie howrse które dawno tu nie wchodziły  😁
Ja np pamiętam tylko deidre , Notarialną , JARE , no i może jeszcze pare osób ale reszta to nowość  😂
wątek zamknięty
[quote author=Onlyright link=topic=1802.msg678574#msg678574 date=1282036103]

Wybierasz na pasku profile potem klikasz my page a potem zjeżdżasz na dół i masz napisane :

Presentation[Modify|Reinitialize|Options] ( przynajmniej ja tak mam ale ja już mam zrobioną prezentacje)
No w każdym razie wybierzasz Modify i zrobi ci sie miejsce gdzie możesz napisać coś o sobie.
Piszesz co tam chcesz a na końcu klikasz Save the presentation które powinno ci się pojawić pod prezentacją.
I to tyle 🙂

[/quote]

Ok dzięki bardzo...  :kwiatek:
No to kolejne tytanie... Co to... ?
Ma już 20 miesięcy i tak pisze : Mission: Enter the number of karma points required to create a first affix:
wątek zamknięty
No, jest jasno, ja bym tego sama lepiej nie ujęła 😉

A mógłby mi ktoś wytłumaczyć, o co chodzi z "pass horse"? Bo słyszałam o tym i nie chciało mi się pytać obcojęzycznych na Howrse, bo i tak bym nie zrozumiała pewnie :p

A do questa musisz wpisać "2"
wątek zamknięty

Ok dzięki bardzo...  :kwiatek:
No to kolejne tytanie... Co to... ?
Ma już 20 miesięcy i tak pisze : Mission: Enter the number of karma points required to create a first affix:

Jak wyżej  🙂 Czyli w miejsce przy Queście wpisz '2'  🏇
Pass Horse ... Nie jestem pewna ale to jest albo nazwa konia którego sprzedajesz za pasy lub nazwa konia którego kupujesz za passy. Nic innego mi nie przychodzi do głowy .... A może to jakiś koń który ci daje passy ? Tak jak sadzonka ? Kto wie...
wątek zamknięty
No, właśnie zastanawiałam się nad ostatnią opcją, jest dość kusząca...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.