Magda PawlowiczPoradnik młodego jeźdźca - Isabelle voc NEumann Cosel, naprawdę polecam, super napisana, ciekawe obrazki, same konkrety bez nudnych wstępów i zbędnych dodatków
Z serii 101 ćwiczeń: - na ujeżdżalni - dla skoczka - z drenażu Wszechstronne szkolenie konia Szkolenie młodego konia Zrozumieć konia O koniu i jeździe konnej Nowoczesny trening konia Jeździectwo skoki przez przeszkody cz.1 Jeździectwo skoki przez przeszkody cz.2 Jak rozmawiać z koniem Równowaga w ruchu. Jak osiągnąć dosiad doskonały Hodowla koni (wszystkie 4 części) Praktyka kliniczna-KONIE (obydwie części) Choroby układu pokarmowego koni Urazy u koni, ich leczenie i rehabilitacja Prawdziwa więź z koniem system ttouch Praktyczna dermatologia koni Ujeżdżenie jest proste Z myślą o koniu Gawędy jeździeckie jak osiągnąć należyty dosiad Gdyby konie mogły krzyczeć Zasady ujeżdżenia i jazdy konnej cz.2 Zasady jazdy konnej- Podstawowe wyszkolenie jeźdźca i konia cz.1 Normy żywienia koni Rasy koni- Martin Haller Rozpoznawanie i leczenie schorzeń kolkowych u koni Choroby inwazyjne zwierząt domowych – pasożyty koni Choroby układu oddechowego koni
I pojedyncze krótkie artykuły: Zastosowanie różnej długości wykroku konia w pracy z drągami Masaż profilaktyczny Masaż rozluźniający Leczenie ran u koni Ochwat Problemy z nogami Złamania kończyn u koni Wstęp do chodów bocznych Pallman – Dosiad Pallman – Parada – Na wodzach Pallman – Korekta błędów u konia
Szukam: Rząd doskonały Kopyta doskonałe Kucie zło konieczne Hodowla konia w zgodzie z naturą Bez kopyt nie ma konia Masaż konia receptą na zdrowie Od półparady do zebrania Cavaletti. Praca na koziołkach w ujeżdżeniu i skokach Lub inne których nie posiadam.
Piotrek ja mam tą książkę. Poleciła mi ją znajoma tretnerka z bardzo dużą wiedzą, jezdzaca regularnie na szkolenia z Gerdem. Książka jest dość trudna ale dużo mi dała. Będę też na pewno do niej wracać wraz ze wzrostem mojej świadomości jezdzieckiej. Wg mnie warto wydać te 9 dych 🙂
Ma ktoś może w wersji pdf lub linki do chomika 🙂 Bez kopyt nie ma konia : rehabilitacja kopyt : bose konie w sporcie i rekreacji / Nick Barker & Sarah Braithwaite ; przekł. Anna i Jakub Stępkowscy Gdyby konie mogły krzyczeć... : co jeździec powinien wiedzieć, aby jego koń cieszył się dobrym zdrowiem / Gerd Heuschmann Trening konia sportowego : ujeżdżanie, skoki, kros / Christopher Bartle, Gillian Newsum Paulina Puchała: Masaż konia receptą na zdrowie Jak porusza się twój koń Gillian Higgins, Stephanie Martin Z góry dziękuję :kwiatek: Mój e-mail katasia.wtorkowa@gmail.com
Widziałam przeglądając historię wątku że tytuł się wcześniej pojawił...także spróbuję. Poszukuje książki "jak osiągnąć mistrzowską formę koni", ponieważ mój egzemplarz został skradziony... 🙁 Jeśli ktokolwiek chciałby odsprzedać tą książkę albo posiada ją w formie pdf, to proszę o informację. Bardzo mi zależy...
Będę mega przeogromnie wdzięczna za wszelkie podpowiedzi publikacji anglojęzycznych (w polskich raczej za wiele nie ma albo znam 😉 aczkolwiek ewentualne artykuły/opracowania mile widziane :kwiatek: ) dotyczących: - pracy na dwóch lonżach, długich wodzach i szeroko pojętej pracy z ziemi (nie 7 gier i inny horseludźship 😁 ) - biomechaniki ruchu i treningu konia
Ma ktoś może w wersji pdf lub linki do chomika 🙂 Gdyby konie mogły krzyczeć... : co jeździec powinien wiedzieć, aby jego koń cieszył się dobrym zdrowiem / Gerd Heuschmann
Wpisz w wyszukiwarkę chomika autora. Ja tak ściągnęłam 🙂
episode "POSTĘPOWANIE I LECZENIE W NAGŁYCH PRZYPADKACH CHORÓB KONI" wydaje się być lepszym opracowaniem, jestem technikiem weterynarii i gdybym miała wybierać książkę dla siebie, to wolałabym właśnie tę 😉
Piotrek "W poszukiwaniu równowagi" Gerd'a Heuschmann'a jest zdecydowanie wartą przeczytania pozycją. Będę do niej wracać nie raz, bo porusza wiele zagadnień, z którymi się wcześniej nie spotkałam w literaturze jeździeckiej. Bardzo polecam 😀