miałam gdzieś zdjęcie sprawdzianu koleżanki z klasy, z geografii jak mieliśmy Afrykę.. jakies było banalne pytanie zeby wymienic zwierzęta afryki napisała: latające psy 😵
Ja pamiętam, ze w 4 klasie dostałam na sprawdzianie z przyrody taką skserowaną mapkę. Trzeba było zaznaczyc na niej pare obiektów. Co prawda na mapie wszystko zlewało się w jedną całosc i ledwo co było widac...Zaznaczyłam Mount Everest w Morzu Kaspijskim 😁
wyszperane ze zbiorów prywatnych - autentyczne, kreatywne zadanie, ułożone specjalnie na sprawdzian przez naszego fizyka:
Chłopiec omasie 50kg, stojąc na deskorolce w pozycji pionowej, na gładkiej powierzchni, wykazującej się brakiem szorstkości, rzucił przed siebie piłkę lekarską o masie 5kg, z prędkością 7m/s. Z jaką szybkością chłopiec odjechał w przeciwną stronę?
oraz odpowiedź na nie autorstwa mojego kolegi z klasy:
Po wnikliwej analizie treści powierzonego mojej uwadze zadania pragnę zauważyc, iż wspomniany chłopiec nie miał szybkości przy odjechaniu, a spowodowane to było faktem, iż odjechac nie zdążył, gdzyż się wcześniej był wyp******ił. Z poważaniem dla Pana Profesora, Marcin Ch.
cieciorka, niektórych to nie śmieszy, a za rasistowskie teksty wiesz jaka może grozić kara. Tak więc proszę żarty o Afroamerykanach trzymać dla siebie / a. ależ ja byłam za obamą! i nie jestem rasistką, ale potrafię się z tego śmiać, bo uważam, że dowcipy są dobre i nie są nietaktowne... wbrew pozorom nieśmieszyly tylko tych ktorzy obamy nie lubią 🤔
Fajrat przecież to jest totalne dno, wstyd dla polskiego rapu, który i tak jest marny, no chyba, że podziemie no i Ostry dobrą płytkę wydał na dniach - polecam 🙂 ups coś mi się off topuje więc już nie mówmy o Waszce G bo jeszcze to przeczyta i mnie znajdzie po numerze IP i "dojedzie", że się z niego śmieję 😂 ps. spełniony gangstersko to on chyba jest - widziałaś jakie fury? 😁
cieciorka, proszę Cię, nie dobijaj mnie, uważasz, że żart odwołujący się do przodków jakiegoś człowieka, którzy tak, byli czarni i tak, byli z Afryki i dla tego należy się z tego śmiać, bo pewnie zjedli polskiego misjonarza, nie jest nietaktowny?! Dla mnie jest i to bardzo. W dodatku wzmaga stereotypy i niechęć rasową. Tak jak "przecudne" żarty (choć nie tego samego kalibru) o losach Żydów w obozach zagłady. Dla mnie nieporozumienie. Za Obamą nie byłam, nie jestem i nie będę, widząc co robi z amerykańską gospodarką. Ale nie chodzi mi o personalną postać, tylko o samą wymowę żartu. Bardzo negatywną wymowę.
Strzyga, czy chodzi Ci o to? Dlaczego uważam, że Waszka G jest Buddą Zen: Można by pomyśleć, że Bodhisattwa G rymuje bez sensu "jak było w przyszłości", ale moim zdaniem jest to tylko dowód tego, że przekroczył dualizm i jest na drodze do Czystej Ziemi. Jest jednak miłosierny dlatego swoją osobą wytwarza w nas "wielkie zwątpienie" dzięki któremu i my będziemy mogli dojść do oświecenia.
Ponadto ze swojej maczety uczynił katalizator oświecenia i "jak idzie na robotę" (czytaj: naucza) obdarza nas swoją nieskończoną wiedzą(maczetą). Nie muszę chyba wspominać o mudrach, które pokazuje wielokrotnie.
samochód, który widać w teledysku jest alegorią mistycznego pojazdu, w którym Mistrz podróżuje ku duchowemu rozwojowi, do wyższej świadomości, szczytom uduchowienia, jak również do sklepu.
Jak Dla Mnie to Bynajmniej nie jest żałosne ... Koleś Dobrze wytrenowany , głosu to on dobrego nie ma , ale sam tekst też nie jest najgorszy ^^
tylko jakoś chyba nie spełniony gangstersko-emocjonalnie ...
no i do teledysków kręcenia też talentu nie mają tylko niektóre momenty są w miarę ciekawe ;p
Co nie zmienia faktu , że i tak jak dla mnie nie pasuje to do tego wątku ;] Nie pasuje, bo przynależy do H&H, a tego nie można krytykować? 🙄 To co wkleiłem to dno i metr mułu, idiotyczny teledysk, poziom tekstu akurat dla napompowanych testosteronem i sterydami dresów ("Ja to p*erdolę, zdejmuję kominiarę, zakładam ją wtedy gdy idę na robotę", albo "Wzrusza mnie śmierć Jezusa" - bardzo zabawne w kontekście całości "dzieła"😉 . Do tego już same chlubienie się swoją kryminalną przeszłością, bądź stylizowanie się na kryminalistę, powinno wywoływać obrzydzenie, a nie poklask - za cholerę nie zrozumiem ludzi, którym się tego rodzaju przesłanie podoba.
Za Obamą nie byłam, nie jestem i nie będę (...) ZUO! 😉
Kujka, Strzyga - pierwszy raz od dawna spojrzałem na komentarze pod filmikiem na youtubie - faktycznie kilka jest całkiem zacnych. 🙂
A tak by nie ciągnąć offtopu: -Mamo, zasłałem łóżko... -To świetnie synku! -Nie bałdzo...
ciekawe jakbyscie wy ludzie pisali gdybyscie wy byli 6 lat w pace? Nie majac maczety byscie zgineli tam w 2 dni. A tak to respekt dla Waszki G21. Pozdrow git Marcycha z Paki!
Szacunek całym sercem! Waszka G nadał sens mojemu życiu, jest dla mnie motywacją i przesłaniem. Nie trawie ludzi którzy piszą: ale ch**owy RAP, przecież on to zrobił bardziej dla przekazu, no i przez neta to kozaki? Niejednego by roz***wił taki Waszka swoim mieczem! Bo liczą się wspomnienia, prawda... prawda!!!
Widzę dwa rozwiązania powyższego problemu. Po pierwsze: zalegalizować aborcję. Po drugie: używać kondomów. Nigdy nie przypuszczałem, że zobaczę jak typ śpiewa do maczety. Mega dzbany.
epickie, niepowtarzalny maczeta gangsta rap pozdrawiam waszkę g
W barze siedzi Polak, Niemiec i Waszka G. - Niemiec zamawia piwo. - Polaka zamawia piwo. - a Waszka G to pierdoli i zdejmuje kominiare xD
A kwintesencją jest to:
dawajcie, oglądajcie, znajomym pokazujcie, zrobimy mu milion odwiedzin to może pokażą go w wiadomościach 😀
Strzyga, Polak Niemiec i Waszka G powalil mnie na kolana, oplulam monitor xD no i kolejny z serii Idzie Rusek , Niemiec i waszka g i spotykają diabła.. Diabeł mówi: Rusek skacz ! Rusek skoczył Diabeł odwraca sie do niemca i powiedział : Niemiec ! Skacz ! Niemiec skoczył.. Diabeł ponownie sie odwrócił popatrzył sie na waszke g i powiedział : skacz ! A waszka g to pierdoli i zdejmuje kominiare 😀
-Panie doktorze głowa mnie boli A lekarz na to : -Ja pierdole to zdejmij kominiare xd
Waszka G stworzyl ogolnopolska inicjatywe: jeżeli tez to pierdolisz i zdejmujesz kominiare skopiuj i wklej ten tekst !!! gowno zawiniete w kominiare z powodzeniem moze udawac waszke gie
Strzyga, dla mnie granicą taktowności żartu jest moment, kiedy opowiadając żart, lub pseudo żart w konkretnej grupie, grupa czuje się zażenowana (bystrzejszy opowiadacz także, ale tacy zazwyczaj takich gaf nie popełniają). te o żydach, są poniżej poziomu. natomiast ani murzyni, ani zwolennicy obamy nie widzą w tym niz zdrożnego- ja także, po drugie wydają mi się zabawne. po drugie nie jest śmieszne pochodzenie, kolor skóry a samo zestawienie. pod wymienione postacie wpisz dowolne nazwisko i narodowość. ja nie mam z tym problemu.
Czyli opowiadając żart o Żydach w grupie antysemitów, nie byłby nietaktowny? No cóż, to tylko pogratulować, że śmieszą Cię żarty o Afrykanach zjadających polskich misjonarzy. Niewolnictwo, kolonizacja Afryki i apartheid też Cię śmieszy? Mnie nie bardzo. Może tym się różnimy... chociaż nie, jedno mnie śmieszy: Organizacja Jedności Afryki, która ma skrót OJA ;]
Grzegorzu- nic nie poradzę na mój brak miłości do naszego Wielkiego Brata, władającego nim człowieka oraz jego genialnych pomysłów. Idę poklęczęć na grochu 😵 😁
Genialnych komentarzy dalsza częsć: "ten mój przekaz zrozum jeśli potrafisz"... nie rozumiem... chyba nie potrafie 😀
siada waszka g przy stole a jego mama na to: -waszka ,mógłbyś chociaż zdjąć kominiarkę do obiadu.
No koles tlumaczy na migowy i na koncu nawet rapuje ........a zapomnialbym nosi okulary bo jest slepy ...😉
jedny raper ktory przekazuje tekst jezykiem migowym tez 😀
Jak juz byla mowa os sprawdzianach. Kiedys jedna dziewczyna z mojej klasy na pytanie kim byl Hitler wyprodukowala mnie wiecej cos takiego: wloski faszysta, tworca ZSRR.