repka- rozumiem to wydzielenie jednakże w większości przypadków ludzie lonżowaniem nazywają również opędzenie w kółko na lonży w ramach dawki ruchu dotychczas także byłam w tym gronie ale jeśli wzbudza to takie kontrowersje to nie widze wiekszego problemu w tym żeby wyszczególniać owe działania na lonży i nie wrzucać tego do jednego worka z lonżowaniem które równa się pracy na niej 😉
Orientujecie się czy gdzieś w okolicach Wrocławia, jednak bardziej od strony Świdnicy, Jordanowa ma ktoś na sprzedaż kiszonkę i buraki cukrowe? Koło łowieckie by chciało odkupić.
Dziewczyny mam do was pytanie. Pewnie dużo już było w tym wątku na ten temat, ale szybko się wszystko zmienia, a zależy mi na konkretnej odpowiedzi. Szukam stajni z padokami, dobrą opieką, ujeżdżalnią i możliwością sportu (skoki) w miarę nie daleko od centrum (15km?). Wielka prośba żebyście coś poleciły, zamykają pensjonat i muszę coś znaleźć.
Ale nie wiem na 100% czy taka cena. Na pewno nie jest to pensjonat z tych tańszych. Za to ma zaplecze - hale, karuzele, komplet przeszkód, jest trener. A przy tym są padoki, nie żałowanie żarcia koniom itp. Oczywiście oprócz tego jest cała reszta - atmosfera stajni i różne takie, itp ale jak jest teraz z tym to ci nie powiem, bo mnie tam z 5 lat nie było.
Dobra dobra się zamyka co z podejsciem p.Luizy nie jest zaskoczeniem 🙂
Teraz trzymamy kciuki za to żeby sie otwierały nowe stajnie, ja licze na bliskie okolice Krzyków, chociaż jeszcze długo nie bede miała problemu gdzie konia postawić 🙂
z podejsciem obecnej dzierzawczyni grobli to bylo wiadome ze w koncu cos takiego sie stanie lecz mimo wszystko nie sadzialm ze az tak szybko ...
Coz jednak to lepiej dla koni przynajmniej w koncu dostana jeść a nie tak jak na Grobli ... z Pewnych żródeł wiem że nawet siana im juz brakuje i że nie mają z kąd kupić aktualnie ... szkoda tylko koni z rekreacji które dalej będą musiały tam przebywać .... a znając zycie wyglądaja teraz jeszcze gorzej ...
Ann91, 900 zl pensjonat, ale co do reszty stawek, mozna sie dogadac z wlascicielami 😉 Hala, karuzela, 2 myjki (jedna wew.), codzienne padokowanie, ujezdzalnia i lasek 300 m. Od stajni 😉
Łooooo ale jaja z tą Groblą, A przecież miało być tam tak superidealnie, że dobra jakość powinna obronić się sama 😁 Trafiłaś w dziesiątkę 😀 a tak serio to dlaczego pensjonat się zamknął 🤔
escada już widzę te fochy " mój koń się spasł i brzydko mu w jego najpięknieszej derce, o matko brzuch mu wisi i wogóle to ma już odruch wymiotny na widok siana" 😂 😂 😂
No i powraca temat Grobli 😀 Co za pechowe miejsce... :/ Ale czy faktycznie jest tam aż tak źle? Żadnych +? Ja uważam, że obecna dzierżawczyni nie powinna prowadzić stajni, ale każda stajnia ma jakieś + i -, czasem tylko te drugie przeważają.
Szkoda, że z Orionem tak wyszło, bo wtedy Grobla miała potencjał...