deborah, kijami to ich wujaszek gonil jak po takim świżo zaoranym mu tymi koniami englezowali. W cfale zganaszowanym też eneglezują bo bruzdy głębokie u wujaszka.
Burza aha! ale słitaśnie! a som takie rooshoffe?? ta taśma znaczy?? dostanem takom rooshoffom? a jak mu tak zakleje na 3 miesionce w lato to bendzie miał skarpetki?? bo reszta przeciesh siem od słońca opali no nie a tam gdzie zaklejone to zostanie jasne??
darolga, jak taką mocną zakleisz i potem oderwiesz to będzie miał. takie łyse wydepilowane skarpetki. z takimi depilowanymi nogami niewygodnie sie galopuje bo konia nogi bola i nie chce ich podnosić więc się często przewraca.
a jak się przewraca, to ja zawsze rytm w tym anglezowaniu gubię i już nie jest łatwiejsze i wygodniejsze to galopowanie
Fajrant^^, a tego Pana na zdjeciu to siodło nie uwiera jak anglezuje? poza tym ja tam bruzd na tym polu nie widzę może to jakies inne Pole jest niż to o którym Burza pisze i dziwie sie ze w takim siodle w galopie przy anglezowaniu to sie chłopy nie obcierajom
A nie dopisałam że to przykład z życia? Mieliśmy takiego delikwenta na placu. Tarzaliśmy się w piasku ze śmiechu. Szkoda mi było tylko konia, bo nie wiedział o co chodzi 🤔wirek:
Wracając do tematu, to jak nauczyć się galopu anglezowanego do tyłu??? Pli$$$ HeLP~!! Bo ja kcem na ujeżdżeniu KUR takie coś pokazać jako nowa moda!
a ja jerzdże cfałem anglezowanym w kulbace łest, bo kulbaki łest som trendi i jerzdże w nich zawody wkkw Ajcccc! wczoraj trenowałam skakanie przez małego fiata mojego lovera wojtushia.
ja pierd..... co tu sie dzieje, dwa szczypiorkowe tematy...
i to tak raz na dwa tygodnie nowa fala....
nie umiem galopu wiec nie wiem jak zaglosowac 🙄 🙄 🙄
Lostak - chcesz mi powiedziec, ze od czasów Quoniary ty nadal tylko klusujesz? wez, zmien sterydy, trenera i sponsora 😎 😂
w ogole - tylko was na pol godziny zostawic 🤬 a poza tym to wy sie nie znacie, najwygodniej i tak jest galopowac pod brzuchem 😁 i mozna jednoczesnie produkowac brokatowy zel do grzywy z teczowego kucyka
katija, o matko, padłam 😵 nie ma tego na youtubie?
na jutubie nie ma, ale moge opisac. lasia jechala na takim srokatym, oczywiscie kiblewick w pysku... jak chciala zagalopowac to zaczynala sie tak dziwnie gibac i krzyczec "ejjja, ejjja" moze H bylo bezdzwieczne... srokaty robil ze 3- 4 fule i przechodzil do klusa lub stepa, bo panna, nic poza tym eja i gibaniem nie robila, co mialoby dla konia znaczyc, ze ma galopowac. pan, ktory z nia byl podjechal do moich znajomych i zazyczyl sobie aby robic im zdjecia, oraz oswiadczyl, ze to jest jego najlepsza uczennica...... 😵