Tania, koleżanka tam prowadzi fittness 🙂 Z kolei jej mąż zaczał teraz prace w PURE w galerii kazimierz, jest trenerem personalnym ale prowadzi tez fitness.... ale tam strasznie drogo :/ Ale on jest świetny rzeczywiscie i moge go szczerz polecic. ja teraz chodze na silownie... wlasnie ten kolega rozpisał mi trening.. chodze prawie codziennie... jest coraz lepiej 🙂
Nie cwiczyłam ,obżerałam sie,ale znów postanowiłam wziac się za siebie,jezdziłam troche konno i codziennie wieczorem cwicze rozne partie ciała żeby moje mięsnie powróciły do stanu pierwotnego.Ograniczyłam tez oczywiscie weglowodany,słodycze itd i zauwazylam,że jestem bardzo głodna .Wprawdzie nie cały czas,ale musze dosc sporo pochłonąc.Wczesniej było tak,że w ogóle nie byłam głodna jadłam z nudów,natomiast teraz jem,bo jestem głodna...zjem i dalej głodna,i dalej ,i dalej czy to,aby normalne?
Tania, jeżeli Twoja siłownia oferuje to koniecznie korzystaj z Power Plate! bardzo dobrze rozmasowuje mięsnie, na drugi dzień nic czuć, że wykonało się ciężką pracę 🙂
Tania, jeżeli Twoja siłownia oferuje to koniecznie korzystaj z Power Plate! bardzo dobrze rozmasowuje mięsnie, na drugi dzień nic czuć, że wykonało się ciężką pracę 🙂
http://www.powerplate.com/ przepraszam, że tak linkiem, ale ciężko wszystko o tym urządzeniu powiedzieć. generalnie bardzo fajnie się na tym ćwiczy i robi super masaż 🙂
Popatrzę teraz na spokojnie.Wczoraj byłam w szoku lekko. 👀 Edytko-a czy to prawda,że jest rodzaj niepisanego kodeksu w siłowni? Coś mi syn sugeruje,ale szczegółów nie chce podać. Mam zamiar postępować jak zawsze czyli tak .... no.. prosto . Ale co jest jakimś totalnym faux pas? Jak komuś te fajerki spuszczę na stopę? 😁 Czy jak się zaśmieję jak ktoś pierdnie z wysiłku? /tu nie ręczę-pierdzenie zawsze magicznie rozśmiesza każdego/ 😁
rzeczywiście jest coś takiego jak etykieta siłowni 😁 z takich najbardziej popularnych: - przychodzisz w odpowiednich ciuchach (tzn buty sportowe, a nie japonki, spodnie, bluzka; generalnie strój sportowy) - na siłownię zabierasz ręcznik - jak cwiczysz na urzadzeniach silowych to przykrywasz je owym recznikiem i siadasz/opierasz sie o recznik (chodzi o to zeby pot nie został na sprzęcie) - jak cwiczysz na urzadzeniach cardio to potem bierzesz plyn do dezynfekcji i papierowy recznik i wycierasz uchwyty (takie płyny powinny być na każdej siłowni) - nie mówisz komuś, ze śmierdzi (chociaż uważam, ze każdy idąc na siłownię powinien używać dobrego antyperspirantu) - jak podnosisz ciężary to nagle nie rzucasz tych hantli na ziemie, bo mogą upaść komuś na nogę - jak cwiczysz na urządzeniasz siłowych to po zakończonym treningu zdejmujesz obiążenie (niektórzy zostawiają na obciążeniu po 120kg; zapewne dla szpanu) - jeżeli siłownia jest mała warto przywitać się/ kiwnąć głową - podnosząc ciężary nie krzycz, nie przeklinaj - nie korzystaj z telefonu na siłowni - jeżeli na siłowni jest tylko jeden telewizor (czyli głównie małe siłownie) pytaj się czy możesz zmienić kanał - odkładaj sprzęt na miejsce
jak coś sobie przypomnę to napiszę. etykieta zależy głównie od siłowni, na każdej mogą być inne zasady, więc warto pogadać z instruktorem.
No to byłam znów.Power Plate nie mają. Zabił mnie program 3 na rowerku 😵 Za to bieżnię mam opanowaną. Na tej "gazeli" szłam z 7 minut do tyłu czym wywołałam podziw i szacunek -jakie to mam specjalne ćwiczenie. 🤔 W sumie 1,5 godziny - troszkę może lżej,ale puls 160-170 🙁 Dużo pracy mnie czeka. No i poszłam do sali panów z tych większych. Tak jak mi syn kazał-powiedziałam każdemu cześć . Pooglądałam urządzenia i zbiegłam w podskokach. Tusiu! już się z planu ćwiczeń nie śmieję. Czy pan z napisem Instruktor na plecach powie mi co i jak i pobędzie ze mną,żebym sobie nie pourywała tego i owego? Podczas mojej porzedniej wizyty w siłowni- walczyłam sama i potem się schylac nie mogłam z pół roku bez bólu. No,to czy mogę tego gościa poprosić,żeby ze mną tam poszedł,wytłumaczył,dobrał i wyznaczył ciężarki? Kurczę..... pytam tak bo jestem tam, chyba najstarszą kobietą i czuję się jak pingwin na pustyni.
Taniu, dobry plan to podstawa. Najlepiej popytaj instruktora co i jak. Nawet umow sie na jeden trening indywidualny, wtedy nauczysz sie poprawnie ćwiczyc na maszynach, bo tak naprawde to nie wysarczy tylko sobie machac 🙂 Ja np bez planu nie mam co sie wybierac na trening z moimi kontuzjami i kregoslupem. Dlatego tez nie chodze na fitness tylko na siłke bo mam wieksze panowanie nad tym co robie i mniejsze prawdopodobienstwo zrobienia sobie krzywdy. Moj trener mi rozpisał terning, troche go zmodyfikowalam bo np aeroby robie na poczatku 30 min zebym potem mokra nie wychodzila na pole. A w trernigu bylo 10 min aerobów, silowe i 25-30 aerobów na koniec. Ale z moimi zatokami wyjscie spocona na pole gwrantuje chorobe, a czasu na czekanie nie mam bo do domu do dziecka lece.... ech wszystko w biegu 🙂 Jak bys chciala kontakt do tego mojego znajomego, daj znać 🙂 Kurcze, mi Relax nie po drodze, a razem byłoby raźniej ćwiczyc 😅
Nie cwiczyłam ,obżerałam sie,ale znów postanowiłam wziac się za siebie,jezdziłam troche konno i codziennie wieczorem cwicze rozne partie ciała żeby moje mięsnie powróciły do stanu pierwotnego.Ograniczyłam tez oczywiscie weglowodany,słodycze itd i zauwazylam,że jestem bardzo głodna .Wprawdzie nie cały czas,ale musze dosc sporo pochłonąc.Wczesniej było tak,że w ogóle nie byłam głodna jadłam z nudów,natomiast teraz jem,bo jestem głodna...zjem i dalej głodna,i dalej ,i dalej czy to,aby normalne?
To pytanie? Przepraszam,to ja się wcięłam z tą siłownią. Zasadą diety jest nigdy nie być głodnym. Wtedy się chudnie i ogólnie ustawia przemianę materii. Czyli jedz 5 posiłków dziennie i głód się uspokoi.Nie od razu-bo mózg musi zmienić myślenie a hormony zniknąć. Kilka dni. Wiem,że mam rację. Sama jadłam śniadania regularnie .... 3 miesiące. I czułam się umierająca niemal. I jeszcze -głód,głód -może być wynikiem zaburzeń hormonów- też sprawdź. No i mój Ojciec mówił,że GŁÓD jesienią czują ci ludzie,których dotknęło WIDMO GŁODU -ostrzegające przed surową zimą.Koniec-skacze mi tekst.
Incognito jezeli zmiejszyłaś ilość węgli to jedz więcej białka 🙂
Tania ten instruktor po to tam jest żeby tłumaczyć do czego służy każde urządzenie czy jak rozsadnie cwiczyć. jeżeli masz wątpliwości to on jest pierwszą osobą, do której powinnaś iść po radę 😉
Edytko,ja wiem. Ten pan tak czyścił klamki obok mnie,że krew się z nich lała. I aż ze skóry wyskakiwał,żeby mnie pouczyć. I pewnie skorzystam.Jak przestanę się tak czuć jakby każdy patrzył na mnie/pingwin-pustynia/ . Zadomowię się troszkę i pana spytam. A w ogóle tam jest pani kulturystka. Może ją zaczepię?
Szukałam czegoś o tych planach ćwiczeń i co? Zaraz wylatuje : Skasowałam nazwy i linka do doradcy.
Początek treningu w siłowni - plan treningu Ten artykuł ma tytuł Początek treningu w siłowni - plan treningu, autorem jest - hcbiker, treść skrócona: Witam! mam dostęp do siłowni w której jest ławeczka ze sztangą, hantle i nic więcej🙁 Czy mógłby mi ktoś poradzić jak na tym trenować, żeby nie... W tym przypadku zdecydowanie polecam odżywki:
!!!XXXXXX Complex 2200 - 400 tabl. (przecena na 79,89 zł) XXXXXXX - 120 kaps (przecena na 104,00 zł) XXXXXXXX 30 kaps. (przecena na 139,00 zł) XXXXXX 100% Whey Protein - 2270 g (przecena na 159,99 zł)
-------------------- Odżywki, dobrze ułożona dieta i odpowiedni trening to 95 % sukcesu w drodze do dobrej sylwetki i zdrowia (5% to tylko Twoja motywacja). Specjaliści xxxxx- za grosze, szybko i dyskretnie - układają indwidualnie dietę, trening i plan suplementacyjny zobacz - >> Indywidualna pomoc <<
Siłownia: - przeprosiłam syna,bo zawsze go za chodzenie do siłowni ganiłam - lubię -tam człowiek walczy z własną słabością i czasem wygrywa - poprawia mi się szybko forma-dziś przemaszerowałam 5 km Ogólnie-fajnie
Dzięki dziewczyny 😉 ale juz sie z tym jakis czas temu uporałam ,a wlasciwie to samo przeszło i nie trwało to długo. Teraz prawie codziennie cwicze wieczorem,czuje ze chudne-moje uda 😅 i przestałam byc głodna,własciwie to nawet nie chce mi sie juz jesc,jem zeby jesc nie czujac głodu i wole tą opcje niz jesc,jesc i jesc,bo ciagle jestem głodna...
A ja jeszcze o siłowni-bo dwa telefony naraz mnie odwołały- Widzę tam wielu ludzi takich...zdrowych,silnych ,szczupłych. Mają zacięte twarze i są skupieni na ćwiczeniu. Do tego modelu i ja zmierzam. Inni- się lansują- ciuchy, odżywki i gadanie z instruktorami-a każda maszyna ich zabija w 15 minut. Inni-biedni-są bo muszą.Bo żona kazała czy mama. Okropnie to wygląda- dziś taki pan- blady jak wosk po każdych pięciu ruchach. Pot ciurkiem. I taka dziewczyna też jest. Z jednej strony ma się ochotę kopnąć ich w tyłek i krzyknąć: WALCZ ALBO GIŃ ! /bo sobie sam głupku-nie ruszając się 20-40 lat to zgotowałeś/ Z drugiej- patrząc na takie osoby - aż mi się włos jeży- bo mam karetkę z literką R w myśli. Może jakaś drobna konsultacja przed wejściem być powinna? No i jeszcze typ- ŹLE DOBRAŁEM ZESTAW ĆWICZEŃ- są panowie,którym ramiona sterczą na boki. Przedziwne. Rzeźba owszem -ale taka dość nowoczesna. Jakiś jeden koszmar senny. I do tego modelu ja nie zmierzam.No...może kiedyś. Dekster-pogrzeb o 12😲0 msza w kościele przy starym cmentarzu w sobotę.
ja w siłowni (plus ćwiczeniach grupowych) uwielbiam to, że na 2 godziny zapominam o świecie. jestem ja, sprzęt i muzyka w uszach. nie ma wyliczanki co jeszcze muszę zrobi, nie ma liczenia dni do deadline'u, nie ma myslenia o wszystkich tych problemach...
Tania wyliczyłaś chyba wszystkie grupy jakie ja widuje na siłowni 🙂 z tym, że w Anglii częściej widuje sie osoby na siłowni, które mają BMI ok 30-40. mają wykupione indywidualne treningi, ale naprawdę przykro jest patrzec na kogos, kto ledwo jest w stanie wykonać najprostsze ćwiczenie. z drugiej jednak strony jestem pod ogromnym wrażeniem ile mają samozaparcia i jak bardzo się starają. tak czy siak lepsze to niż murzynka obwieszona złotymi łańcuchami podnosząca ciężary 😁
yga z fat burnerami są związane 2 zasady: zaczynasz od samych cwiczen plus diety, potem ewentualnie dodajesz wspomagacze. z fat burnerów mozesz spobowac BSN Thermonex lub z termogeników All-Stars Lipodex z tym, ze te produkty nie dzialają same w sobie 😉
Tania ja sie ostatnio zaliczalam nawet do jeszcze innej grupy 😀 do samego porodu mojego dziecka, w dresach na maszynie szlam zwawo lol... Z tylu duzo nie bylo widac, ale jak sie obracalam to ludzie takie miny robili 👀 Haha :P Ze jeszcze dodam, ze smiesznie wygladalam, bo umiesnione ramiona zostaly mi jeszcze sprzed ciazy. Kobieta ciezarna paker 🙂
Obecnie szkoda, ze nie mam az tyle czasu na silownie, praca mnie dobija i malutkie dziecko w domu... Ale daje sobie poltorej godziny dziennie, lub co drugi dzien na basen i saune i czuje sie sto razy lepiej 🙂 Mam nadzieje, ze na sylwestra juz bede wagowo jak sprzed ciazy 🙂
Ale fajne te hulahopy! Ciężarnej nie widziałam-rzeczywiście niezły musi być widok. Znając siebie pewnie bym stała obok i patrzyła czy wody nie odchodzą. 😂
Co jecie kiedy macie ochotę na słodycze albo czekoladę? Ja czasami mam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale staram się zastąpić to przynajmniej czymś, co ma jakieś wartości odżywcze, a najlepiej dodatkowo mało kalorii, bo słodyczy jeść mi nie wolno 🤔wirek: Z tego co wiem kisiel jest nisko kaloryczny. Dużo osób poleca też suszone owoce i orzechy, które owszem - są zdrowe, ale mają bardzo dużą wartość energetyczną, w ogóle wedlug diety Montignac powinno się ich jeść niewiele. Moja mama mi poleciła tę dietę i chyba będę ją stosować. Martwi mnie jednak to, że większość produktów które poleca ten Pan mi nie smakuje. Jak narazie wytrzymalam 2 dni, ale boję się, że nie uda mi się dłużej. Ktoś próbował tej diety? (książka "Jeść aby schudnąć" Montignac)
Kucunio, wg. tej diety można jeść ciemną czekoladę o wysokiej zawartości kakao (chyba 70%+). Znaczy "jeść" pewnie mały kawałek nie zaszkodzi, nie całą tabliczkę 😉