Forum towarzyskie »

Howrse gra :)

Jutex - im więcej poklepiesz tym większe szanse, że coś wygrasz.

Notarialna - a masz 3 pkt karmy na każdą farmę? Czyli np. na 2 farmy musisz mieć 6 pkt.
wątek zamknięty
Mam 4 pkt karmy, więc na dwie jeszcze mi nieco brakuje, ale na jedną starczy.
wątek zamknięty
Na 1 tak. A jaką rasę chcesz hodować?
wątek zamknięty
Dlatego też pytam jak to dziadostwo uruchomić.

Zastanawiam sie nad Fryzami albo Hanoverami. Jeszcze ewentualnie Hackney
wątek zamknięty
Directories - breeding - manage my breeding farms

Co do rasy nie doradzę, bo hanowery przestałam hodować, fryzy mają dobry dresaż i chyba tyle, a hackneyów raczej nikt nie chce, bo kłusaki nie są w grze popularne.
wątek zamknięty
W takim razie jaka rasa jest dobra do hodowli?
wątek zamknięty
Co kto lubi 😉
Ja hoduję araby - bo tak, i huntery - bo na nie jest zejście bo mają super dresaż i pomagają powiększyć prestiż EC, poza tym radzą sobie na różnych zawodach.
wątek zamknięty
Hihi, ja od początku hoduję araby i najlepszy jakiego do tej pory wyhodowałam ma 855 skillsów i 14* (+645.46 GP). jakoś mam sentyment do tej rasy. Raz chciałam zrezygnować z ich hodowli, ale jednak zostałam 😉

Jakie są najwyższe huntery w tej chwili?
wątek zamknięty
Na sprzedaż są 642-3, ale "elita" graczy ma już takie 666-7.
wątek zamknięty
Ja mam fryza co mi lepiej skacze niż w wyścigach kłusem biega 🙂

edit:
Nie jest jakiś wybitny, bo gwiazdek ma 4 czy 8 i za marne grosze go kupiłam 🙂

edit2:
Ma ktoś chęć na Pandora Box albo Black Orchid ?
wątek zamknięty
Ja mam takie pytanko O CO chodzi z tymi xsantosami 🤔
wątek zamknięty
Głaszczez je i dostajesz (o ile będziesz miała szczęście) Horn of Plenty i 1000 equus.
wątek zamknięty
Czy Wam też strona Howrse ostatnio szwankuje? wiesza mi się przy różnych czynnościach, wyskakują mi błędy itp. a teraz maintenance o tej porze....hmmm
wątek zamknięty
Bo zmieniają wygląd strony i przerabiają coś od strony technicznej. Po tej przerwie teraz ma już być ok. Tylko inaczej. Zobaczymy czy lepiej...
wątek zamknięty
no to jest mala masakra, bardzo duzo rzeczy nie dziala :/  a jak ma sie wolnego kompa to juz wogole grac sie odechciewa.
wątek zamknięty
Nowa odsłona nie podoba mi się :/

EDIT: Mam na zbyciu:

Pandora Box : 1
Medusa Blood : 2
Zeus' lightning bolt : 1

edit2:
Na stronie głównej jest jakaś "akcja zorganizowana" z kompasem cóż to ? 😀

edit3:
Co jest z tym karmieniem :/ takie ilosci jedzenia wychodza, ze jutro wszystkie moje konie beda miec kolki :/ kompletnie nie łapię ile mam dawać siana i 'owsa' :/
wątek zamknięty
Jara zgodze się z Tobą. tez się nie mogę połapać z tym karmieniem.
wątek zamknięty
edit2:
Na stronie głównej jest jakaś "akcja zorganizowana" z kompasem cóż to ? 😀

edit3:
Co jest z tym karmieniem :/ takie ilosci jedzenia wychodza, ze jutro wszystkie moje konie beda miec kolki :/ kompletnie nie łapię ile mam dawać siana i 'owsa' :/

jak najedziesz myszka na to rozwijane menu od zarcia to pokaze Ci sie prawidlowo ile nakarmilas i ile potrzebowal kon.

a z kompasem to taka akcja ze codziennie od pon do sob jest jakies pytanko dotyczace jakiegos kontynentu (aktualnie australia). jak odpowiesz na wszystkie prawidlowo to w niedziele otrzymasz nowa rase do swojej hodowli z kontynentu o ktorym byla mowa. z australii jest to brumby.
wątek zamknięty
jak najedziesz myszka na to rozwijane menu od zarcia to pokaze Ci sie prawidlowo ile nakarmilas i ile potrzebowal kon.

Dla mnie to jest masakra, moje konie dostają przez to za dużo jedzenia :/ a to ile dostał koń pokazuje się jak się już nakarmi, a karmienie po 2 "kg" to dla mnie strata czasu :/ według mnie spieprzyli, dobrze było jak była poprzednia miara.
wątek zamknięty
dokładnie, moje wszystkie nie dojadają "owsa", mają zjeść 5 funtów, a maks to 3,75 poza tym chyba zmieniły się ceny, jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję...
wątek zamknięty
dokładnie, moje wszystkie nie dojadają "owsa", mają zjeść 5 funtów, a maks to 3,75 poza tym chyba zmieniły się ceny, jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję...

No właśnie to jest trochę inaczej, np 5pound siana to wychodzi 15pound naprawdę. Ktoś to skopał i ja mam z tym problem, bo albo dostają za dużo, albo za mało, a karmienie po 1 "kg" to strata czasu jak dla mnie.

edit:
Widzę, że problem karmienia już rozwiązali, ale tylko z sianem, bo z owsem nadal to samo.

edit2:

Medusa Blood : 2
Zeus' lightning bolt : 2
Black Orchid : 1
wątek zamknięty
Lista problemow jest bardzo dluga. wlasciwie Howrse kiepsko działa.
ale powiedzcie mi jak dokładnie wygląda dostawanie passa za 30latka.
trzeba go brutalnie po prostu zabić czy odesłać do SH. mam takowego pierwszy raz i wole wiedziec. a do tego podobno ta funkcja passa za 30 latka tez nie dziala za dobrze aktualnie.
wątek zamknięty
Jeśli działa normalnie, to możesz zrobić tak (nie wiem czy warto ryzykować dopóki nie naprawią): masz konia 30-letniego, 2x lekcja, jakiś trening żeby stracił jak najwięcej energii, im gorsze ma wskaźniki tym lepiej 😉 , nie kładziesz go spać tylko od razu postarzasz, potem następnego dnia starcza mu energii gdzieś na 1 lekcję, znowu postarzasz i w tym momencie powinien umrzeć. Wtedy naciskasz guzik z wysyłaniem do nieba i dostajesz passa.
Absolutnie NIE wysyłasz konia do SH. Musisz mieć komunikat, że umarł.

Nie przesadzajcie. Z tym karmieniem wcale nie jest źle. Co prawda testowałam na moich pass-koniach i jak zobaczyłam ile naprawdę zjadły, to było trochę niepewności, ale przeżyły, a potem było już łatwiutko. Trochę matematyki 😉
Siano naprawili więc karmi się tak jak po staremu. Owies - nie dajecie tyle, ile liczby pokazują, zresztą nie da się dać np. 7 funtów. trzeba dzielić mniej więcej na pół. Jak mój koń potrzebuje
- 1.7 to daję mu 0.75,
- 4.4 to daję mu 2,
- 5.5 to daję mu 2.5.
Zapewniam, że przy takim karmieniu będzie miał odpowiednią wagę.

Bardziej mnie wkurza trenowanie i zapisywanie koni do zawodów, które się "ukryły".
wątek zamknięty
A nowy wygląd jest do bani. Wkurza niemiłosiernie...
wątek zamknięty
Też staram się dzielić owies na pół, ale mi ciągle wyskakuje, że jedna kobyłka jest za chuda.

Nadal na zbyciu mam
Medusa Blood : 3
Zeus' lightning bolt : 2
Black Orchid : 2
wątek zamknięty
Mam do wymiany / oddania:

Artemis' Arrow : 1
Apollo's Lyre : 1
Philosopher's stone : 5
Golden apple : 10
Black orchid : 10
Water of youth : 11
Pandora's box : 11
Medusa's blood : 13
Eolus's wind : 16

Nazbierało mi się tego dziadostwa, a porządnych rzeczy z BM jakoś nie mam  😤
wątek zamknięty
deidre, WoY, Golden Apple lub Elous's Wind miałabyś na wymianę czy oddanie? :>
wątek zamknięty
EW mogę oddać za aging pointa  😁
WOY i GA wolałabym za coś lepszego (HOP?), ale ostatecznie jedno mogę oddać też za ap.
Tylko się zdecyduj co najbardziej potrzebujesz.
wątek zamknięty
Bo potrzebuję Woy,a akurat mi się skończyły 😉
Wyślij na konto Roulett, a ja ci wyślę AP
wątek zamknięty
deidre a Philosopher's stone za co byś chciała.? 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.