Forum konie »

Pensjonaty we Wrocławiu

PonPon jeśli szukasz ambitnej rekreacji z dobrym do niej dojazdem (z dworca, 20 minut pociągiem) to polecam Lizawice! Wypowiadałam się jakiś czas temu na temat tamtejszych jazd bodajże w wątku o rekreacji we wrocławiu (o ile mnie pamięć nie myli) Polecam z czystym sumieniem! 🙂
Wprowadzacie w błąd... P.Iwony dawno nie ma, rekreację prowadziła młoda fajna instruktorka Ewa, ale niedawno odeszła i teraz jest ktoś nowy, którego niestety jeszcze nie miałam okazji poznać. I nie jest to Ewa z Borowej, bo ta jest jeszcze na Hannie.
teraz w Duroku jest ponoc jakas Iwona? 👀
Lizawice za daleko 🙁 spróbuję w Krzyżanowicach, zobaczymy czy kogoś mają 😉
To się zgłaszam jako pensjonariusz krzyżanowic. Faktycznie ani Iwony ani Ewy już nie ma. od początku miesiąca jest Karolina(?), ale nie wiem, czy mam dobry numer, więc jutro jak będę w stajni to się upewnię i podam Ci PonPon
dzięki taggi - byłabym wdzięczna :kwiatek:
Teraz jest jakaś Karolina nr : 695309855. Ale nie mam pojęcia kto to. Iwony już tam nie ma od zeszłego roku
Zairka a to Aśki Lewandowskiej już nie ma w Duroku ? Bo ona tam była instruktorką jeszcze w tym roku jakoś
dziękuję :kwiatek:
subaru Asi nie ma z tego co wiem to musiala zrezygnowac z powodow zdrowotnych. to ze teraz jest jakas Pani Iwona to sa informacje od ludzi z duroku ktorzy przeszli do mnie na jazdy.
Witam wiem ze to nie ten wontek
masz racje to nie ten wontek. od takich spraw sa ogloszenia.
Mam dość pilną prośbę do wszystkich. Jestem zmuszona przenieść koniecznie konia ze stajni w której jestem obecnie. Bardzo proszę wszystkich o opinie bądź polecenie jakiejś naprawde dobrej stajni w której człowieka i konia traktuje się minimum na dobrym poziomie. Może to być stajnia we wroclawiu lub okolice.Bedę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.Stajnie które znam to Platan w Ramiszowie, Ozorowice, Wojanrowice,Bachmat i one odpadają.
agusia1, polecam Wielką Lipę koło Obornik Śląskich.
Nie wiem czy nadal jest aktualne, ale niedawno wyjechała jedna kobyłka z Warzyny - stoję w tej stajni, ale jakoś nie jestem na bieżąco ostatnio 😵 Można się podpytać zawsze, bo boks może być nadal wolny.
agusia1 Ostatnio też rzuciło mi się w oczy ogłoszenie o wolnych boksach w Mrozowie. Nie wiem gdzie stoisz, więc strzelam w ciemno...
agusia1 tak jak napisała ewamloda- są wolne boksy w Mrozowie. Bardzo dobra opieka, konie cały dzień na dworze, duża ujeżdżalnia, piękne tereny, dojazd pkp. Jako (niestety) były pensjonariusz polecam z ręką na sercu 🙂
agusia1 tak jak napisała ewamloda- są wolne boksy w Mrozowie. Bardzo dobra opieka, konie cały dzień na dworze, duża ujeżdżalnia, piękne tereny, dojazd pkp. Jako (niestety) były pensjonariusz polecam z ręką na sercu 🙂

absolutnie prosze nie odbierać tego jako ataku ale czy teraz w te skawry i gzy też są cały dzień na dworze?  👀

zastanawiam się właśnie jak inne stajnie radzą sobie z tymi sprawami, u Nas w te skawary schodzą na obiad i już siedzą, jak pogoda jest ok to po obiedzie też wychodzą
Towarzystwo siedzi na dworze, mają dużą łąkę z drzewami i krzakami, dostęp do świeżej wody oraz siano w paśniku żeby nie stały głodne jeśli gzy nie dają im żyć w głębi łąki. Jakoś sobie radzą, w dzień gzy, wieczorem i w nocy komary  😵 tragedia w tym roku jest 🙁
Moje też stoją cały dzień na dworze, ale ze stałym dostępem do wody. Na gzy trochę się już znieczuliły 😉
czy ktoś się orientuje co się stało z gostarem koło jeleniej góry (podobno był na sprzedaż)?
Ja wymiękam w ta pogode, konie też juz przed 13 stoja pod bramką w kolejce na obiad 😁
Właśnie chodzi o to żeby nie wymiękać, ja nie mogę sobie pozwolić na wydelikacenie moich koni bo bywa i tak, że w najgorszy upał z najgorszymi gzami trzeba zrobić godzinny pokaz z joustem ( najeżdżanie się na kopie czyli jeźdźcy ubrani są w pełne zbroje +20 kg) pokaz odbywa się głównie w galopie.
Lub trzeba stać na polu bitwy kilka godzin w pełnym rynsztunku bo reżyser czegoś tam nie dopatrzył i trzeba powtórzyć próbę do inscenizacji. Ciężkie jest życie konia bojowego 😉 dlatego na dużej trawiastej łące mają rozrywki pod postacią drzew i krzaków, siano i woda w przerwach między posiłkami 😉 jakoś muszą biedne dożyć do jesieni bo wcześniej to nie ma co liczyć, że to latające dziadostwo zniknie 😉
dokładnie, bez przesady, chyba nawet im tak gorąco nie jest bo w krzakach siedzą rzadko 😉
wszystko zalezy od warunkow my mamy kila drzew ktore cienia specjalnie nie daja, pozatym ruj tych gzoe w tym roku mimo wypsikania stajni i padokow jest masakryczny 😵
Jest tu może ktoś kto jeździ regularnie do Dziupliny autem?
Szukam kogoś z kim mogłabym się zabierać dopóki nie skończe nieszczęsnego prawka...

branka, ja mogę jechać przez Dziuplinę, ale tylko w jedną stronę. Zazwyczaj ok 17-18.
agusia1  zdecydowanie polecam Mrozów ! Opieka nie ma sobie równych  😀  Nie słodząc za bardzo .. ale konie mają tak bardzo dobre warunki bytowe... Gzy i komary.. coś dopadły w tym roku wszędzie i nie ma na nie rady bo z każdym rokiem mutują na środki chemiczne..konie na swój sposób radzą sobie z nimi... stajnia jest położona blisko malowniczego lasu , moją klacz się bardzo pozytywnie zmieniła w tym miejscu...jest cisza i spokój.. atmosfera super.. każdy ci pomoże. Moja westa jak i inne konie są pod stałą dobra opieką... jeżeli coś się dzieję zawsze dostanę telefon..każdy koń jest traktowany indywidualnie do potrzeb i na zalecenie właściciela(przez cały czas). Ujeżdżalnia jest bardzo duża, można jechać w piękne tereny (lasy, pola, łąki..) blisko jest stacja pkp jakies 10 min do stajni.. z Wrocławia jedzie sie pkp jakies 25-30min. (bo leśnice robią  😉 )  Jeżeli chcesz i jesteś na fejsie to daję link byS zobaczyła na zdjęciach jak to wygląda :
[[a]]https://www.facebook.com/pages/Stajnia-Mroz%C3%B3w/286509064705034?fref=ts[[a]]

Pozdrawiam
Znacie jakieś godne polecenia stajnie z rekreacją w okolicach Strzelina?
A czy w Mrozowie była by możliwość dzierżawy , współdzierżawy lub pomocy przy czyimś koniku w zamian za np godzinę jazdy w tygodniu  ?
Bo ja w Mrozowie mieszkam , teraz na ten miesiąc prawdopodobnie będę miała dzierżawę w Warzynie . Tylko że do Warzyny jest kawałek (nie jestem pełnoletnia i nie mam prawa jazdy , a rowerem mam ok godzinkę drogi , fakt nie jest tak źle ) , a do stajni w  Mrozowie idę spacerkiem 10/15 min .
Ogólnie chyba na wakacje już bym nie chciała ,ale w roku szkolnym ?
Wiem że to kwestia dogadania się z właścicielem , ale tak orientacyjnie była by jakaś szansa ?
we-runcia poszło do ciebie pw.
Podpinam się pod pytanie we-runci. Sama jestem zainteresowana. Ktoś coś wie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się