Forum konie »

Pensjonaty we Wrocławiu

jesli nie wypali mi borowa to stawiam sie u was 😀 wpisowe jak w zeszlym roku?
chyba jednak przełożony na niedziele został...z najświeższych informacji od Igi😉
maciek, ooo to jeszcze lepiej 😀
poza tym w sobote ma padac, a w niedziele juz lepiej ma byc.
Do Pawłowic dziś zajechały dziewczyny ze Smardzowa zaprosić na swojego Hubertusa  w tą niedzielę 😉
ja, naprawdopodobniej, mam miejsce w pryczepie z okolic trzebnicy na hubertusa w borowej.
ovca, ale smardzow robi razem z borowa, w sobote.
http://kjborowa.alpha.pl/hubertus.php
Do Pawłowic dziś zajechały dziewczyny ze Smardzowa zaprosić na swojego Hubertusa  w tą niedzielę 😉

ovca jesteś z Pawłowic?? masz namyśli te dziewczyny które przyjechały Suzuki? 🤣
jestem wsciekla. mam skad wziac przyczepe ale nie mam auta!!! nie ma ktos z was ochoty pojechac do borowej i ma auto z hakiem? ja daje przyczepe i miejsce.
Czy ktos moze wie ile p.Zaras ma w tej chwili koni?
no właśnie podbijam pytanie. znalazłam taką notkę na necie http://stajnia-esperanna.blog.onet.pl/
ale to może być przeterminowane, ktoś pisał że zarasiowa siedzi w kątnej u g.jasiczka? z tego co wiem to kiedyś się nie lubili poszło o stajnie na pawłowicach chyba. ktoś coś wie pytam z czystej ciekawości?
Ja pamiętam czasy jak z Kątnej brała owies, już po akcji z Jasiczkiem więc chyba stosunki z Grabowskim nie były takie złe.

Dzisiaj słyszałam od koleżanki, że ponoć część koni ludzie od niej po odkupowali, stąd ma tylko 2.

ja z tej notki na starym fb zrozumiałam że ona nie ma już żadnych koni, że się porozchodziły po ludziach i fundacjach  😲  jeśli to prawda, że ona znów działa to szkoda mi wszelakich zwierzaków które przewinęły się i przewiną przez jej łapska  😤
O matko! ale Jej sie życie poplątało, prawie cały wrocławski światek koński Ją zna i to z nie najlepszej strony. Ja pamiętam ją jak miała tylko Korinę i Mandżurię i trzymała je w domu w Długołęce a potem początki Szczodrego.
ja pamietam masakre w szczodrem...
O matko! ale Jej sie życie poplątało, prawie cały wrocławski światek koński Ją zna i to z nie najlepszej strony. Ja pamiętam ją jak miała tylko Korinę i Mandżurię i trzymała je w domu w Długołęce a potem początki Szczodrego.

W Szczodrem to było naprawdę dobrze w porównaniu do tego co było potem 🙁
w Kątnej stoi teraz Corina i Mandżuria a z tego co wiem reszta czyli Mołdawia i Malajka są wydzierżawione. Były jeszcze dwa ogiery (od Sorbony - Sajgon i od Mafii - Madras) co daje razem 6 koni na własność ale one już chyba przedpadły w jakiejś fundacji w okolicach Wałbrzycha. Rafał czemu pytasz o ilość koni?
A wiesz może co się dzieje z końmi p. Tadeusza, z Centurią, z Cyklonem? Czyje one teraz są? Bo Sorbona z tego co wiem nie żyje?
Ta Sorbona? 😲 co oczywiscie Centaurus swoje opowiesci snoł na jej temat? 👀
w Niedziele bede w katnej na 90%-lisem nie bede niestety bo sie polamalam ale obczaje co trzeba 😀iabeł: 😎
rany na Centuri jeździłam, a konia który nazywa się Cyklon ma dziewczyna która jest w tym pensjonacie co ja, ale nie wiadomo czy o tego konia chodzi, taki nie za duży kasztan? z gwiazdką i chrapką, skarpetą na tylnej lewej nodze?
Nie, Cyklon był synem Centuri, urodzony w tym samym roku co Sajgon, Malajka, Mołdawia i Madras. Był srokaty.

A Sorbona z tego co wiem złamała nogę i ostatecznie została uśpiona. Najpierw była zbiórka pieniędzy, ale potem chyba były jakieś komplikacje i nie dało się jej poskładać. Była tu kiedyś forumowiczka, która była blisko tej sprawy, ale nie pamiętam nicku.
Szkoda Sorbonki, mam zdjęcia z hubertusa na niej, sprzed jakichś 9-10 lat...
branka- Sorbona wyszła z tego złamania, sporo czasu póżniej wzięła ja kolka - niestety mimo szybkiej reakcji nie udało jej się uratować.
dobra widomosci z pierwszej reki w Kątnej u P. Grabowskiego stoją 2 konie Zarasiowej Mandżuria i Korina (mam nadzieje ze nie przekrecilam), stoja w osobnej stajni nie tej gdzie reszta koni P. Grabowskiego i Jasiczkowe
i Korina (mam nadzieje ze nie przekrecilam)

Corinna 😉
branka Centka i Cyklon powinny nadal stac tam gdzie stały czyli w Kamieniu. a o tym, że Sorbona padła od kolki to nie wiedziałam. Myślałam, że po tej aferze z Centaurusem sobie spokojnie żyje w Kamieniu..
ja esperanne pamiętam za czasów stacjonowania 'na grobli', potem dowiedziałam się, że przenieśli się do tak zwanej 'bananiarni'
czy ktoś wie co stało się z Uralem?
Pytam bo dzwoni do mnie jakas klientka z dwoma konmi mowie jej ze mam tylko jeden boks i to nie do konca wolny a ona ze go bierze dla dwoch koni i tak sobie pomyslalem ze to ona i odmowilem.
ja esperanne pamiętam za czasów stacjonowania 'na grobli', potem dowiedziałam się, że przenieśli się do tak zwanej 'bananiarni'
czy ktoś wie co stało się z Uralem?

Urala jeszcze za czasów Grobli kupili Tereska i Kuba.
aspiw  :kwiatek:
A możecie coś napisać o tej Centurii? Maść, wiek, pochodzenie?
karosrokata, w szlachetnym typie, nie znam pochodzenia, pamietam ją 11 lat temu jak już była dorosłym koniem...więc ma conajmniej 15, raczej więcej, mam gdzieś zaszperane jej zdjęcia ze Szczodrego...
kto idzie na prade jezdziecką 3-5.XII? bedzie Lorenzo i Anky 😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się