Dzięki dziewczyny za opinie, ale w drogerii coś urzekło mnie zapachem i kupiłam: żel LipoCell Bloker Ziaji i oliwkę do masażu antycellulit z tej samej linii 😉 ciekawe teraz, czy będzie mi się chciało robić te masaże 😉 Ale pochwalę się, że stałam chyba z 10 minut w kolejce w Rossmanie, tuż przy batonikach, cukierkach i czekoladach. Nic nie kupiłam 😎
Każdy rośnie w swoim tempie. Nie ma jakiejś ogólnej granicy. Ja np. cały czas rosnę i to dość dużo (ostatnio 1 cm. przez rok). To chyba zależy czy ma się zwapnione kości czy też nie (ale moge byc w bledzie).
Hmm troszke mnie mój organizm denerwuje. Wyrzuciłam z menu pieczywo , mąke( ciasta itp) , makaron , ryż , ziemniaki , słodycze , alkohol , zmniejszyłam ilosc owoców , pijam wode i herbaty owocowe. Nie jem smażonego ani tłustych rzeczy.Nie słodze . Ostatni posiłek przed 18 . Zaczełam zdrowiej jesć : warzywa , mieso drobiowe pieczone lub gotowane , lekkie zupy warzywne , serki wiejskie , gotowane wędliny , jajka , ryby. Moja waga wynosi tyle samo jak jadłam to wszystko co wypisałam. why? Staram sie jeść systematycznie czyli 3 razy dziennie , jak pisałam wczesniej zdarzy mi sie dzień kiedy nie mam czasu jesć i zjem bardzo mało.
KuCuNiO, ja przestałam w wieku 16 lat. Miałam zamkniete kości miednicy, czy jakoś tak. Ortopeda zobaczył zdjęcie rentgenowskie i powiedziął, że już nie urosnę. I nie urosłam. Nigdy nie przekroczyłam magicznej granicy 160 cm xPP
Ciska, a kiedy zaczęłaś dietę? Bo z tego co wiem, to każdy chudnie w swoim tempie. Jeden może tracić 1 kg. na tydzień a innemu stracenie 0,5 kg. może zająć np. 2 tygodnie. Poza tym nie jest od razu tak, że jak zmienisz jedzenie to po kilku dniach schudniesz - często mozesz wtedy nawet utyć. Co do ostatniego posiłku przed 18 - przecież to jest mit. serki wiejskie- jakie? Bo nadają się tylko te 0% Jeżeli przed tem jadłaś duzo mniej kcal (nawte jak byly to slodycze itp.) to prawdopodobnie na efekt będziesz musiała chwilkę poczekać. Ponadto przydałaby się jakaś aktywność fizyczna (poza jazdą konna).
próbuje się przekonac do 6weidera....Jestem szczupla, chudne ciagle ale nie chcialabym byc obwisla 😂 Takkk ciezko mi sie zmotywowac do tych cwiczen.... 😵
Seksta zapisz się gdzieś, w fitnessie często występuje szóstka Weidera 🙂 no i zmotywować się lepiej ..
Czy jeśli zajęcia typu BPU, TBC nie męczą mnie już, praktycznie nie pocę się, nie mam zadyszki, nie czuję mięśni na drugi dzień, ale czuję podczas zajęć ze one fajnie i coraz lepiej pracują, to czas już na przeniesienie się na jakiś wyższy poziom? 😉
W sumie oznaczony na czerwono - (czyli zajęcia dla zaawansowanych) jest tylko AERODANCE, a ja się na to nie piszę 😀
Kucunio wiem ,wiem że to mit to jedzenie do 18 ale ja nie lubie chodzic spac z poczuciem pełnego żołądką , poprostu tak mam . źle sie wtedy czuje 😉 Serek wiejski oczywiscie 0% tak jak i inne produkty nabiałowe , patrze na zawartosc cukru , tłuszczu i węglowodanów w produktach. Np bardzo lubie sliwki suszone , dobre są na przemiane materii ale na 100 g to ponad 58 g to cukier wiec je ograniczyłam 😉 Dieta hm od 3 grudnia dzis mamy 17 czyli równo 14 dni. poczekam 😉 ale wiadomo kazdy by chciał widziec efekty bo to bardziej motywuje.
Ja te zmiany mam zamiar nie traktowac jako dietę tylko jako przejscie na zdrowszy tryb życia i to utrzymać. 🙂
z ta aktywnościa fizyczną jest najgorzej ale staram sie codziennie wieczorem poswiecic chociaz 30 minut na brzuszki i rózne cwiczenia które podpatrzyłam w internecie .
wiem ,wiem że to mit to jedzenie do 18 ale ja nie lubie chodzic spac z poczuciem pełnego żołądką , poprostu tak mam . źle sie wtedy czuje 😉
Mam dokładnie odwrotnie 😁 Nie zasnę jak czegoś nie zjem chwilę przed :[ A jak nawet zasnę, to ok. 3 w nocy się obudzę i zawędruj do lodówki. Obłęd jakiś.
Gdzie warto chodzić to najlepiej zapytać Pandurskiej 😉 Ja chodziłam tu, i nie będę tego zmieniać http://www.jogacentrum.pl/ - Pandurska mówi, że nie jest to złe miejsce
Ja dostałam od Mikołaja karnet do najlepszej siłowni/klubu fitness w mieście i zamierzam go wykorzystać w 100%. Najpierw muszę się tylko umówić na obowiązkowy test sprawnościowy i już się zastanawiam, jak się zdołam po świętach w moje spodnie do ćwiczeń wcisnąć 🤔
haha, wlasnie patrzeze jestem jakas wyrocznia jogowa 🙂😉)) znajomosci znajomosciami, a najlepiej pojsc samemu i sie rozeznac. Jeden lubi jednego nauczyciela, drugi innego.
No i jak ktoras bylaby przejazdem w Kassel, to zapraszam do mnie🙂 Wlasnie powiekszamy sie dwa razy jesli chodzi o ilosc pomieszczen i sprowadzamy na ten rok taaaaaaakich fajnych ludzi na warsztaty,ze az sie sama ciesze 🙂😉
Jesli chodzi o zwiekszenie kondycji poprzez joge, to polecam tylko i wlacznie joge dynamiczna 😎
To zalezy kto i jak prowadzi zajecia oraz jaki rodzaj zwyrodnienia posiadasz. Generalnie czesto szkoly jogi maja w swojej ofercie zajecia jogi dla kregoslupa, ktora buduje ci solidna ''baze'' miesniowa i pozniej mozesz sobie spokojnie cwiczyc na normalnych zajeciach. Jesli nie, to zglaszasz problem nauczycielowi i masz pozycje modyfikowane w zaleznosci od tego, co ci dolega. Oczywiscie pod warunkiem, ze zajecia sa prowadzone pod kierunkiem bardziej rehabilitacyjnym. U mnie praktykuje sie inaczej, tzn. tak jak mowilam sa zajecia ekstra dla osob z problemami, a jak nie, to jedziemy pelna para, z mniejszymi korektami, bo najzwyczajniej nie ma na to czasu.
ewabe ja mam jakieś tam zwyrodnienie w odcinku lędźwiowym, chodziłam na zwykłą grupę, nie na terapeutyczną. Ale instruktorka na pierwszych zajęciach pytała o wszelkie problemy zdrowotne, i potem to uwzględniała i np. mówiła, że to jest niewskazane przy tym i przy tamtym, i dawała jakieś inne ćwiczenie. Ale odkąd zabrałam się za jogę, to kręgosłup w tym odcinku boli mnie zdecydowanie rzadziej.
Dopisuję się tu ze swoim problemem - kocham z mężem jeść, gotować, smakować
jakis czas temu wcinałam lineę, spadła waga, apetyt spadł ale jadłam mimo to że zle się czułam po jedzeniu moje oczy i kubki smakowe uwielbiają dobre jedzenie i słodycze
mi tez zalezy na brzuchu i boczkach, tyle ze zblizając się do 30 pewnie trudniej niż młodym laskom jak wy
duzo spaceruję, trochę cwiczę na orbitreku
ale myśl o tym ze mam przestać piec chleb mnie zabija a nie chcę wyglądac za jakis czas jak Nigella....