Forum konie »

Pensjonaty we Wrocławiu

Zuzu., ja korzystam sporadycznie, w zeszłym roku była promocja 15% na black friday, więc wzięłam z 5 worków. W tym niestety nie było żadnych promocji. Ale bardzo fajna sprawa.
Cześć, czy mogę prosić o opinie o stajni Hariva w Mrozowie? Ktoś tam aktualnie stoi w pensjonacie?
Wiadomo coś jak to teraz wygląda? Kiedyś ciężko było z wolnymi miejscami ale może się coś pozmieniało. Z góry dziękuję 🌻
withyou, bardzo polecam! Znacznie została zredukowana ilość koni, więc w tej chwili mogą się cieszyć zielonymi pastwiskami. Jest nowa dzierżawczyni. Konie połączone w jedno stado. Stały dostęp do siana. Część koni na wolnym wybiegu, część wraca na noc do boksów.
espana, a wiesz jaki jest koszt?
ada95, wydaje mi się, że koszt się nie zmienił wraz ze zmianą dzierżawcy (a było to w granicach 1200 zł, wolny wybieg taniej), ale nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Najlepiej skontaktować się bezpośrednio z Martyną 🙂
Hej, czy ktoś z Was ma jakieś aktualne doświadczenie ze stajnią w Ozorowicach?

Edit. Może być tutaj lub na priv.

Hej.
Czy dobra duszyczka podalaby jakieś namiary kontaktowe ( może być priv) do stajni w Ramiszowie ( chodzi o te ala przydomowe , nie Platan) . Dziękuję[i][/i] 😉
Godzilla, Potworze kaijū nieładnie pisać opinie bez weryfikacji na miejscu, tylko na podstawie opinii zasłyszanych od ??? " to na mnie osobiście zrobił kiepskie wrażenie. Słyszałam, że kiepsko karmia konie. Od ludzi, którzy tam pracowali przez jakiś czas słyszałam, że porcje siana podawane koniom sa bardzo ograniczone. Ostatnio zlikwidowali jeden z większych wybiegów"

Proponuję zanim napiszesz przyjedz i zobacz - jak wyglądają konie, jakie pasze i suplementy dostają, ile mamy pastwisk 1,5 km od granic Wrocławia (cena m2 jakieś 200 zł). Bo żadnego nie zlikwidowaliśmy, a wręcz przeciwnie oprócz 4 dużych pastwisk są nowe kwatery. Siano ograniczone ? Boższzz! to, że konie nie maja dostępu do siana prze cała dobę, nie znaczy że jest ograniczone.

Czy zdajesz sobie sprawę, że poziom sportowy, który reprezentujemy - Kadra Narodowa w skokach przez przeszkody, medale Mistrzostw Polski wymaga od nas najwyższego profesjonalizmu i wielkiego skupienia się na dobrostanie koni ? Koń to nasz partner i zapewniamy my doskonałe warunki począwszy od prawidłowej diety, opieki weterynaryjnej, infrastruktury, fizjoterapii na treningach sportowych prowadzonych przez trenerów z licencjami Polskiego Związku Jeździeckiego kończąc. Robimy to od kilkudziesięciu lat, najlepiej jak umiemy 🐎i mamy świetne wyniki.

A tu cała na biało przychodzi sobie bezimienna godzilla i tak *pier...olnie* w świat jakąś bzdurę
😖
Monika KJ Platan w Ramiszowie
https://www.facebook.com/KJPlatan
MonikaKS post, który cytujesz i do którego się odnosisz jest sprzed 10 lat. Z czerwca 2015
cześć, proszę o wszystkie informacje (padokowanie, dostęp do siana, CENA itd) na temat stajni Small Cherry i Ozorowic

A może polecacie jeszcze jakieś inne miejsca w okolicach zachodnio-północnej części Wrocławia?
W ozorowicach mamy 2 opcje:
Padokowanie od 8 do 14.30 i karmienie 3 x dziennie
Lub padokowanie od 8 do 18 i wtedy karmienie 2 x dziennie
Konie wychodzą niezależnie od pogody w małych stadkach (zwykle 4-6 koni, max. 8).
Padoki trawiaste, jak trawa jest już marna to dajemy jeszcze siano.
W stajni siano dostają 3 x dziennie z siatek więc zwykle mają je non stop
Jest Duży plac do jazdy, jest czworobok i jest hała z podłożem kwarcowym. No i tereny

Cena 1600zł.

W Wiszni byłam bardzo dawno temu więc się nie wypowiadam bo na pewno coś się zmienilo
Cześć powoli zaczynam rozglądać się za stajnią dla dwóch starszych klaczy. Wymagania to łąki, padoki, siano i woda, jak najwięcej na dworze. Konie spokojne ślązaczki nie wymagające, mogą stać razem w większym boksie lub innej zagrodzie pod dachem, w ciepłe miesiące mogą stać wolnowybiegowo. Zależy mi na tym aby ktoś konie doglądał i na bierząco informował jak coś się dzieje. Całe województwo dolnośląskie ale nie skreślam wielkopolskiego i opolskiego jeśli jest dojazd Ską lub autostradą z Wrocławia.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się