Na Muchowcu konie są rzetelnie karmione o stałych porach (zgodnie z umową, a można dokarmiać swoim), są wypuszczane, przynajmniej na kilka godzin Bliska znajoma, osoba której nie posądzam o skłonności do konfabulacji, wyniosła się stamtąd jakiś czas temu niedawny twierdząc, że powodem tej decyzji było nie dotrzymywanie standardów w tych dwóch właśnie podstawowych sprawach: rzetelnego karmienia i wielogodzinnego wypuszczania. Nie osądzam, przytaczam tylko jej opinię.
ansc, tyle że to mało końska impreza, konie tam są jako taki smaczek do klimatu, ale jeśli lubisz Tolkiena i nie wstydzisz się trochę poprzebierać to w sumie zapraszamy 😉
rollnick czy ja napisałam o wielogodzinnym wypuszczaniu 👀 - "przynajmniej na kilka godzin".
A, że konie są "rzetelnie karmione o stałych porach", napisałam w sensie "zgodnie z umową". Niestety ilość określona w umowie czasami nie wystarcza, zależy od konia.
Donia, przez te Twoje zdjęcia, to normalnie aż mi się drugiego konia chce, bo przynajmniej wiem, gdzie chciałabym go postawić 😉 😀 Ale jadę do Portka do Ustronia na 2 tygodnie, to się nacieszę 😜
Donia masz się czym chwalić i masz być z czego dumna. Serio, aż się konia chce postawić, gdy wiem, że oprócz ślicznej stajni oferujesz dużo więcej. Normalnie gęba mi się cieszy do takiego "cukiereczka".
rollnick czy ja napisałam o wielogodzinnym wypuszczaniu 👀 - "przynajmniej na kilka godzin". A, że konie są "rzetelnie karmione o stałych porach", napisałam w sensie "zgodnie z umową". Niestety ilość określona w umowie czasami nie wystarcza, zależy od konia. Zatem napiszę raz jeszcze: konie nie były wypuszczane praktycznie w ogóle i były niedostatecznie karmione - wszystko to wbrew ustaleniom.
To napisze też tutaj , sprawa dosyć pilna, koleżanka szuka pensjonatu, osoby prywatnej w okolicach Bielska Białej/Skoczowa/Jasienicy , w której mogłaby postawić konia na rok , szuka czegoś taniego do 500 zł
Znajoma jak wstawiała konia, to podpisywała umowę i widziała gdzie wstawia konia i na jakie warunki(jak każdy). Można zwiększyć racje żywieniowe, ale trzeba dopłacić. Nie rozumiem dlaczego każdy uważa że na Muchowcu można mieć wszystko za darmo. Ale jak zwykle cudze pod lasem w swojego pod nosem nie widać.
Rollnick. Znajoma jak wstawiała konia, to podpisywała umowę i widziała gdzie wstawia konia i na jakie warunki(jak każdy). Można zwiększyć racje żywieniowe, ale trzeba dopłacić. Nie rozumiem dlaczego każdy uważa że na Muchowcu można mieć wszystko za darmo. Ale jak zwykle cudze pod lasem w swojego pod nosem nie widać.
Dzień dobry, poszukuję stajni dla konia (ogier), w okolicach Zabrza / Katowic (+/- 20 km). Co mnie interesuje? - możliwość postawienia ogiera w boksie, - możliwość padokowania go, - najlepiej zielone trawy - hala.
Mara23 jaki budżet ? Ogier ogierzący czy tylko posiadający atrybuty ? 🙂
Budżet do 750 zł. Ogier trochę ogierzący , ale nie jest też jakimś wariatem 🙂 jednak na padoku na pewno musi stać sam, inny ogier razem z nim na wybiegu nie wchodzi w grę :/
Hej, Szukam fajnej stajni na Śląsku do jazd rekreacyjnych w okolicach Katowic 😉 Generalnie Muchowiec znam i ogólnie sobie chwalę (choć szkoda, że nie ma trawiastego paddoku i większych przestrzeni dla koni, ale ogólnie w porównaniu z tym co tam było kilka lat temu to konie się mają lepiej 🙂 ), natomiast tak jak już zauważyły poprzedniczki, czasami przeszkadza tłum na hali i mała możliwość umawiania się na indywidualne treningi (miałam dość długą przerwę w regularnym jeżdżeniu, a jeżdżę już od 17 lat łącznie i takie zastępy w 5 osób mnie już mało uczą). Miałam jeden z wspominaną tu p. Romą i byłam bardzo zadowolona, ale to jeszcze przed wakacjami jak akurat komuś wypadł bo pojechał na urlop, a tak to podobno wszystkie terminy pozajmowane u p. Romy od dłuższego czasu i ciężko się wbić. Podsumowując - jeśli nic innego nie polecicie to zostanę przy Muchowcu, ale może jest coś jeszcze lepszego 🙂
Czytałam o Amigo, ale dość stare opinie i wywnioskowałam, że głównie są tam skoki - da się pojeździć coś poza skokami? Da się w ogóle sensownie pojeździć? Jakie są lonże (zdarza mi się jeździć z moją 7-letnią siostrzenicą, która dopiero kilka razy w życiu na koniu siedziała)?
Jak z Arabką - dalej polecacie? Nie chcę startować w żadnych zawodach, chcę jeździć dla własnej przyjemności, a cena jednego treningu tam to 65 zł jednak. No ale może tyle jednak trzeba zapłacić żeby coś ambitniej pojeździć 🙂
Deresz w Siemianowicach - sensowny? Po zdjęciach na ich stronie nie jestem przekonana na pierwszy rzut oka, ale może to mylne wrażenie 😉
A może coś innego się pojawiło w ostatnim czasie o czym nie wiem?
Dziękuję, a można coś więcej się dowiedzieć o tych 3osobowych? Jaka będzie cena, jakie terminy, jaka częstotliwość? Jestem osobą pracującą, dlatego najlepsza godzina to dla mnie w tygodniu dopiero 18.00, albo w weekendy.
8 zajęć w miesiącu cena 320zł, termin zajęć ustalany będzie z uczestnikami, 1 raz w tygodniu , 1 raz w weekend, zajęcia będą o stałych porach. Właśnie tworzy się grupa w której jest jedno miejsce. Tek 322513484 603352623. Pozdrawiam
Trochę obok tematu stajni - miałam dużą nieprzyjemność wynajęcia do transportu pewnej pani wożącej konie w rejonie Gliwice-Zabrze. Bardzo nieprofesjonalna, wyniosła, ogólnie perypetie opisałam w wątku transportowym. Jeśli chcecie mieć spokojną podróż i dobrze zaopiekowanego konia, zdecydowanie jej nie polecam, nazwisko i nazwę stajni, którą współprowadzi, mogę podać na PW.
Livia czytałam w wątku o transporcie, a nawet Ci odpisałam. Po prostu w głowie się nie mieści takie zachowanie i traktowanie klienta. Pewnie transport był dla Ciebie konieczny na już, bo w innym przypadku trzeba byłoby powiedzieć co się o tym sądzi i zrezygnować 🤬