proszę nie ujawniać prywatnych wiadomości bez zgody autora
Drogie dziecko, daruj sobie pisanie takich prywatnych wadomości. Kodeks Karny towarzyszy mi na codzień, w pracy, więc te groźby pod zły adres wysłane. Zamiast KK na lekturę narazie polecam "Zaklinacza Koni".
Sytuacja o której piszę jest mi bardzo dobrze znana - konie musiały wyjść na padok, bo takie panowały u Was zwyczaje. Pomimo braku aprobaty właścicielki koni. I jeszcze jedno. Wypuszczanie koni w ochraniaczach winno być normą - nie zasługą.
Oj Dosia, Dosia, nie było Cię przy tej sytuacji, więc nie pisz bzdur. Co do moich lektur - czytam to, na co mam ochotę 🙄 A jeśli chodzi o KK, to była tylko informacja dla Ciebie, a nie żadna groźba, skoro na co dzień w pracy się z tym stykasz, to powinnaś rozróżniać informację od groźby 🙄 Co do ochraniaczy - kto jak uważa, moje konie nie wychodzą w ochraniaczach i jakoś żyją, nic im się nie dzieje 🙄
Nie powiedziałam, że wypuszczanie koni w ochraniaczach to dziwactwo 🙄 Po prostu każdy robi to, co chce. U nas stoi kobyłka, która musi wychodzić w kaloszach, bo podkowy sobie ściąga i nie ma najmniejszego problemu - codziennie ma je zakładane, a po powrocie z pastwiska ściągane. Nie widzę więc w tym temacie żadnego problemu 🙂
mamy dobry przykład tego ze czasem lepiej sie nie afiszowac bo jeszcze mozna sobie smrodu narobic.... to juz drugi raz jak szafir chcial zabłysnąc a utonął... w ogóle to tak troche autoreklamy z tego co wiem nie sa dozwolone na tym forum i traktowane sa jako ogłoszenia- a do tego odpowiedni watek jest, tak na przyszlosc jak by ktos chcial sie jeszcze wychylic...
Proponuje brac przykład z Bombal ktora nie afiszuje sie, nie zachwala ,,swojej stajni" za to wszyscy dookoła biją pokłony i przekazuja droga pantoflową ze ,,tam" warto isc, ,,tam" jest super.. a jakto przewaznie bywa krowa ktora duzo muczy malo mleka daje- AMEN szafirka czytajac dzisiaj volte nie tylko ten wątek.. to powiem Ci szczerze ze widac ześ swierzak voltowy :kwiatek: ale nie martw sie volta uczy pokory i otwiera oczy na wiele spraw...tylko trzba chciec je przemyslec i zrozumiec a nie z gory odrzucac pozdrawiam ide spac 😉
karolciaequilano, samo wrocławskie ZOO to osiedle Dąbie z m.in studenckim "Wittigowem", czyli akademikami. W okolicy są jeszcze Szytniki, Sępolno, Biskupin, Bartoszowice itd. Wracając do tematu, szukałaś już w re-voltowym katalogu stajni: http://re-volta.pl/stajnie/ ? Wiadomo, opinii tam nie ma, ale możesz się zorientować w lokalizacji i infrastrukturze.
Edit: Najlepszą reklamą są opinie dobrych znajomych. „Jeden zadowolony klient przyprowadzi trzech kolejnych. Jeden niezadowolony zniechęci dziesięciu potencjalnych”.
Ja też szukam dla swojego konia pensjonatu.Ostatnio byłam na Grobli i szczerze mówiąc chyba się tam przeniosę w następnym miesiącu.Skromnie ale czysto i bardzo spokojnie.Na razie stoi tam mało koni.Hala w trakcie powiększania,no i blisko centrum co mnie bardzo cieszy.
Następnym razem proszę pisać wprost, ale w taki sposób, żeby nie było wątpliwości (reklama jest zabroniona). Oszukiwanie użytkowników poprzez podawanie się za osobę zainteresowaną pensjonatem jest mocno nie fair.
Mówienie o swojej stajni/ośrodku, w którym się pracuje nie jest zabronione, ale proszę się nie wstydzić i pisać wprost 😉 Poza tym proszę uważać, żeby posty te nie nosiły śladów reklamy - od tego mamy Ogłoszenia, reklamy/ogłoszenia w innych miejscach zostają usunięte, autor może zostać ukarany ostrzeżeniem.
Ruda_H, yegua - dzięki za pomoc :kwiatek: jak będę za miesiąc we Wrocławiu, od razu udam się do stajni przez Was poleconych, a nie szukać, pytać ludzi, gdzie coś jest 🙂
Jeżeli nie potrzebujesz dużej infrastruktury treningowej i wielkich wygód, to w prywatnych stajenkach w Ramiszowie jest bardzo fajnie, a cena pensjonatu - 400zł. Chętnie odpowiem na konkretniejsze pytania 🙂
[quote author=sorajka link=topic=170.msg515223#msg515223 date=1268232558] Felicja, nie wstyd tak autoreklamę uprawiać? ❗ kontakt z profilu Felicja lu.ki4@wp.pl , kontakt do stajni można sprawdzić tu http://www.konie.wroclaw.pl/index2.php?id=kontakt
sorajka kurcze taki talent szpiegowski no no 😲, może w CBA mają vacat ❓ [/quote]
ha 😉 trzeba umieć radzić sobie w życiu, bo jak wiadomo 'lajf is brutal i full of zasadzkas' 🤣 a tak serio, nowy użytkownik, dziś zarejestrowany od razu trafił do wątku o stajniach i tak zupełnie przypadkiem... takie rzeczy to tylko w erze 😉
dziewczyny mam jeszcze pytanie, co sądzicie na temat stajni Emirat, Borowa i Krysmann 🙂 ? Nie jestem z Wrocławia ani okolic temu w ogóle się nie orientuje 😕 z góry przepraszam jak już gdzieś był poruszany ten temat, ale jakoś nie mogłam znaleźć 🙄
szukam czegoś od lipca, z halą, blisko Wrocławia raczej, żeby autobusem dojechać, w cenie do 800zł 🙂
U Krysmanna miałam kiedyś krótki epizod ale pewien niemiły nałóg trenera :allcoholic: i jego ciągłe kłótnie i wrzaski z rodziną sprawiają, że trudno mówić tam o przyjemnej atmosferze na co dzień. Oczywiście podczas zawodów zawsze wszystko wydaje się być ok. niestety w zwykłe dni jest różnie choć nie mogę powiedzieć żeby konie były tam źle traktowane, boksy przeciętnej wielkości, ścielenie średnie ( nie jest bardzo brudno ale super sucho to tez nie jest), jak dla mnie to konie wychodzą na krótko (2-4h), dwie dość duże ujeżdżalnie z piaseczkiem i coś na kształt krytego lonżownika (trochę od lonżownika większe więc można pojeździć w kółko ale nie wiele więcej da się tam zrobić)
A tak swoją drogą to Felicja nice try! To się nazywa agresywny marketing 😂
rtk, w Ramiszowie są trzy prywatne stajnie prowadzone przez rolników, dobrze znam dwie z nich. W obu są zielone padoki (w sezonie niepastwiskowym konie wychodzą na mniejsze padoki bez trawy, żeby nie deptać tych trawiastych), w tej, w której ja stałam był lonżownik z piaskiem, klub z siodlarnią, automatyczne poidła, przed stajnią - koniowiąz i wąż z wodą do mycia konia w lecie 😉 jeździć można po wspomnianym wyżej padoku zimowym, ale jest tam dość twardo, tak więc zostają super tereny i pobliska łąka. W drugiej stajni jest również klubik z siodlarnią, ogrodzony plac do jazdy i myjka. W obu konie karmione są sianem i owsem z własnych upraw. Jak masz jeszcze jakieś pytania, zapraszam na pw 🙂
A ja walne malego spama bo nie chce dawac do ogloszen czy ktos z was slyszał ze gdzies (wrocław/okolice), poszukuja instruktora, lub kogos do zarzadzania stajnia moze byc na PW :kwiatek: