Chyba że tak. Znowu ja coś pokręciłam 🤦 Jeszcze popytam kilku osób co mają swoje konie. A może się uda coś wykombinować. Dziękuję za radę 🙇 A jak nie wypali z tym planem, który jest oczywiście planem A ... Przyjdzie pomysł na plan B 🤣
Chyba czas na plan "B" bo plan "A" niewypalił 🙄 Poszukałam jeszcze raz w necie i znalazłam 2 stajnie 😅 Może ktoś coś wie o stajni "Omega" w Rudzie Śląskiej lub o stajni "Stolarzowice" (jak tam jest) ? Jedyne co wiem o stajni Omega że mają hale i nawet tanie jazdy 🤣
Omegę znam i mogę powiedzieć, że jest to dobra stajnia.
Jeszcze mogę polecić po raz kolejny odradzającą się Jamnę. Narazie nie mają koni w pensjonacie, bo skupiają się na remontach, robieniu nowych ogrodzeń itd. Ale mogą przyjmować konie. Mają też w planach budowę hali i zrobienie nowego maneżu. Na pw mogę dać namiary.
wiem że to nie ten wątek ale... szukam info o przeszłości hanowerskiej klaczy (siwa, wybite lewe oko) HIGH TOWER m. Abayo o. Holl Hawk xx
najprawdopodobniej trafiła z niemiec do opolskiego (leczył ją wet z białej nyski 2008r) może ktoś ma kontakt lub wie coś o tym koniu z góry dzięki za info
a co jedziecie? jeśli można wiedzieć 😉 lussi, dziewczyna na siwku starsznie dziwnie w tym siodle wygląda.Albo jest ono na nią za małe, albo ma strzemiona nie skrócone 😲 Jej kolano zaczyna się tam, gdzie kończa sie poduszki
Matuzaalem polecam porozglądać się po stajniach w Pniowcu(to za Tarnowskimi Górami) tam powinnaś znaleźć coś na zasadzie jazda konna w zamian za pomoc. Odnośnie pensjonatów,stajni to mogę polecić stajnię Salopa w Zabrzu(styl western) i Equipa w Gliwicach(bardzo kameralna stajenka ale świetna właścicielka która zarazem jest instruktorką)poza tym Nowy Dwór w Szałszy. Odradzam za to Banderoze w Rudzie Śl, Trial w Chorzowie, OJ Ostrowy, jak ktoś chce dokładniejsze informację to na PW pisać.
w zeszłym roku o ile sie nie myle w Jamnie jak byłam to amatorzy nie mogli jechać konkursów nie opisanych jako "amator". Rozumiem, że na ten rok sie zmieniło ? 🙂
WALECZNA skoro wiesz, że to nie ten wątek, to nie rozumiem czemu tu piszesz. Jest odpowiedni wątek dla "szukania" koni. Bo rozumiem, że chcesz ja odnaleźć 😉
Matuzaalem jeździłam przez jakiś czas w Stolarzowicach i polecam, bardzo dobre warunki tam są. konie codziennie mają czyszczone boksy, stajnie są wysprzątane. można załatwić, żeby konie wyprowadzane były na padoki, karuzelę itp.