Coraz trudniej coś wyklepać od Xanthosów :/ W zamierzchłych czasach udało mi się raz dostać 15 HOPów, a dzisiaj miałam zero...
Nie podoba mi się to, co robią z wyglądem strony. Sklep jest teraz tragiczny, a obsługa koni mi "pływa" (te okienka po bokach) i czasem coś mi się źle kliknie 😤
Tak samo nowe elementy (ogień itd.) - brzydkie te konie.
Komentarz do EC na prośbę sprzed kilku postów
http://www.howrse.com/centre/fiche?id=342528 - wywalić stajennych - dla 16 boksów nie potrzebujesz żadnego, a tylko kasę tracisz
- żeby healthcare było wyższe brakuje kowala i chyba meszów jest za mało (nie dam głowy)
- słabiutkie konie - bez takich po 800+ nie uda się dostać do czołówki. Trzeba się ich pozbyć i rezerwować boksy dla siebie, żeby nikt się przypadkiem nie zakwaterował np. na miesiąc
- lepsze konie z wysokim dresażem - lepsza jakość lekcji
- boksy za małe - trzeba koniecznie przerobić je na lepsze niż 12m2
- zawody muszą ruszyć
- aaa i kasy mało.
W sumie to co już pisałam.
Zawody w EC:
1) nie potrzeba drugiego toru! to nic nie daje, jeśli gonitwy się i tak nie odbywają
2) ja robiłam tak:
- np. wyścigi (galop) - kupiłam konia, który ma słaby galop. Peruvian Paso (ale można wykorzystać inne rasy) powinien się nadać, bo jest ich mało i prawdopodobnie zawodów dla nich też jest mało, więc słaba konkurencja i widać takie zawody nawet jeśli są słabo płatne
- załóżmy, że ten koń ma 26% skills w galopie - ustawiamy wyścig dla jego rasy na 25%
- powinno być widać wyścig na liście, więc można zapisać konia
- po zapisaniu konia zmienia się ustawienia wyścigu np. na 50% i otwiera dla wszystkich ras - żeby miały szansę się zapisać folbluty i inne mocne w galopie
- wyścig rusza
- następnego dnia znowu ustawia się na 25% i szuka na liście, ale potem ustawia np. na 55% i tak dalej aż kasa będzie duża i wyścig pojawi się od razu na liście koni z 55%
- potem można zmienić i nie zaczynać od ustawień dla paso 25%, tylko dla xx 55% i podnosić do 200% dla wszystkich ras
3) złe wiadomości
- trochę to trwa, bo trzeba pilnować żeby zawody często się uruchamiały, a można jedne na dobę, więc podnoszenie poziomu to ileś realnych dni
- czasami trudno trafić bo własny koń ma wymagane skills i niby wszystko jest ok, ale wyścig jeszcze nigdy nie wystartował albo jest za dużo zawodów tego rodzaju i na liście widać tylko te dobrze płatne - trudno, trzeba kombinować
- od kilku dni jak zapiszę konia do swoich zawodów, to znika mi przycisk do zmiany ustawień - więc całej powyższej metody nie da się zrealizować, bo można więcej szkód narobić niż pożytku (bo może macie już lepszy prestiż)...
- ...chyba że komuś jeszcze żadne zawody nie wystartowały, to na początek powyższe rady wystarczą
4)
- ja najpierw bawiłam się swoimi słabymi końmi i podnosiłam poziom zaraz po zapisaniu, ale potem kupiłam kilka mocnych żeby nie obniżać poziomu tym jednym słabym koniem
- i teraz jak mam skoki, to zapisuję do nich hanowera powyżej 200%, a nie zaczynam od słabego araba
edit:
Zatrudniajcie tymczasowych pracowników! Vet daje chyba najwięcej % prestiżu do healthcare i bez niego ani rusz. Tymczasowi wcale nie są drodzy.