Forum towarzyskie »

Howrse gra :)

jak zniszczyc łake z jabłkami?
kiedy będą pass seeds?
wątek zamknięty
po prawej stronie masz przycisk z czerwonym krzyżykiem w środku - jak go naciśniesz, to tracisz łąkę.
ja na pass seeds się jeszcze nie natknęłam, chociaż EC mam dwa miesiące 🙁
wątek zamknięty
Do zaliczenia zadania mam wyprodukować źrebaki od klaczy własnej produkcji-czyli jeżeli mam ogiera to muszę mu zmienić płeć i zaźrebić czymś? Wytłumaczy mi to ktoś łopatologicznie? 😉
wątek zamknięty
Mozesz kupic kobyle, zaźrebic ją. I potem jak urodzi Ci sie klaczka to masz juz kobyle swojej hodowli. Dajesz fertility wand i masz bliźniaki  🙂
wątek zamknięty
to nie chodzi o to zadanie z bliźniakami z klaczy Pegasusa??
wątek zamknięty
kiedy będą pass seeds?

wogole gdzie ich szukac? pojawiaja sie jak ma sie spelnione warunki do "uprawy"? czy jakos? wie ktos?
wątek zamknięty
tak, właśnie o to-mój ogr ma 20 lat i boję się żeby mi nie umarł zanim zdąży urodzić hihihi 😉
wątek zamknięty
dziewczyny chyba pisały, że można kupną klacz zamienić w pegasusa i wyprodukować bliźniaki i zalicza zadanie. Jak coś sknociłam, to proszę mnie poprawić
wątek zamknięty
Musisz mieć klacz swojej hodowli (Twój nick w polu hodowca w karcie konia). Dajesz jej Meduzę. Dajesz jej różdżkę. Kryjesz. Masz bliźniaki. Nie wystarczy kupić klacz i dać jej różdżkę.
Być może zaliczy zadanie jak zmienisz płeć ogierowi, dasz Meduzę i różdżkę, ale ja nie sprawdzałam.
wątek zamknięty
Pass seeds pojawiają się w sklepie w agriculture - pewna ich ilość jest "rzucana" po czym w tempie błyskawicznym wykupywana przez użytkowników. Trzeba mieć po pierwsze szczęście żeby wyczaić moment kiedy je umieszczą w sklepie, a po drugie zdążyć kupić. Rzucają je kilka razy na jesieni  🙂
wątek zamknięty
Potrzebuję instruktora, ktoś chętny??  Chociaż na tydzień!
wątek zamknięty
wymienię Piece of cloud na meduze...
wątek zamknięty
czy to normalne że powyżej 27 roku życia o 2-3% spada zdrowie??
wątek zamknięty
a ja sie jeszcze dopytam, czy niesmiertelne klacze maja tez jakis limit wiekowy na źrebaczki?
wątek zamknięty
po prawej stronie masz przycisk z czerwonym krzyżykiem w środku - jak go naciśniesz, to tracisz łąkę.

ano to z jabłkami nie da sie zniszczyc tak...
wątek zamknięty
eee moje sie dzisiaj dało zniszczyc w ten sposob.
wątek zamknięty

Tak, bo koń umiera po 30 latach i dostajesz passa.
Więc nie dawaj go już na padok ani do boksu - karm normalnie przez feed my horse, głaszcz, poj itp ale żadnej pracy, nic.

a ja sie jeszcze dopytam, czy niesmiertelne klacze maja tez jakis limit wiekowy na źrebaczki?

Nie, one nie mają 🙂
wątek zamknięty
[quote author=xxagaxx link=topic=1802.msg266721#msg266721 date=1243970127]

Tak, bo koń umiera po 30 latach i dostajesz passa.
Więc nie dawaj go już na padok ani do boksu - karm normalnie przez feed my horse, głaszcz, poj itp ale żadnej pracy, nic.

Nie, one nie mają 🙂
[/quote]

Trochę za późno przeczytałam i chodził na padok. Czy tam pastwisko. Ale padł po 30 latach i 2 miesiącach czyli git. Za pasa kupiłam Fertylity Wand. I mam teraz 2 źrebaki 😀😀
wątek zamknięty
Kasowałam dzisiaj pole z jabłkami i trochę się zdziwiłam, że jabłka zniknęły, a pole nie - zrobiło się 'fallow'.

Dla nieśmiertelnych klaczy chyba nie ma limitu wieku dla źrebaków.

Ja z moimi końmi po 25 roku życia robię tak:
groom, sól, 1.5 h pastwiska, 2x lekcja, stroke, woda, 1.5 h pastwiska, karmienie z boksu do końca, spanie. Dożywają bez problemu, a dzięki lekcjom mam częściowy zwrot kosztów utrzymania.
wątek zamknięty
A ja passy zbieram 😀
wątek zamknięty
To jedna z bliźniaczek:
[[a]]http://www.howrse.com/marche/enchereVoir?id=3285872&requete=vente%3Dde[[a]]

Mam kupioną jeszcze jedną klaczkę która ma trochę lepsze GP i skillsy ale troche mi jeszcze zajmie jej wyBLUPOwanie. Ale z niej będe miała jeszcze lepsze źrebaki.

Zastanawiam się czy jest sens robić nieśmirtelne konie... Bo na źrebakach i tak się długo nie pozarabia bo co chwila to nowe (12 gwiazdkowe Hanowery.. a ja tu się z 11 cieszę  🤔wirek🙂
wątek zamknięty
Ja się nie bawię w nieśmiertelne. Nie mogę się doczekać aż moje poumierają i będę miała passy na boksy i pola do EC  👀
wątek zamknięty
Ja jednej dalam niesmiertelnośc. Mysle ze jak kon ma GP powyzej 600 to mimo wszytsko troche sie utrzyma na czasie. A ceny koni z niesmiertelnoscia sa wysokie,nawet tych średnich. Wiec pojedynczym mysle ze warto dac 😉

Zatrudnie blacksmitha ktos chetny?  😀
BTW - Veta jak zawsze tez.
wątek zamknięty
Quarterka na sprzedaż 😉
[[a]]http://www.howrse.com/marche/priveVoir?id=3972702&requete=vente%3Dde[[a]]

edit: ale super - sprzedana i mam passa  💃
wątek zamknięty
Potrzebuję kogoś na pośrednika.
Mam na jednym koncie potrzebną rzecz z Black Marketu, ale nie mogę z niego wysłać na moje drugie konto.
Czy ktoś mógłby złapać WOY z jednego konta i wysłać na drugie?  👀
wątek zamknięty
Wistra dawaj do mnie 😉
wątek zamknięty
A mi brakuje wciąż 2 punktów karmy na private sales. Ehhh... chyba sobie nieźle poczekam..
wątek zamknięty
tak zrobili - albo czekasz - albo kupujesz pasy 1 pkt karmy za 10 pasów ;p
wątek zamknięty
Zatrudnię instruktora i weta.
Jak ktoś chce boks z królikiem i marchewkami to też zapraszam 😉 Lekcje na razie nisko płatne, ale powinny wzrosnąć jak wstawię swojego dobrego konia.
Chętni trafią do EC przez 'Maanja'.
wątek zamknięty
tak zrobili - albo czekasz - albo kupujesz pasy 1 pkt karmy za 10 pasów ;p

Gdyby moze te passy były tańsze.. Albo np. płatnosć smsem.. Ale tak to mi szkoda kasy. Wolę wydać na mojego prawdziwego konia 🙂

edit:

Jakby ktoś chciał kupić 🙂

[[a]]http://www.howrse.com/marche/enchereVoir?id=3299931&requete=vente%3Dde[[a]]

[[a]]http://www.howrse.com/marche/enchereVoir?id=3290234&requete=vente%3Dde[[a]]
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.