Dieta cud jest dietą polecaną pacjentom z problemami z sercem. Stosowana jest w celu bardzo szybkiego schudnięcia wg Sacred Memorial Hospital. Podstawą diety cud jest zupa spalająca tłuszcze.
W skład tej diety wchodzą:
* mała puszeczka koncentratu pomidorowego * 3 szklanki wody * główka kapusty * 3 duże cebule * 1 seler naciowy * 1 por * 2 papryki * sól * pieprz * curry * bazylia * papryka * pietruszka * ostry sos sojowy
Sposób przyrządzenia: wszystkie warzywa pociąć na małe kawałeczki, następnie zalać wodą i gotować około 10 min. na ostrym ogniu. Potem dodać koncentrat i gotować na małym ogniu do momentu uzyskania miękkich warzyw. Zupę można jeść w dowolnych ilościach i porach dnia. Zupa ta nie daje energii. Im więcej zupy się je, tym szybciej się chudnie. W przypadku dłuższego przebywania poza domem najlepiej przygotować sobie zupę i wozić w termosie.
Wizja- ze mnie też żadna kucharka, ale idąc zgodnie krok po kroku z tym przepisem powinnaś dać radę 😉
A ja marzę o ciepłym obiedzie, o drugim daniu.. z ziemniakami 😲 KAKAO... 😲 🙇
Yga zupa brzmi pycha! Powiem Ci że mój ból to właśnie też taki normalny obiad.. ziemniaki!!! Raz na jakiś czas sobie pozwalam 🙂
Wizja- kupujesz dowolną zupkę w mrożonce Hortexu, dorzucasz kostkę rosołową, i np koncentrat, ulubione zioła, jakieś warzywo które ci się dodatkowo uwidzi, zabielasz lub nie ( jeśli porcja na jedną osobę to można nawet jogurtem nie trzeba śmietaną, byle by nie stało potem tylko jeść od razu). 🙂
Ja umiem w gotowaniu tzw podstawy- jakieś mięso jakieś ziemniaki jakiś makaron i surówki 😉 a do zup mam dwie lewe ręce i nawet rosół mi nie wychodzi. A z tymi z mrożonek to tak długo się kombinuje aż w końcu coś wychodzi 😀
jesu ja Was podziwiam! Yga 👍 za ta kapusciana diete. Chcialam ja sprobowac, ale jak... jak zobaczylam ta "zupke" to mialam odruch wymiotny i wyrzucilam. Bleeeee
Umrzecie z głodu xD Ja jak miałam taką dieta to schudłam 20kg w ciagu roku,moze troche dluzej. Teraz waze 54kg na 173cm,dieta jak dieta,staram sie nie pochłaniac zbyt duzej ilosci pustych kalorii,jem reguralnie w miare,pije duzo wody,a poza tym cwiczeeee-cwiczenia sa najwazniejsze 😉
yga , nesta ja uważam że wasze diety sa zbyt drastyczne...bo w diecie tak naprawde chodzi o to żeby jeśc(zdrowo) i chudnąc aby nie było yoyo...a u was nie ma jedzenia tylko głodzenie i osłabianie organizmu, który będzie się bronił coraz to bardziej. Nie mówie tego złośliwie po prostu rok chodzenia do dietetyka pozwala mi na taką wypowiedz..sparwdziłam na sobie że da sie jeśc względnie normalnie i chudnąc(3kg miesięcznie), wiec baby prosze zacznijcie jesc zdrowo, wszytko, niskotłuszczowo, duzo płynów a będa efekty bo możecie sie nabawic np wrzodów pijąc te herbatki na właściwie pusty żołądek. Ja naprawdę daję dobrą sprawdzoną radę 😉
o ile sie nie myle, to dziewczyny pracuja na sylwetke na studniowke, wiec pewnie po niej wroca do normalnego jedzienia, albo chociaz troche ograniczonego 😉 jak chce sie szybko osiagnac efekty, to niestety- trza sie glodzic 😉
incognito- cóż, trochę szczupła jesteś 🤣 Tak, to tylko na studniówkę. Ale oczywiście w nocy spałam u koleżanki i dla jaj zjadłyśmy sobie czekoladę i batony 😁 cholera jasna.