Forum towarzyskie »

Howrse gra :)

Bay, dziekować 😉  :kwiatek:
Questy mi sie skończyły i dostałam drugiego konia 😅 A mój pierwszy niezbyt dobrze sie czuje  😕
Słuchajcie, żeby zwiekszyć wagę konia to trzeba mu dawać więcej jedzenia niż potrzebuje? Bo mój jest wychudzony..
wątek zamknięty
gllosia, nie ma za co 😉
Jak Ci pisze, że koń jest za chudy, jednorazowo dajesz maksymalnie Fodder (w tym przypadku będzie to 22) i maks. Grains (131), następnego dnia masz już bez informacji, że za chudy, chyba że mocno wychudzony to jak nadal tak jest napisane, robisz to co wyżej.
A tak to ja daję codziennie 10-13 foddera i tak 50-60 grains, i trzyma formę 😉

Co robić, żeby koń miał dobrą energię, morale i zdrowie?
* Pamiętaj, że musisz kłaść konia (zakończyć robić czynności, ogólnie dać mu spokój) PRZED 22😲0 tego czasu:

* Musi mieć zawsze zostawione PRZYNAJMNIEJ 20% energii.
* A, i patrz na pogodę, porę roku i temperaturę.

Jeśli jest zła (niżej niż 10*C, jesień, zima, wiosna albo rysunek brzydkiej pogody) to musisz położyć konia spać w boksie, bo też mu wszystko spadnie.

Ale nie martw się, jeśli jest to Twój pierwszy koń, to dostał w "pakiecie" Immortality (nieśmiertelność) z Philosopher's Stone dzięki Quest-om więc nigdy nie umrze.
O, podlookałam... Twój koń Hildo nie wygląda zbyt dobrze  😉 Radzę Ci robić to, co Ci powiedziałam wyżej, bo nie jest z nim za fajnie.  😉  O, drugi koń - Hawana 😀 ma za mało energii, jutro też jej wszystko opadnie.

edit: dodałam Cię do znajomych, kueimu to ja.

Alice, jaki masz nick? 😉
wątek zamknięty
No własnie o Hildo chodzi, ale nie bój żaby dokarmie go 😉 A Hawane dostałam po questach, teraz obaj śpia w boksach, więc jutro będzie energy ;D
Dziekuje znowu za pomoc  :kwiatek:
wątek zamknięty
Al_89 😉
wątek zamknięty
Bay dzięki Ci za tego posta, sporo mi to ułatwiło, bo nic nie umiałam robić w grze 😀 i kon był w kiepskiej formie.
Chciałam Cie do znajomych w grze dodać, ale nie umiem 🙁. jak to się robi??

edit: już wiek jak dodać, Bay, Alice dodałam Was 🙂 Czesio to ja 😀. mam dzieję, że mi sie udało 😀
wątek zamknięty
Udało Ci się🙂

masz jakies balony? :>

Pochwalę się, że moja nowo zakupiona klaczka jest w pierwszym 1000 najlepszych genetycznie arabów😉 Dokładnie to jest coś 900 z hakiem.
Teraz tylko trenować i czekać na potomstwo😉
wątek zamknięty
Alice... nie wiem xD
jakieś dwa (dzis i dwa dni temu) mi latały po ekranie to kliknęłam i znalazłam jabłuszko 😀

edit:
wysłałam Ci dwa baloooony 🙂
wątek zamknięty
gllosia  :kwiatek: zaakceptuj moje zaproszenie do znajomych  👀
Alice dodałam Cię do znajomych. Zaakceptuj a jakiś balonik do Ciebie poleci.
Gagulec nie ma za co. 🙂 Zaakceptowałam Cię i poleciał balon 🙂

Ja też chcę mieć np Piece of Cloud albo chociaż AP w balonie, a nie ciągle jabłka i turnipy. Chociaż miałam też trzy energy mashe, moja najlepsza zdobycz z balonów  🤔wirek:
wątek zamknięty
Gagulec, też Ci wysłałam balona😉
Bay, chcesz może się wymienić za coś na chronos timer'a? :>
wątek zamknięty
Alice poleciał balon 🙂
Wątpię, wykorzystałam wszystko na nowego konia, i zostały mi dwa Seahorse'y i 2 peace of cloudy :P
wątek zamknięty
Buuu, ja właśnie chciałam Twojego chronosa :P

Wyślę Ci zaraz balon z PoC, bo tylko ten mi został.
wątek zamknięty
Dzięki dziewczynki  :kwiatek:

Tak sobie czytam, czytam o czym gadacie...
I za cholerkę nic nie rozumiem  🤔

xD
wątek zamknięty
Alice  :kwiatek: :kwiatek: Wiem, wiem. Artemisa użyłam jak chciałam szybką ciążę, chronosa i eolusa na nowego konia, musiałam chronosa bo nie był wytrenowany zbyt :P No i niestety, zostało co zostało :P Podeślę Ci zaraz coś zwrotnego za PoC  :kwiatek: edit; podesłałam aging pointa  😡 - wiem, słabo :P

Gagulec mam się zająć Twoim kontem czy co? 😀
wątek zamknięty
Gagulec, mi tez wysłałaś "share your account". To chyba przez pomyłkę? Nie będę tego akceptowac na razie 😉

Bay, jak dla mnie super 🙂 Mam 0 agingów a chce żeby juz moja klaczka była starsza i żeby mogła zacząc startować😉
wątek zamknięty
Nieee, nie wiem co to, kliknełam, żeby sprawdzić 😀.
Da się to cofnąć 😀??
wątek zamknięty
Chyba po prostu musimy to zignorować.
wątek zamknięty
Kurcze, sorry,
Już nie będę kombinować  :kwiatek:

edit: cofnęłam to i już nie ruszam
wątek zamknięty

Z przyjemnością, jak tylko sie nauczę ;] Zreszta rano howrse odmówiło posłuszeństwa 🤬
wątek zamknięty
gllosia, Codziennie rano koło 9-10 howrse jest niedostępne bo aktualizują serwer i grę.
wątek zamknięty
Aaaa to takie buty. Dobrze wiedzieć 😉
wątek zamknięty
[quote author=Bay link=topic=1802.msg674031#msg674031 date=1281603836]

Z przyjemnością, jak tylko sie nauczę ;]
[/quote]

Dałaś radę 🙂
wątek zamknięty
pomoże mi ktoś ?  :kwiatek:
Dawno nie wchodziłam i widze że jest ta akcja z piaskiem  .
Wiem mniej więcej co i jak ale może mi ktoś wytłumaczyć te dwie rzeczy:
1. Jak mam wystawiać moje rzeczy na aukcje za piasek ?
2. Jak zdobyć Sand Horse ?
wątek zamknięty
Sand zdobywa się przez udział w zawodach (3 pierwsze miejsca), za bliźniaki i za nowego konia swojej produkcji.
wątek zamknięty
no tak , to akurat wiem  😉
ale tam niżej gdzie jest pokazane co jest w magazynie to jest jakiś Sand Horse ...
no i jak można tak wgl wystawić coś na aukcje za piasek ? bo by mi to pomogło  😁
wątek zamknięty
Aukcje wystawia system gry. Ty wystawić nie możesz, ale możesz kupić. Sand horsy są bardzo drogie, zazwyczaj ponad 2000 sandów. Pojawiają się cyklicznie, aż do wyczerpania zapasów
wątek zamknięty
Czemu za udział w zawodach dostaje sie tak mało kasy? Dostałam drugie miejsce w skokach i tylko 3 equus, to tak jak bym dostala 3 zł.. 🤔wirek: Za piąte miejsce miałam 1 equus. A jakies medale, puchary to kiedy sie dostaje? A i.. czemu nie ma zawodów w ujeżdżeniu?
wątek zamknięty
gllosia, Rany julek, przeczytaj sobie 'help' o grze. Kasa jest zależna od prestiżu zawodów... Flosów i pucharów nie ma.

Podobno nad ujeżdżeniem mieli pracować, ale chyba się wycofali z tego pomysłu
wątek zamknięty
Puchary dostaję się za wygraną w Grand Prix.
wątek zamknięty
Kto chce balona z tranzelką?
wątek zamknięty
gllosia, Rany julek, przeczytaj sobie 'help' o grze. Kasa jest zależna od prestiżu zawodów... Flosów i pucharów nie ma.

Dobra, ale nie umiem na tyle ang, żeby wszystko zrozumieć.. Help już czytałam i nie wiele zrozumiałam, jedynie mogę sie domyślać.

Alice, ja chyba chcę, tylko nie wiem o co cho 🤣
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.