ramires a może"Od półparady do zebrania" Jane Savoie? Czytałam tylko pierwszą część, ale jeśli druga jest podobna, to warto ją przeczytać. Tylko tych książek już nie drukują, drugiej części nawet nigdy w pdf nie widziałam 🙁
Czy ktoś miałby na sprzedaż lub do pożyczenia ( do xero) książkę 101 ćwiczeń z ujeżdzenia? Jestem z Warszawy. Jeżeli mógłby pożyczyc ktoś spoza Warszawy/ woj. mazowieckiego to oczywiście ja pokrywam koszty wysyłki w obie strony :kwiatek:.
ramires a może"Od półparady do zebrania" Jane Savoie? Czytałam tylko pierwszą część, ale jeśli druga jest podobna, to warto ją przeczytać. Tylko tych książek już nie drukują, drugiej części nawet nigdy w pdf nie widziałam 🙁
Liściu, ja mam tą książkę 🙂 To taki poradnik dla początkujących, w stylu "koń jest zwierzęciem stadnym", "koń to nie rower", jakies podstawowe zachowania koni, zasady żywienia pobieżnie, taki bardzo podstawowy poziom. No i stara dosyć, na pewno sprzed 1990 🙂
Ta książka ponosi część odpowiedzialności za pomysły "samotny kucyk przy domu" 🙁 Bo coś takiego zaleca. Prymitywnego kuca żywionego "bele czem" w ogródku. To książka rodem z NRD. Na wskroś komunistyczna.
Szukam książki (nie pamiętam tytułu ani autora), w której opisane było jakie mięśnie u konia są najbardziej obciążone w zależności od dyscypliny w jakiej był użytkowany. Ktoś może pomóc?
W zwiazku z wieloma rozmowami na PRIV by wszystkim ulatwic zycie wrzucam link do mojego dysku Korzystajcie ile chcecie, bede wdzieczna za podsylanie pozycji, ktorych tam nie ma 🙂
Poszukuje książki a raczej jej tytuł by wystarczył bo nawet jego nie pamiętam. A mianowicie widziałam jakiś czas temu w empiku była to książka ze stajniami w Polsce z podziałem na województwa. Może ktoś pomóc?
Hej 🙂 Od dłuższego już czasu poszukuję książki "101 ćwiczeń ujeżdżeniowych dla konia i jeźdźca". Przekopałam już chyba pół internetu ale nie znalazłam ani w wersji klasycznej ani w elektronicznej. (Albo źle szukam :P) Czy któreś z was może wie, gdzie można ją jeszcze dorwać? Czy pozostaje mi tylko polowanie na sprzedających w ogłoszeniach?