Co do rasy nie doradzę, bo hanowery przestałam hodować, fryzy mają dobry dresaż i chyba tyle, a hackneyów raczej nikt nie chce, bo kłusaki nie są w grze popularne.
Co kto lubi 😉 Ja hoduję araby - bo tak, i huntery - bo na nie jest zejście bo mają super dresaż i pomagają powiększyć prestiż EC, poza tym radzą sobie na różnych zawodach.
Hihi, ja od początku hoduję araby i najlepszy jakiego do tej pory wyhodowałam ma 855 skillsów i 14* (+645.46 GP). jakoś mam sentyment do tej rasy. Raz chciałam zrezygnować z ich hodowli, ale jednak zostałam 😉
edit2: Na stronie głównej jest jakaś "akcja zorganizowana" z kompasem cóż to ? 😀
edit3: Co jest z tym karmieniem :/ takie ilosci jedzenia wychodza, ze jutro wszystkie moje konie beda miec kolki :/ kompletnie nie łapię ile mam dawać siana i 'owsa' :/
edit2: Na stronie głównej jest jakaś "akcja zorganizowana" z kompasem cóż to ? 😀
edit3: Co jest z tym karmieniem :/ takie ilosci jedzenia wychodza, ze jutro wszystkie moje konie beda miec kolki :/ kompletnie nie łapię ile mam dawać siana i 'owsa' :/
jak najedziesz myszka na to rozwijane menu od zarcia to pokaze Ci sie prawidlowo ile nakarmilas i ile potrzebowal kon.
a z kompasem to taka akcja ze codziennie od pon do sob jest jakies pytanko dotyczace jakiegos kontynentu (aktualnie australia). jak odpowiesz na wszystkie prawidlowo to w niedziele otrzymasz nowa rase do swojej hodowli z kontynentu o ktorym byla mowa. z australii jest to brumby.
jak najedziesz myszka na to rozwijane menu od zarcia to pokaze Ci sie prawidlowo ile nakarmilas i ile potrzebowal kon.
Dla mnie to jest masakra, moje konie dostają przez to za dużo jedzenia :/ a to ile dostał koń pokazuje się jak się już nakarmi, a karmienie po 2 "kg" to dla mnie strata czasu :/ według mnie spieprzyli, dobrze było jak była poprzednia miara.
dokładnie, moje wszystkie nie dojadają "owsa", mają zjeść 5 funtów, a maks to 3,75 poza tym chyba zmieniły się ceny, jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję...
dokładnie, moje wszystkie nie dojadają "owsa", mają zjeść 5 funtów, a maks to 3,75 poza tym chyba zmieniły się ceny, jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję...
No właśnie to jest trochę inaczej, np 5pound siana to wychodzi 15pound naprawdę. Ktoś to skopał i ja mam z tym problem, bo albo dostają za dużo, albo za mało, a karmienie po 1 "kg" to strata czasu jak dla mnie.
edit: Widzę, że problem karmienia już rozwiązali, ale tylko z sianem, bo z owsem nadal to samo.
Lista problemow jest bardzo dluga. wlasciwie Howrse kiepsko działa. ale powiedzcie mi jak dokładnie wygląda dostawanie passa za 30latka. trzeba go brutalnie po prostu zabić czy odesłać do SH. mam takowego pierwszy raz i wole wiedziec. a do tego podobno ta funkcja passa za 30 latka tez nie dziala za dobrze aktualnie.
Jeśli działa normalnie, to możesz zrobić tak (nie wiem czy warto ryzykować dopóki nie naprawią): masz konia 30-letniego, 2x lekcja, jakiś trening żeby stracił jak najwięcej energii, im gorsze ma wskaźniki tym lepiej 😉 , nie kładziesz go spać tylko od razu postarzasz, potem następnego dnia starcza mu energii gdzieś na 1 lekcję, znowu postarzasz i w tym momencie powinien umrzeć. Wtedy naciskasz guzik z wysyłaniem do nieba i dostajesz passa. Absolutnie NIE wysyłasz konia do SH. Musisz mieć komunikat, że umarł.
Nie przesadzajcie. Z tym karmieniem wcale nie jest źle. Co prawda testowałam na moich pass-koniach i jak zobaczyłam ile naprawdę zjadły, to było trochę niepewności, ale przeżyły, a potem było już łatwiutko. Trochę matematyki 😉 Siano naprawili więc karmi się tak jak po staremu. Owies - nie dajecie tyle, ile liczby pokazują, zresztą nie da się dać np. 7 funtów. trzeba dzielić mniej więcej na pół. Jak mój koń potrzebuje - 1.7 to daję mu 0.75, - 4.4 to daję mu 2, - 5.5 to daję mu 2.5. Zapewniam, że przy takim karmieniu będzie miał odpowiednią wagę.
Bardziej mnie wkurza trenowanie i zapisywanie koni do zawodów, które się "ukryły".
EW mogę oddać za aging pointa 😁 WOY i GA wolałabym za coś lepszego (HOP?), ale ostatecznie jedno mogę oddać też za ap. Tylko się zdecyduj co najbardziej potrzebujesz.