ja, naprawdopodobniej, mam miejsce w pryczepie z okolic trzebnicy na hubertusa w borowej. ovca, ale smardzow robi razem z borowa, w sobote. http://kjborowa.alpha.pl/hubertus.php
jestem wsciekla. mam skad wziac przyczepe ale nie mam auta!!! nie ma ktos z was ochoty pojechac do borowej i ma auto z hakiem? ja daje przyczepe i miejsce.
no właśnie podbijam pytanie. znalazłam taką notkę na necie http://stajnia-esperanna.blog.onet.pl/ ale to może być przeterminowane, ktoś pisał że zarasiowa siedzi w kątnej u g.jasiczka? z tego co wiem to kiedyś się nie lubili poszło o stajnie na pawłowicach chyba. ktoś coś wie pytam z czystej ciekawości?
ja z tej notki na starym fb zrozumiałam że ona nie ma już żadnych koni, że się porozchodziły po ludziach i fundacjach 😲 jeśli to prawda, że ona znów działa to szkoda mi wszelakich zwierzaków które przewinęły się i przewiną przez jej łapska 😤
O matko! ale Jej sie życie poplątało, prawie cały wrocławski światek koński Ją zna i to z nie najlepszej strony. Ja pamiętam ją jak miała tylko Korinę i Mandżurię i trzymała je w domu w Długołęce a potem początki Szczodrego.
O matko! ale Jej sie życie poplątało, prawie cały wrocławski światek koński Ją zna i to z nie najlepszej strony. Ja pamiętam ją jak miała tylko Korinę i Mandżurię i trzymała je w domu w Długołęce a potem początki Szczodrego.
W Szczodrem to było naprawdę dobrze w porównaniu do tego co było potem 🙁
w Kątnej stoi teraz Corina i Mandżuria a z tego co wiem reszta czyli Mołdawia i Malajka są wydzierżawione. Były jeszcze dwa ogiery (od Sorbony - Sajgon i od Mafii - Madras) co daje razem 6 koni na własność ale one już chyba przedpadły w jakiejś fundacji w okolicach Wałbrzycha. Rafał czemu pytasz o ilość koni?
Ta Sorbona? 😲 co oczywiscie Centaurus swoje opowiesci snoł na jej temat? 👀 w Niedziele bede w katnej na 90%-lisem nie bede niestety bo sie polamalam ale obczaje co trzeba 😀iabeł: 😎
rany na Centuri jeździłam, a konia który nazywa się Cyklon ma dziewczyna która jest w tym pensjonacie co ja, ale nie wiadomo czy o tego konia chodzi, taki nie za duży kasztan? z gwiazdką i chrapką, skarpetą na tylnej lewej nodze?
Nie, Cyklon był synem Centuri, urodzony w tym samym roku co Sajgon, Malajka, Mołdawia i Madras. Był srokaty.
A Sorbona z tego co wiem złamała nogę i ostatecznie została uśpiona. Najpierw była zbiórka pieniędzy, ale potem chyba były jakieś komplikacje i nie dało się jej poskładać. Była tu kiedyś forumowiczka, która była blisko tej sprawy, ale nie pamiętam nicku. Szkoda Sorbonki, mam zdjęcia z hubertusa na niej, sprzed jakichś 9-10 lat...
dobra widomosci z pierwszej reki w Kątnej u P. Grabowskiego stoją 2 konie Zarasiowej Mandżuria i Korina (mam nadzieje ze nie przekrecilam), stoja w osobnej stajni nie tej gdzie reszta koni P. Grabowskiego i Jasiczkowe
branka Centka i Cyklon powinny nadal stac tam gdzie stały czyli w Kamieniu. a o tym, że Sorbona padła od kolki to nie wiedziałam. Myślałam, że po tej aferze z Centaurusem sobie spokojnie żyje w Kamieniu..
ja esperanne pamiętam za czasów stacjonowania 'na grobli', potem dowiedziałam się, że przenieśli się do tak zwanej 'bananiarni' czy ktoś wie co stało się z Uralem?
Pytam bo dzwoni do mnie jakas klientka z dwoma konmi mowie jej ze mam tylko jeden boks i to nie do konca wolny a ona ze go bierze dla dwoch koni i tak sobie pomyslalem ze to ona i odmowilem.
ja esperanne pamiętam za czasów stacjonowania 'na grobli', potem dowiedziałam się, że przenieśli się do tak zwanej 'bananiarni' czy ktoś wie co stało się z Uralem?
Urala jeszcze za czasów Grobli kupili Tereska i Kuba.
karosrokata, w szlachetnym typie, nie znam pochodzenia, pamietam ją 11 lat temu jak już była dorosłym koniem...więc ma conajmniej 15, raczej więcej, mam gdzieś zaszperane jej zdjęcia ze Szczodrego...