Na Jamnej (Mikołów Kamionka) są dwie stajnie. Jamna "dolna" i wspomniana na wcześniejszych stronach stajnia Pandor, która nie likwiduje się, tylko zmienia właściciela. Przypuszczam, że o tej stajni napisała xxKooniexx, bo tam są właśnie wolne boksy, a stajnia angielska.
Powoli szukam trenera, który poprowadzi mnie i konia ujezdzeniowo, dojedzie w okolice Mikołowa i nie zabije ceną 🤣 . Zależy mi przede wszystkim na spokojnym podejściu do konia i co najważniejsze do mnie😉. Polecicie kogoś? Jakby ktoś słyszał tez o kimś kto prowadzi treningi na własnym koniu tez proszę o info :kwiatek:
wendetta nowa hala w Udorzu stoi tylko zamiast podłoża są wszędzie jeszcze materiały budowlane 😀 tak poza tym jest piękna 😍 Dziś widziałam 🙂
JSBach w Leo ponoć jest jedna dziewczyna, która jeździ ujeżdżeniowo i prowadzi treningi ujeżdżeniowe jak i trenuje konie pod tym kątem - tylko o niej słyszałam więc żadnych namiarów nie mam 🙁. Słyszałam tylko, że baaardzo fajna.
[quote author=CeraŁ link=topic=1780.msg2336777#msg2336777 date=1429043602] wendetta nowa hala w Udorzu stoi tylko zamiast podłoża są wszędzie jeszcze materiały budowlane 😀 tak poza tym jest piękna 😍 Dziś widziałam 🙂 [/quote] eh, szkoda, że nie mieszkam 30 km blizej udorza 🙁 do stadniny mam niebywały sentyment od dzieciństwa, miło by tam było kiedyś stanąć z wlasnym koniem. tym bardziej, że warunki pensjonatowe mają całkiem, całkiem.
edit. czy w Udorzu w ogole są organizowane jakieś zawody, coś jest planowane na ten rok?
wendetta na ten rok na pewno nie bo kończenie hali im się ciągnie ale chyba już od przyszłego roku będą, przynajmniej tak słyszałam, w końcu hala typowo pod zawody jest zrobiona 🙂
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi 🙂 Będę szukać...Gdyby mi się udało jakiegoś starego rzęcha kupić to bym miała sprawę ułatwioną z dojazdem i mogłabym szukać czegoś dalej od aglomeracji. Zastanawiałam się też nad jakąś stricte prywatną stajnią, czasem tak jest że ktoś ma np 2-3 swoje konie i jeden boks wolny.
Mirinda94, mam do sprzedania niedrogo wiekowe autko, ale w niezawodnym stanie. Jeśli nie zależy Ci na lansie, tylko na czymś, co Cię wszędzie dowiezie, mało kosztuje, każdy Ci to naprawi... i w dodatku jest małe, więc w każdej dziurze tym zaparkujesz, to polecam się (priv). i przynajmniej naklejka z koniem nie będzie Cię denerwować na klapie bagażnika :P
Moje pytanie nie odnosi się bezpośrednio do stajni, ale może słyszał ktoś lub wie, gdzie można najtaniej kupić niepomalowane zwykłe drągi, mogą być też obkorowane, pytaliśmy już w okolicznych tartakach, ale może ktoś ma jakiś inne, sprawdzone źródło? Najlepiej z okolic Gliwic, Zabrza
Hej dziewczyny, mam takie pytanie (prośbę), czy ktoś zorientowany mógłby napisać jakie stajnie oferują pensjonat w okolicach Katowic? Najlepiej z halą, ale niekoniecznie, obowiązkowo pastwiska 🙂 Bardzo bym była wdzięczna za jakieś namiary 🙂
Zapraszam na majówkę, piknik, zawody i inaugurację sezonu z Towarzystwem Miłośników Rekreacji Konnej "Hubert" w Katowicach! W tym roku wiele nowości: nowi organizatorzy, nowe miejsce, a także świeżo otwarta Stajnia Leśna Ostoja, jako gospodarz!
Spotykamy się 9 maja w Stajni Leśna Ostoja w Mikołowie, ul. Jamny 3 (dawniej Pandor).
Piszę do Was z pytaniem, czy bylibyście chętni do wzięcia udziału w parkurach otwartych w stajni Artano (centrum Rybnika, stare Rancho Gena). Mamy plan organizować parkury otwarte w każdą ostatnią niedziele (bądź sobotę) miesiąca. Chcemy wiedzieć, czy byliby jacyś chętni do wzięcia udziału. Pozdrawiam 🙂
Patatajka, mój stan wiedzy na jakieś 2 tygodnie temu: na razie nie (brak koni rekreacyjnych), tylko pensjonat. Jednak może się okazać że za jakiś czas rekreacja się pojawi. Obserwuj sobie sytuację 🙂
Jeśli ktoś się będzie wybierał na zawody WKKW do Facimiecha - to będę miała jedno wolne miejsce w przyczepie. Chętni pisać na PW. Będę jechała z okolic Wodzisławia Śl.