Co wy tam fiecie goopie :P Najlepszej profi to jest galopem wystawanym – wystawia się pupinie i się galopuje o! Ale czytalam, ze tsheba jeszcze umiec półstercz i półleż. Półsiad to już psherzytek pfiii Poza tym na qniu nie ma być wygodnie, tylko ma się ładnie wyglądać hehe
Quendi: ale ślonzaki tesz siem załapójom? Nie za cięszkie? Ja bym siem mogła podjonć akcji z szetlandem albo jakoms innom falabellom. Względnie źrebakiem. Ale większym koniom na guże muwie stanowczo nie. Plecy ma siem jedne.
Ja tam preferuję galop profilaktyczny - profilaktycznie nie galopuję, bo jeszcze mi się mój cudowny rolkur- głowa przy samej dupie rozewrze do zwykłego zganaszowania, a to by profi nie było. Gdyby jednak koniowi zachciało się galopować, to profilaktycznie przypinam się pasami i przyklejam kropelką.
a lóbie galopować takim galopem co kłós pszypomina. Taki wolniutki bezpieczny jest. Na muńsztukó najlepiej i czarnej wodzy do czanki pszypiętej. Wtedy na pewno koniś nie poniesie.
Ela zroluj go tak, żeby sam się pod ogonem wonchał, a przednie nogi miał z tyłu a zadnie z przodu i po kłopocie, w rzyciu nie poniesie. Tylko do tego to sam munsztyk i czarna z czanko ci nie wystarczy. Musisz założyc pesoły tył na przód, do tego wypinacze sztywne - z takiej metalowej rurki i koniecznie czamben z gogami.
A te co skaczo i sfałujo, to są sto lat za murzynami. Teraz się konie zrolowuje i tak się jeździ, fcale się nie znacie. Do rolkura dojdziecie pewnie dopiero jak na śfiecie zapanuje moda na końskie skoki narciarskie, co jusz powoli staje się modne w bogatych kręgach na filipinach.
właśnie, mnie siem podobuje jak taki zrolowany koniś jezd. Ale musi mniec czprak koniecznie anky i owijeczki pod kolor. Kópiłam właśnie cały zestaf do tego góstowne ogłowie rencznie robione z oponkom.
a 3/4 półsiad gdzie w tej ankiecie ??? no i jeszcze pompowany ? w niedzielę taki w Geteborgu(tudzież dzisiaj na Eurosporcie) propagowała Edwina ... ech wy się nie znacie , światowa czołówka tak jeździ a wy tu drwicie !!! 🙂
Jak czytam takie wątki, to czuję się staro... 🤔 Może czas kupić fotel bujany, postawić sobie na ganeczku i patrzeć, jak wnuczęta jeżdżą na swoich rooshoffych konisiach... 😁
w ankiecie nie ma "klapsiadu" 👿 to okreslenie zostalo przez nas wymyslone podczas obserwacji grupy jezdzcow na pewnym hubertusie... klapsiad jest najwygodniejszy!!!
Ja preferóje galop wysiadany, ale ftedy najlepsze som pesoły, a jak pusiat to lepiej czemban koniu załorzyć <<33 xD WGL sie nie znacie! Ąglezowanie w galopie to jest sosna xD xD
Quendi: ale ślonzaki tesz siem załapójom? Nie za cięszkie? Ja bym siem mogła podjonć akcji z szetlandem albo jakoms innom falabellom. Względnie źrebakiem. Ale większym koniom na guże muwie stanowczo nie. Plecy ma siem jedne.
a qUoN!cK tesh ma plecóshki j3dN3 a tY mÓ n@ n!3 w$!@d@sH!!!!! 😕 😕 😕
Ela zroluj go tak, żeby sam się pod ogonem wonchał, a przednie nogi miał z tyłu a zadnie z przodu i po kłopocie, w rzyciu nie poniesie. Tylko do tego to sam munsztyk i czarna z czanko ci nie wystarczy. Musisz założyc pesoły tył na przód, do tego wypinacze sztywne - z takiej metalowej rurki i koniecznie czamben z gogami.
a dzie morzna zakópić tom pomoc pyskzorać? Bo czarnom już mam (do czanek muńsztuka oczywiście zapinam), wypinacze, czambom, góme, pesołe. To ten pyskzorać by mi do końpletó pasował tesz.