CDH z kim mam przyjemność? stajnie Ci sie pokręciły jeżeli patrzysz na avatar bo ja tam byłam tylko miesiąc. Nie bardzo rozumiem te wykrzykniki. Koni jest mniej niż padoków a nie odwrotnie a wielkość trawy jest adekwatna co do pory roku.
Aha, u nas na szczęście jest więcej padoków niż koni i nie ma takiego problemu, co prawda dwa są mniejsze i mniej trawiaste ale zawsze konisie wypuszczane są sprawiedliwie 🙂
Tam też było więcej padoków ogrodzonych ale właściciel był kawał ... 🤔wirek:
W związku z rozmową, która się tu rozwinęła, chciałabym Was poinformować, że Magnolia/CDNW itd (pozostałe konta: XZxxxx, Hold My Hand, World_7, More😀 ) otrzymała bana. Wszystkie te konta + Dibo zarejestrowane w czasie, kiedy był 'produkowany' ban, rejestrowane były z tego samego komputera od kilku miesięcy.
Co do Pszczyny, bardzo żałuję, że te stajnie są w takim stanie. Byłam rok temu,zawitałam nawet na zawody 😁
Sorry za 🚫 ale czy ktoś się wybiera do Pszczyny na zawody w tym roku - bo o ile wiem będą w przyszłym tygodniu? Często bywam w Pszczynie (pałac jest przepiekny 🙂 ) ale na zawodach jeszcze nie byłam. Chętnie komuś pokibicuję 😀 Warto naprawdę ten kompleks odremontować. Pałac odzyskuje dawną świetność, ale maneż i stajnie to prawie ruina. Maneż został w czasach PGRów przebudowany na halę sportową, wstrętą bryłę z płaskim dachem. 😲
A tu Royal Mews, czyli stajnie królewskie przy przy Pałacu Buckingham 🙂
Co do luksusu,piszecie ze to dla was padok,pastwisko. Warto sprawdzić etymologie słowa luksus 😉 Bo jeśli patrzec z tej stron znaczy to zbytek,przepych.W sumie jeśli chodzi o stajnie,to nie można w takim razie tego słowa użyć prawda? Dla mnie luksusem jest wielka pralka do ktorej mieszczą sie przynajmniej 2 derki zimowe+ ogrzewana 12 miesięcy w roku "suszarnia" dla rzeczy juz wypranych, przynajmniej 2 solaria w stajni, świetne podłoża, kilka miejsc do jazdy, karuzela zadaszona, koniowóz o odpowiednim standarcie,przyczepa,dobre,bezpieczne przeszkody,możliwość skakania gdzie i kiedy sie chce rowu z woda, ciepłą i zimna woda na myjce oczywiście wewnętrznej z możliwością postawienia konia na 2 uwiązy, ogrzewane siodlarnie, możliwość trzymania koni zarówno na trotach jak i słomie, boksy z oknami otwieranymi na zewnątrz co daje namiastkę stajni angielskiej, piękno otoczenia,żeby "cieszyło oko". Dobra obsługa,która karmi konie i zajmuje sie nimi według polecen zostawionych przez właściciela.Możliwość trzymania konia 24 h na dobę na padoku+otwartej stajni.Stajnia z mila ochrona która ma obchody co przynajmniej 2 godz w nocy i zna sie na rzeczy,czyli potrafi stwierdzić czy z koniem wszystko ok, a w razie problemów natychmiast powiadamia ciebie.hmm to juz wszystko?
No dwie wystarcza w sumie. Aa no i zapomniałam o braku jazd rekreacyjnych, i maksymalnie 2 koniach oprócz ciebie podczas jazd/treningów.I żeby nie było za dużego pensjonatu. 😉
Znam taka stajnie..i jest nawet w sprzedazy 🙂 Jest stajnia z boksami 4x4 - tylko 4 boksy, myjka wew i zew, siodlarnia, solarium , apartament nad stajnia( pomd 120 metrow), kryta super wykonczona hala, okolica cieszy oko, parking, kostka brukowa, lososiowy kolor stajni i hali, kryty lonzownik, pomnik konia przy wjezdzie..strzyzony trawniczek, fajne tereny, 2 oddzielne padoki i jeden duzy wspolny..i jak na razie stoja tam tylko 2 konie 🙂 Oczywiscie komplet nowych bezpiecznych przeszkod,podloze na hali nie trzeba lac woda, bo jest tak zdrenowane(rurki 2,5 metra pod ziemia)...yy na pewno o czyms zapomnialam..Cod miod i orzeszki 😍 Aaa dodam, ze 3/4 terenu jest budowlane 🙂
Mam : [[a]]http://s566.photobucket.com/albums/ss107/black_mamba1926/STAJNIA%20ZAKRZOW/[[a]] ..Tyle, ze z zeszlego roku - teraz hala juz skonczona, pastwiska zielone..caly czas jest coraz piekniej.. Jak znasz kogos z workiem pieniedzy, ktory by chcial to kupic, to daj znac 😀 Jest jeszcze troche terenu, ktory mozna tam zabudowac oraz inne tereny, jesli ktos chce np. wydzierzawic na pastwiska czy cos 🙂 Powiem tak : gdyby nie to, ze stamtad mam naprawde 2h drogi do pracy, to juz bym tam zamieszkala - w apartamencie nad stajnia 😍 😍 😍 Konie wlasciciela sa czyszczone 2 razy dziennie, w boksie jest tak czysto, ze mozna by tam operowac 🙂
[quote author=black_mamba1926 link=topic=17301.msg588881#msg588881 date=1274084988] Znam taka stajnie..i jest nawet w sprzedazy 🙂 Jest stajnia z boksami 4x4 - tylko 4 boksy, myjka wew i zew, siodlarnia, solarium , apartament nad stajnia( pomd 120 metrow), kryta super wykonczona hala, okolica cieszy oko, parking, kostka brukowa, lososiowy kolor stajni i hali, kryty lonzownik, pomnik konia przy wjezdzie..strzyzony trawniczek, fajne tereny, 2 oddzielne padoki i jeden duzy wspolny..i jak na razie stoja tam tylko 2 konie 🙂 Oczywiscie komplet nowych bezpiecznych przeszkod,podloze na hali nie trzeba lac woda, bo jest tak zdrenowane(rurki 2,5 metra pod ziemia)...yy na pewno o czyms zapomnialam..Cod miod i orzeszki 😍 Aaa dodam, ze 3/4 terenu jest budowlane 🙂
[/quote]
Nigdy nie słyszałam aby drenaż na hali zapobiegał wysychaniu podłoża oraz kurzowi 🤔
Nie potrafie dokladnie opisac konstrukcji podloza na tej hali, ale faktycznie sie samo nawilza,tzn. trzyma wigoc..i wiem na pewno, ze samo podloze jest kopane ponad 2,5 metra wglab i psecjalnie przystosowane. Nie jest to standardowe podloze jak w wiekszosci hal. Jesli chcesz dopytam dokladnie wlasciciela stajni, jak wroci z Wloch 🙂 Tak nawiasem mowiac, to jest stajnia kolo Kalwarii Zebrzydowskiej.
[quote author=black_mamba1926 link=topic=17301.msg588881#msg588881 date=1274084988] Znam taka stajnie..i jest nawet w sprzedazy 🙂 Jest stajnia z boksami 4x4 - tylko 4 boksy, myjka wew i zew, siodlarnia, solarium , apartament nad stajnia( pomd 120 metrow), kryta super wykonczona hala, okolica cieszy oko, parking, kostka brukowa, lososiowy kolor stajni i hali, kryty lonzownik, pomnik konia przy wjezdzie..strzyzony trawniczek, fajne tereny, 2 oddzielne padoki i jeden duzy wspolny..i jak na razie stoja tam tylko 2 konie 🙂 Oczywiscie komplet nowych bezpiecznych przeszkod,podloze na hali nie trzeba lac woda, bo jest tak zdrenowane(rurki 2,5 metra pod ziemia)...yy na pewno o czyms zapomnialam..Cod miod i orzeszki 😍 Aaa dodam, ze 3/4 terenu jest budowlane 🙂
Nigdy nie słyszałam aby drenaż na hali zapobiegał wysychaniu podłoża oraz kurzowi 🤔
Dodofon Korytarz byc moze tak wyszedl na zdjeciu, ale zapewniem Cie, ze waski nie jest..przy tym wejc do stajni jest 2 a boksow jest 4. Jak dla mnie ta stajnia to jest luksus( podkreslam, ze zdjecia sa ze zeszlego roku, podczas gdy jeszcze trwala budowa).
Kto sobie moze pozwolic na trzymanie 2 koni i specjalnie dla tych 2 koni, miec takie zaplecze, solarium, kryty lonzownik, zajebista hale, padoki, stajennego ktory robi tam wszystko( po kazdym powrocie do boksu czy to z pastwiska czy z hali wyczyszczone na glanc, kopytka nasmarowane..), konie stoja na specjalnych trocinach zagranicznej firmy - niepylace, jedza tylko gotowe pasze..)..Dodam jeszcze ,ze apartament nad stajnia jest niezamieszkaly, bo wlasciciel ma Ville 100 metrow dalej... Tak, zgadzam sie - stajnia fajna, nawet bardzo 😉