Forum towarzyskie »

diety i ćwiczenia czyli w zdrowym ciele zdrowy duch

Napewno zobaczysz jakis efekt,bo najpierw spada woda.
Niestety boczki troszke pozniej  😉
właśnie... 🍴
a ja bym sobie schudła tylko z nich  👿
A to chyba przede wszystkim ćwiczenia :P
i ja się biorę za siebie!
w pt mam siłownie i fitness i w tyg jeszcze bede chodzila na zajęcia na ergometrach, bo prowadzi je moja babka od wfu, tylko boje sie że plecy mi sie rozbudują jeszcze bardziej.. Ale troche pochodzę, nie zaszkodzi 🙂
Ja jak liczyłam kalorie (doszłam do 500 kcal/dzien) to może rzeczywiscie jakiś tam efekt był, ale krótkotrwały no i źle się czułam. Może to miałoby sens gdybym nie ćwiczyła tyle, ale na lekcjach robiło mi się słabo, mdlałam, w ogóle na nic nie miałam ochoty ani siły. Ćwiczę po kilka godzin dziennie i po prostu potrzebuje jeść..
Zdecydowanie wolę Montignaca🙂
mnie tak było na diecie kopenhaskiej - po kilku dniach zasłabłam i musiałam ją przerwać. niby parę kilo zrzuciłam, ale pomimo starać wróciły do mnie - tak jakby z powietrza

I jak zwykle Czesi są wielcy! Wystawili ponad 100 automatów z mlekiem.
Takim od krowy-surowym-nie UHT. Ogromne zainteresowanie i kolejki.
W planie automaty z owocami i jarzynami.
15 koron litr mleka zdrowego .
Dopłaca rząd w ramach dbania o zdrowie ludności.
Ja się miałam od dziś odchudzać, tj głównie zaprzestać jedzenia słodyczy, no, ale znalazłam w internecie przepis na ciastko czekoladowe z mikrofalówki i nie mogłam się powstrzymac przed spróbowaniem  😁
A teraz podjadam czipsy :|
Także nie będzie to łatwe.. 🙄
Jak się chce przestać jeść słodycze czy chipsy, to pierwszym krok, to nie mieć ich w domu. Po co sobie utrudniać?
Tania, tylko czy mleko to "samo zdrowie"...? Ułatwianie dostępu do warzyw i owoców bardziej do mnie przemawia.
Już nie mam w domu  😎
Co nie zmienia faktu, że jak mam wielką ochotę to ruszam tyłek i  idę do sklepu po coś słodkiego  🤬
Ja już w ogóle nie jem żadnych słodyczy i chipsów kupowanych w sklepach w opakowaniach.
Jeżeli mam ochotę na coś słodkiego to jem tylko "robione ręcznie", najlepiej z pełnoziarnistych produktów ciasta, muffinki itp. Są dużo smaczniejsze niż przykładowe Snickersy, Marsy itp. i o wiele zdrowsze. Posłodzone fruktozą nie są szkodliwe dla mojej wagi:P
Dopłaca rząd w ramach dbania o zdrowie ludności.

Zgadzam się z Teodorą. Dopłaca rząd w ramach podtrzymywania kondycji swojego rolnictwa, od dawna wiadomo, że stawianie znaku równości między mlekiem a zdrowiem jest raczej kontrowejsyjne  🙄
mnie tak było na diecie kopenhaskiej - po kilku dniach zasłabłam i musiałam ją przerwać. niby parę kilo zrzuciłam, ale pomimo starać wróciły do mnie - tak jakby z powietrza

miałam tak samo. zasłablam na siłowni.schudłam 5kg w 4 dni, i trzymalam wagę dopóki nie zaczełam znowu sporo jeść.
Z mlekiem to chyba nie do końca jasne.
Mleko w automatach jest mlekiem surowym -od krowy.
Nie jest UHT-jak z kartonu.
Mleko surowe-to najtrudniejszy pod względem bezpieczeństwa żywności produkt.
Taki,żeby zachował swoje własności a nie zrobił biegunki,nie skwaśniał etc.
Cała UE się głowiła jak go ludziom dostarczyć . A tu Czesi -proszę.
hej dziewczyny.

To ja dodam swoje trzy grosze.

Wstaje od poniedzialku do piatku o 6.15. Pare minut pozniej biegam juz po naszej rewelacyjnej biezni, jak na poduszeczce. Biegam 30 minut, bo podobno po 10 minutach spala sie juz tluszcz, jesli biega sie na czczo - prawda czy falsz? Biore prysznic, potem L-karnityne i ide na sniadanie - zawsze 2 x wasa z twarogiem do smarowania (jak to sie nazywaaaaa...? Frischkäse), pomidorem i ogorkiem. Kawa z mlekiem i pol lyzki imbiru - przyspiesza metabolizm. W pokoju polykam multiwinamine z multi tabsu i tran. Potem ide na zajecia, o 10 jem jakiegos owoca - jablko, gruszka, mandarynka, raczej nigdy nie banan. Do 13, do czasu obiadu, wypijam 1,5 litra niegazowanej wody. Przed obiadem biore druga L-karnityne. Na obiedzie siadam raczej po stronie dla wegetarian, jem duzo warzyw. Potem jade do stajni, skad wracam okolo 19-20. Jem wtedy kolacje (owoc, pumpernikel z warzywami) i wypijam hebrate z imbirem. Jesli mam sile i checi ide biegac (albo siedze i pisze posta na volcie :P ).

I co? i DUPA. Mam 174 cm wzrostu i waze 65 kg. Bardzo zle sie czuje z ta waga i probuje cos zrzucic. ALE BEZ EFEKTOW. Nie wiem czemu, co jest nie tak, a trwa to juz jakies 20 dni, czyli powinnam cos widziec. A co wy myslicie?
Karolass-obwody a nie waga!!
65 kg- 174cm
ja waze 62 a mam 168cm i wcale nie czuje sie gruba.
może lepiej powiedz w czym jest problem?
brzuch,nogi,pupa?
ja Ciebie pamiętam jako szczupłą kobitkę, co Ty wymyślasz  😉

Ale w rzeczy samej tak sie odzywiając powinnaś schudnąć przez te 20dni jakieś 4-6 kg..
. Pare minut pozniej biegam juz po naszej rewelacyjnej biezni, jak na poduszeczce. Biegam 30 minut, bo podobno po 10 minutach spala sie juz tluszcz, jesli biega sie na czczo - prawda czy falsz?

prawda  😉
wydaje mi sie, ze w najgorszym stanie sa biodra i pupa.

Nie jestem jakos bardzo gruba, ale po prostu 'nabita'. I pojawily sie jakis faldki tluszczu na brzuchu - a to nowosc!

Co znaczy obwod? Mierzyc sie po prostu?

A jak z moim odzywianiem? Na co zwracac jeszcze uwage, by odzywiac sie zdrowo?
Karolass, wygląda na to, że zdrowo się odżywaisz, ale dużo się ruszasz, czyli rozwijasz mięśnie spalając tłuszcz. Pamiętaj, że mięśnie są cięższe niż tłuszcz - możesz gubić centymetry z obwodu nie tracąc wagi 😉
ok, bede wiec probowac trzymac sie tego nadal.

Nie pije wcale sokow, ale naduzywam za to yerba mate. Podobno tez zdrowe.

Generalnie od kiedy jestem w Niemcolandii przerzucilam sie na zdrowe odzywianie i troche mi odbilo na tym punkcie 🙂 Jednak chyba widze efekty, bo od wrzesnia nie chorowalam, nawet nie bylam przezeibiona. Dla tych co nie wiedza, w czerwcu kierowali mnie na onkologie w Polsce, ze wzgledu na wysoka goraczke bez podstaw i inne dziwne rzeczy, ktore nie wystepuja u normalnych ludzi. A teraz... zaczelam nowe zycie 🙂

Jesteście w stanie polecić mi jakiś krem wyszczuplająco/modelująco/ujędrniający, może być polskiej firmy, bo ma być tani  😎 tylko bez efektu chłodzącego  🍴 kiedyś stosowałam garniera, jakiś krem ujędrniający w tubce, ale skóra po nim robiła się szorstka - teraz mam eveline slim 3d extreme, ale nie jestem w stanie przetrzymać tego chłodzenia, jak i tak jest zimno  😎
Nivea goodbye cellulite odpada? Wg mnie jest najlepsza, ale tez dosyc droga (jak dla mnie), bo kosztuje do 50 zl, a szybko schodzi, jak sie nia 2 razy dziennie smaruje.
Karolass, nie chce sklamac, ale wydaje mi sie ze l-karnityne bierze sie przed treningiem nie po. Ale moze niech ktos bardziej kompetentny niz ja sie wypowie 😉
ja rowniez sie odchudzam, stosujac od dawien dawna znana diete MŻ-WR 😀
Karolass, przede wszystkim bieganie i jazda konna to nie ejst najlepsze polączenie - oba sporty skracaja mięśnie ud i nabijają pupę, a piszesz, że chodzi Ci właśnie o dół. Na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad dodaniem do tego rozciągania (przede wszystkim tych partii, na które narzekasz), jakiegos areobicu itp. W tym moemencie wykonujesz tylko cwiczenia wytrzymałościowe, nabijające akurat te "niepożądane" mięśnie m. in. czworogłowe. Jazda konna też raczej nie kształtuje zbyt ladnej figury (dlatego ja miałam problem z tymi samymi częściami ciala-nadal z nim walcze) - warto pomyśleć o czymś w innym rodzaju (jakiś sport rozciągający, niekoniecznie szybki na wytrzymałość). U mnie wyeliminował to balet. Może baletu Ci nie zapoponuje, ale są zajęcia z barre au sol i innych technik tańca - to też pomaga. No minusem ejst to, że musisz poswiecic na to sporo czasu.
Szepcik-Lirene taki pomaranczowy,ze skórka pomaranczowa na opakowaniu-modeluje talie i brzuch,cos tam niby modeluje,ale za to pachnie 💃
Taniu, Uchate czy prosto od krowy, krowie mleko to krowie mleko  🤔
mam takie głupie pytanie. Co jest w czasie "tych dni". Żeby przejść je z jak najmniejszymi turbulencjami. W ogóle jedzenie ma jakiś wpływ na to jak je przechodzimy?
ma 🙂 najlepiej unikać soli, bo od soli 'puchnie' się jeszcze bardziej (przynajmniej ja podczas okresu jestem taka napuchnięta jak ludek Michelin, a sól to jeszcze wzmaga). dobrze jeść rzeczy lekkostawne oraz takie z dużą ilością żelaza (np kilka migdałów na podwieczorek). ja staram się pić jeszcze więcej wody (na codzien piję 1.5-2 litry, podczas okresu 3-4, nie licząc herbaty i naparów).

Ja w sumie na co dzień stosuję dietę :jedz co chcesz i kiedy chcesz" i w sumie nigdy nic mnie nie boli przed, ale właśnie czuję sie taka ciężka i opuchnięta niestety.
Niech mi ktoś paszcze zaknebluje... 😤 przestałam cwiczyc i jem,jem,jem.Moze dlatego,ze jest tak zimno i mój obtłuszczony organizm potrzebuje sie bardziej ogrzac?Poza tym widziałam swoją karte zdrowia ta szkolną i ja chyba w ogóle nie rosne 3 lata temu ważyłam 54 w ciągu tych 3 lat przybrałam 4kg a wzrost skoczył tylko o 2cm blee czy ja jeszcze urosne?Kobity rosną do 18 -powiedzcie ,ze to prawda?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się