Forum towarzyskie »

Howrse gra :)

było kilka podtopień pastwisk dwa dni temu - nie wszyscy wymienili pastwiska... trzeba być czujnym

Miałabym prośbę do wszystkich
czy możecie zajrzeć na stronę mojego EC?

Happy Ime Ime

chcę zaliczyć ostatnie zadanie 😀
wątek zamknięty
Była powódź, z którą spłynęło 20% czystości  😤 Nie wszyscy na czas zmienili pastwiska. Ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz takie ze 100%.

Co do lizawki - to dziwne. Każdy koń może znaleźć w boksie 4 rzeczy: bat, derkę, czaprak i tubę. Moje znajdują je raczej bez problemu. Na jak długo wstawiasz je do boksu? Najłatwiej znaleźć w czasie 1,5-3 godziny.

U mnie dzisiaj 4 HOPy, 2 puste plus jabłko i Pandora. Wczoraj na 4 HOPy miałam 4 puste.  👿 Puste = wiadomo co.

edit: Ime, co Ci dają odwiedziny strony? Nie ma takiego zadania. Chodzi Ci o top 500?
wątek zamknięty
Mi to tyle razy kobyła się zatruwała, że szok. Przestałam ją w ogóle na pastwiska wypuszczać do czasu aż nie zmieniłam stajni.
wątek zamknięty
deidre - faktycznie prestiż to nie to samo co popularność ;/  😡

juz wiele wiem - poprawiam prestiż ;p  🏇

nupek 👍 - dzięuję za wszystkie cenne rady 
wątek zamknięty
Pitolę te Xantosy  😎 pogłaskałam wszystkie, a tu jeden hop  😎
wątek zamknięty
Musisz znaleźć "Swoją" godzinę na klepanie. Bo jednym wypadają hopy około pełnych godzin, a mi np zaraz po w pół do 😉

edit:
Wyklepałam dziś Nyx's Packa 😀
wątek zamknięty
Chce ktoś czymś pohandlować? 😉
wątek zamknięty
Pandora's box : 3
Zeus' lightning bolt : 2
Horseshoes forged by Hephaestus : 3
Medusa's blood : 3
Water of youth : 1
Black orchid : 2
Golden apple : 1
Eolus's wind : 1

oto co mam na wymianę 🙂
A jeszcze mam dwa arabki na sprzedaż, całkiem niezłe 🙂
http://www.howrse.com/joueur/fiche/commerce?id=26567349
wątek zamknięty
Z wami to ja się mogę wymieniać dopiero w przyszłym tygodniu 🙁 póki co czekam czy wyklepałam jakieś hopy 😀
wątek zamknięty
Dobrze - mam kilka bardzo istotnych dla mnie pytań, ponieważ po tym co w tym wątku przeczytałam twierdzę, ze jestem zielona :"P
A więc - jak poprawić "ferity' (nie wiem czy dobrze napisałam :P) pastwisk ?? I jak zdecydowanie bardziej poprawić prestiż całego ośrodka (pastwiska, zawody - jak ściągnąć pracowników ??)
I czemu jak próbuję wysłać jeden obiekt do kogoś to drugiego już nie mogę ?? Jest jakiś limit czy niektórych obiektów nie można ??
I co to są HOPy (Horn of Plenty ??) i jak je zdobyć - tzn. co to za metoda o której piszecie ??
I co to jest BLUP - wiem, ze mi się powiększa u niektórych koni i wiem, że to dobrze :P - ale jakie są powody powiększania ??
z góry dzięki za odpowiedź na pytania (niektóre pewnie śmieszne :P )  :kwiatek:
wątek zamknięty
HOP - Horn Of Plenty - Róg obfitości. Można go kupić lub "wyklepać" 😉 W HOPie są pieniądze, jabłka, rzodkiewki, agingi, czasem gadżety z BM np. Golden Apple czy Medusa Blood.
Jeśli chodzi o "wyklepywanie" HOPów to trzeba głaskać Xanthosy. Tu masz linki do Xanthosów. Akurat te są klepane automatycznie po wejściu na każdego stronę. Jeśli uda Ci się to wygrywasz HOPa i tysiaka 🙂

A co do przesyłania prezentów to można do jednej osoby, jeden prezent raz w tygodniu.

edit:
Można wygrać kilka HOPów = tysiaków.

Mam na zbyciu:
Eolus's wind : 1
wątek zamknięty
Nareszcie zaliczyłam ten przeklęty 7 poziom! Teraz czekam tylko na odhaczenie tego zadania z EC i zaliczanie 8 zacznę 😅
wątek zamknięty
Mi zostało kupienie passa, ale nie kupię więc będę tak siedzieć na tym poziomie.
wątek zamknięty
Kupisz bez problemu. Po 50 dniach można kupić passa za 20% equusów. Ja tak zrobiłam i mi zaliczyło.
wątek zamknięty
20% ? Spróbuje 😀

pass za 12tysięcy 😀 ale co tam 😀
wątek zamknięty
JARA poczekaj:P
kup jakis potrzebny sprzęt(np. siodło na miare), max tunipów, mashy albo jakiegos sredniego konia do zarabiania kasy.
Pio co oddawać grze 12 tyś jeśli można 2 😀
Ja mam w zwyczaju kupować passy za kilka stów :P, po co tracić skoro sprzęt lub jedzenie i tak byś kupiła.🙂
Tylko jeśli nie masz jak sie odkuć(żrebaki zawody lub krycia) to uważaj byś nie wydała za dużo. jakieś min 3 tysiaki po zakupie passa raczej powinny ci zostać
wątek zamknięty
Tylko, że miałam ponad 50,000 na koncie i ciężko by mi było kupić tyle siodeł 😉 Poza tym szybko się odkuje na klepaniu Xanthosów.
wątek zamknięty
Kiedy najlepiej klepać Xantosy żeby coś wyleciało ??  🙂
wątek zamknięty
Jara jedno siodło na miare kosztyje obecnie 20 tys 🙂
Ale twoja sprawana co equsy wydajesz🙂
wątek zamknięty
Każdy musi znaleźć swoją godzinę. Już o tym pisałam. Mi wypadają jak klepie po wpółdo, a innym około pełnej godziny.
wątek zamknięty
[quote author=Con-chan link=topic=1802.msg312576#msg312576 date=1249598198]
Jara jedno siodło na miare kosztyje obecnie 20 tys 🙂
Ale twoja sprawana co equsy wydajesz🙂
[/quote]

Zgadzam się. RObię tak samo. Tylko ja generalnie kupuje konie, np. troche je potrenuje i znowu sprzedaje za podobną lub nawet wyższą kase. Szkoda mi oddwać grze tyle kasy za passa.
wątek zamknięty
Już mi się podwójnie zwróciło.
wątek zamknięty
no nareszcie sie udało - 6 HOP'ów  🏇
wątek zamknięty
Gratuluję

Kto kupował olympus card?
wątek zamknięty
Edyta chyba kupowała.

To siodło za 20 tysiaków też się zużywa?
wątek zamknięty
Niestety tak. Ja mam dwa, jedno chyba za wygrany poziom (?), drugie mam z HOPa. Zakładam je tylko na konie, które blupuję, i potem zdejmuję.

Tylko ja generalnie kupuje konie, np. troche je potrenuje i znowu sprzedaje za podobną lub nawet wyższą kase.
Sprzedałam konia na otwartej aukcji. 10 minut  ❗ później ktoś go odsprzedał dalej o 2000 drożej  😵
wątek zamknięty
hehe zdarza się, Ja wszystkie MTM saddle mam z innych koni które kupuje np. tylko dla siodła

wątek zamknięty
zaczyna działać - mam prestiż już 66 a 3 dni temu miałam 58 😀
wątek zamknięty
Jara czy te Xanthosy  trzeba wszystkie klepać żeby coś dostać.?
wątek zamknięty
Jak uruchomić dwie dodatkowe breeding farm?

Już zaliczyłam poziom i chcę zacząć hodowlę 2 następnych ras. Jakie polecacie?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.