Forum towarzyskie »

Howrse gra :)

Pierwszy raz w życiu wygrałam 9 HOPów 🙂
wątek zamknięty
.
wątek zamknięty
Też bym Ci oddała pandorę za darmo, ale mam limit wyczerpany na dziś.

Tak wygląda wiatr z 5 elementu
klik

edit:
5 elementem jest metal i dodaje
Metal Element

stamina: +3, speed: +3, dressage: +3, gallop: +3, trot: +3, jumping: +3
wątek zamknięty
dziewczyny - za PS na tym koncie mam:

Aphrodite's tears
x 2
Atalante Pack
x 2
Morpheus' arms
x 2
Black orchid
x 2
Water of youth
x 2
Piece of cloud
x 2
Medusa's blood
x 1
Horseshoes forged by Hephaestus
x 1

oprócz tego jeszcze dwa konta z bajerami, chyba że z tego coś wystarczy😉 timera niestety nie mam - też żałuję!

a jak Wy wygrywacie te HOPy?? też chce🙁
wątek zamknięty
Breva musisz klepać Xanthosy 🙂

Linki do automatycznego klepania Xanthosów
wątek zamknięty
Ja bym się wymieniła za Aprhodithe tears i Morpheus Arms 🙂
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Notarialna, chętnie!!🙂 na jaki nick wysyłać? PS potrzebuję na bandidas (małą literą)!

JARA - oo dzięki🙂 ale o co w tym chodzi? czemu żadnego nie mogę pogłaskać? bo już pogłaskany czy co?:> i kiedy wygram HOPa?:>
wątek zamknięty
JARA - oo dzięki🙂 ale o co w tym chodzi? czemu żadnego nie mogę pogłaskać? bo już pogłaskany czy co?:> i kiedy wygram HOPa?:>

Bo tu Xanthosy same się głaskają jak tylko wejdziesz na stronę. Oszczędność czasu 🙂 Coś dla leniwych. Chyba, że chcesz to mogę poszukać linków i będziesz każdego ręcznie klepać. Jeśli wygrasz HOPa i pieniądzę (do każdego HOPa dają 1000E) to powinny się pojawić u Ciebie na koncie ok 10 minut to pełnej godzinie. Dostaniesz 1 wiadomość za każdego wygranego HOPa, więc jak wygrasz 5HOPów to będzie 5 wiadomości i 5000E 🙂

edit:
Dobrze jest mieć swoją godzinę na klepanie. Wtedy wiesz o której mniej więcej największe szanse na wygraną są 🙂
Ja osobiście nie polecam klepać tuż po 10 rano (zaraz po aktualizacji) i po 1 w nocy, bo wtedy zaliczane są do następnego dnia.
Najczęściej codziennie pojawiają się nowe Xanthosy dodawane na samym dole listy.
wątek zamknięty
wow🙂
no właśnie skapczyłam że się sam głaska - sprytna bestia🙂
a kiedy się wygrywa? jak się jak najwięcej czy jako pierwszy czy co?:>
wątek zamknięty
a kiedy się wygrywa?

Jak coś wygrasz to dowiesz się o tym ok 18:10-18:15

Ile da się wygrać? Różnie zależy kto ma jaką strategię. Ja najwięcej "wyklepałam" 9, a Edytka 11.
Jak one są przydzielane to nie mam pojęcia, jedni klepią turami np po 50szt, tuż przed pełną godziną.
Ja lecę ze wszystkimi na raz.
wątek zamknięty
hihi kiedy się wygrywa - chodziło mi o zasady🙂 kiedy wygram, jak będę pierwsza czy wyklepie wiecej😉 heh ja wyklepałam już chyba z 30:P ciekawe ciekawe..🙂 dzięki za info! już nie zawracam głowy😉
wątek zamknięty
Nie wiem, nie mam pojęcia na jakich zasadach przyznają HOPy 😉
wątek zamknięty
Breva, Ślij na Roulett 🙂
Ja już zaraz wyślę 🙂

Mój rekord w Xanthosach to jakieś 11 HOPów 🙂
wątek zamknięty
Notarialna, AT poszło a żeby poszlo MA zaakceptuj zaproszenie od breva 😉

edit - udało się bez zaakceptowania🙂 obydwa masz już u siebie🙂
wątek zamknięty
Zaakceptowane, a Ty będziesz musiała poczekać by poszedł PS, bo mi wyczerpało limit na ten tydzień.. :/

Eolus's wind x 7
Medusa's blood x 6
Horseshoes forged by Hephaestus x 4
Pandora's box x 3
Zeus' lightning bolt x 1
Atalante Pack x 1
Philosopher's stone x 1

Pilnie potrzebuję Water of youth w ilości sztuk 2
wątek zamknięty
Notarialna, ja mam Water of youth. Chcesz?
wątek zamknięty
Tylko za kilka dni bo mam wyczerpany limit odsyłania Itemów. Ale bardzo chętnie :kwiatek: Co byś chciała w zamian za WoY?
wątek zamknięty
jaki masz nick na howrse? ja ci wyślę dziś a ty mi odeślesz jak już będziesz mogła 😉

chciałabym philosopher's stone 😉
wątek zamknięty
Tyle, że Philosopher Stone jest za 3 pasy, a Aphrodithe Tears jest za 1 pass 😀

Ślij na nick Roulett

🙂
wątek zamknięty
dostaniesz dwie i wybierz sobie coś jeszcze 😉 zaakceptuj zaproszenie na howrse do przyjaciół, nick Kapri 😉
wątek zamknięty
A moze być Aprodithe Tears 🙂
wątek zamknięty
mi to w sumei wszystko jedno - brakuje mi teraz najbardziej łez afrodyty i różdżek do bliźniaków  😁 kamień filozoficzny to taka przyjemna zabawka 😉

edit: wysłałam Ci jedną, drugiej mi nie pozwala wysłać  🙄
wątek zamknięty
Mnie zależy na produkcji dobrych źrebaków arabów. I jak na razie mój najlepszy to ten:
http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=8153043 Mam jeszcze bliźniaka na sprzedaż.
Ja chyba będę miała odblokowane wysyłanie za kilka dni...

Edit: A nie masz przypadkiem na zbyciu Chronos Timer'a? Zamiast Drugiej woy i czegoś 😉
wątek zamknięty
niestety, chronos timer to coś, czego sama nieustannie poszukuje.

a ja mam pytanie - jak się robi, żeby mieć zakładki do breed farm? dziś dostałam trzeci punkt karmy i powinnam właściwie móc je założyć a nie mogę 🙄 tzn. nie umiem
wątek zamknięty
Wchodzisz w zakładkę Directories -> Breeding -> Managne my breeding farms i tworzysz. By mieć dwie musisz mieć 6 pkt karmy 😉

Czy ktoś nie chce się zatrudnić jako vet w moim EC? Nad tą posadą krąży chyba jakieś fatum :/
wątek zamknięty
Coraz trudniej coś wyklepać od Xanthosów :/ W zamierzchłych czasach udało mi się raz dostać 15 HOPów, a dzisiaj miałam zero...

Nie podoba mi się to, co robią z wyglądem strony. Sklep jest teraz tragiczny, a obsługa koni mi "pływa" (te okienka po bokach) i czasem coś mi się źle kliknie  😤

Tak samo nowe elementy (ogień itd.) - brzydkie te konie.

Komentarz do EC na prośbę sprzed kilku postów http://www.howrse.com/centre/fiche?id=342528
- wywalić stajennych - dla 16 boksów nie potrzebujesz żadnego, a tylko kasę tracisz
- żeby healthcare było wyższe brakuje kowala i chyba meszów jest za mało (nie dam głowy)
- słabiutkie konie - bez takich po 800+ nie uda się dostać do czołówki. Trzeba się ich pozbyć i rezerwować boksy dla siebie, żeby nikt się przypadkiem nie zakwaterował np. na miesiąc
- lepsze konie z wysokim dresażem - lepsza jakość lekcji
- boksy za małe - trzeba koniecznie przerobić je na lepsze niż 12m2
- zawody muszą ruszyć
- aaa i kasy mało.
W sumie to co już pisałam.

Zawody w EC:
1) nie potrzeba drugiego toru! to nic nie daje, jeśli gonitwy się i tak nie odbywają
2) ja robiłam tak:
- np. wyścigi (galop) - kupiłam konia, który ma słaby galop. Peruvian Paso (ale można wykorzystać inne rasy) powinien się nadać, bo jest ich mało i prawdopodobnie zawodów dla nich też jest mało, więc słaba konkurencja i widać takie zawody nawet jeśli są słabo płatne
- załóżmy, że ten koń ma 26% skills w galopie - ustawiamy wyścig dla jego rasy na 25%
- powinno być widać wyścig na liście, więc można zapisać konia
- po zapisaniu konia zmienia się ustawienia wyścigu np. na 50% i otwiera dla wszystkich ras - żeby miały szansę się zapisać folbluty i inne mocne w galopie
- wyścig rusza
- następnego dnia znowu ustawia się na 25% i szuka na liście, ale potem ustawia np. na 55% i tak dalej aż kasa będzie duża i wyścig pojawi się od razu na liście koni z 55%
- potem można zmienić i nie zaczynać od ustawień dla paso 25%, tylko dla xx 55% i podnosić do 200% dla wszystkich ras
3) złe wiadomości
- trochę to trwa, bo trzeba pilnować żeby zawody często się uruchamiały, a można jedne na dobę, więc podnoszenie poziomu to ileś realnych dni
- czasami trudno trafić bo własny koń ma wymagane skills i niby wszystko jest ok, ale wyścig jeszcze nigdy nie wystartował albo jest za dużo zawodów tego rodzaju i na liście widać tylko te dobrze płatne - trudno, trzeba kombinować
- od kilku dni jak zapiszę konia do swoich zawodów, to znika mi przycisk do zmiany ustawień - więc całej powyższej metody nie da się zrealizować, bo można więcej szkód narobić niż pożytku (bo może macie już lepszy prestiż)...
- ...chyba że komuś jeszcze żadne zawody nie wystartowały, to na początek powyższe rady wystarczą
4)
- ja najpierw bawiłam się swoimi słabymi końmi i podnosiłam poziom zaraz po zapisaniu, ale potem kupiłam kilka mocnych żeby nie obniżać poziomu tym jednym słabym koniem
- i teraz jak mam skoki, to zapisuję do nich hanowera powyżej 200%, a nie zaczynam od słabego araba

edit:
Zatrudniajcie tymczasowych pracowników! Vet daje chyba najwięcej % prestiżu do healthcare i bez niego ani rusz. Tymczasowi wcale nie są drodzy.
wątek zamknięty
Level 7: Genius (80%)
Zadanie o EC - co trzeba dokładnie zrobić? Miec 100tysięcy na koncie ?
wątek zamknięty
Zarobić dla EC 100.00 Equus. najlepiej siać flax. I chyba oats seeds. Z każdego plonu ja zgarniałam ponad 25 tys Equus 🙂
wątek zamknięty
No mam na koncie ponad 125 tysięcy i mi tego zadania nie zaliczyło.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.