Forum towarzyskie »

moda, ciuchy etc...

uważam, że wygląda to strasznie 🙂

szczególnie, że odbija się kontur majtek i jak już to wcześniej napisałaś - wygląda to nieapetycznie
Ciecior - legginsów do samej bluzki też nie rozumiem, ale ja ogólnie mody nie rozumiem i pobrzydzania się, bo wszyscy tak noszą. Niektóre rzeczy są ładne, jak na przykład sukienki bombki, strasznie mi się podobają, ale sama wyglądam w nich jak bombka choinkowa. Dlatego nie założę.
szalonakobyła, ash - dziękuję, bardzo mi miło! 😡 :kwiatek:
Gagulec
Pierwsza wersja nie do przyjecia. Przesadzilas z wszystkimi mozliwymi kontrastami.
Na "drugich" zdjeciach podobaja mi sie twoje jeansy.
Pursat
Swietne szpilki,i ladne spodnie-aczkolwiek chyba wolalabym mniej "blyszczace".
Co do tego rodzaju spodni - jestem na tak,nie dosc,ze szczuple dziewczyny maja szanse na bardziej kobiece ksztalty,to osoby,ktore np maja bardzo szczuple l i ladne ydki - a niezbyt udana "gore" przy samym koncu nog (przepraszam za tak beznadziejne tlumaczenie o co mi chodzi) moga ladnie w takich spodniach wygladac.
Ja sama najczesciej wybieram taki fason spodni,mimo,ze nosze rozmiar 38.
Strzyga, ale weź pod uwagę, że wiele osób nosi, bo im się faktycznie podoba, nie dlatego, że inni noszą. Mam wrażenie, że przyjęłaś założenie, że to się po prostu nie może podobać, a ludzie noszą, bo moda. Serio, dla niektórych efekt takiego "pobrzydzenia" jest właśnie celem 🙂
Przybij piątkę- ja też nie wyglądam dobrze w bombce. Chyba dlatego, że to kieca do szpil, a ja takich raczej nie noszę.

salto piccolo, zgadzam się 🙂

Gagulec- nic mi się nie podoba 😉
Mam swoja oranzowa sukienke na wiosne.
Z przodu jest zwykla i prosta wiec pokaze jej sliczny tyl  😍
[img]https://lh4.googleusercontent.com/_VzuL_I6cFpE/TW_5d3PZgoI/AAAAAAAAAjs/UmQfnzbsHxg/s512/Zdjęcie0032.jpg[/img]
widziałyście gdzieś taką spódnicę?  👀  W ogóle cały jej strój tutaj mi się podoba (może poza butami), muszę sobie taki skompletować i będę jak gwiazdka Disneya.  😁
salto piccolo, w rzeczywistości aż tak bardzo się nie świecą, zdjęcie było robione z lampą. Bardzo ładny kolor kiecki. 🙂 Ja w przypływie zakupowej weny kupiłam ostatnio dwie sukienki, ale raczej na imprezę niż na co dzień. 🤣 Tylko naprawdę nie wiem po co mi one. 😂

H&M z puchatymi ramionami:

Fishbone:

Gagulec- skąd buty? Możesz wiecej fot ich podesłać? 🙂

Wg mnie jeżeli ktoś ma ładną figurę to leginsy wyglądają bardzo dobrze. I gdy ładna odstająca pupa jest pod spodem 😉 Już nie wspomnę o tym jakie są wygodne  😜 Ale nie mogę znieść gdy dziewczyny noszą tak krótkie bluzki do  leginsów, że odznacza im się.. rożek  😁

Pursat- number 1!  😜
Pursat, ja to jeszcze się dziwię, dlaczego nie założyłaś żadnego bloga modowego 🙂 Bardzo podobają mi się Twoje ciuchy!

Btw. skąd czerpiecie inspirację? Blogi, gazety, konkretne gwiazdki?
A ja tam lubie tak jak byłam ubrana :P.

yga - buty sa z reserved. Są mega wygodne, jak papciuszki, są skórzane 🙂. Uwielbiam je 🙂.
Btw. skąd czerpiecie inspirację? Blogi, gazety, konkretne gwiazdki?

Co prawda nie czerpię stamtąd inspiracji, ale mam 2 fajne blogi lasek, które na prawdę ładnie się ubierają :
http://mariannann.blogspot.com/ <-------śliczna i zawsze slicznie ubrana
http://isabelles.nu/ <------- trochę (trochę-bardzo) sztuczna laska, ale też ładnie chodzi ubrana.

Ja jednak nie umiem czerpać inspiracji z blogów/gazet itp. Wolę sama coś wymyślić, ale często przeglądam jakieś blogi i patrze na te ładne zgrabne laski tak ładnie ubrane - zazdroszcząc im ofc. 🤣 🙂
a'propos spodni takich bombiastych - mam takie jedne, nie przepadam za nimi... są jakoś motane z przodu tworząc pielucho-nie -wiadomo-co ;-)

szczególnie nie pogrubiają chyba
yga, Scottie - dziękuję :kwiatek: Co do bloga - ubieram się zwyczajnie, nie wydaje mi się, żeby mój styl był aż tak ciekawy, żeby go prezentować szerszej publiczności. 😁

Przeglądam mnóstwo blogów, ale rzadko się nimi inspiruję, wolę szukać ciuchów/dodatków etc. na własną rękę, ale zdarzy się, że na blogu coś mi się tak bardzo spodoba, że później szukam tego w sklepach lub na aukcjach. 😀

noen, uwielbiam Mariannę. 😜
Pursat, jak tam biznes koszulkowy? 😀
odnosnie leginsow- nosze ciagle i ostatnio tylko i wylacznie leginsy, do tego bluzka, taka oczywiscie, zeby nie bylo widac rozka 😂
uwazam, ze wygladam dobrze, jak sie dorobie zdjecia to sie podziele🙂
Pursat, uwielbiam na Ciebie pattrzeć.  😜
Jesteś prześliczna, super się ubierasz.  😜
Powoli popadam w kompleksy  🙄
JARA, chwilowo stoi w miejscu. 😉 Mogę natomiast powiedzieć, że moja markerowa koszulka przeżyła pierwsze ręczne pranie. 😉

szalonakobyła, nie wiem co powiedzieć, to bardzo miłe. 😡 :kwiatek: A kompleksy... Oj daj spokój, mamy je wszyscy, ja całkiem sporo. 😀
Pony: No wlasnie tez uwielbiam legginsy, sa super wygodne, mam sporo takich sukienek/ tunik na codzien i to jest super sprawa, bo mozna takie rzeczy wyciagnac z szafy, w 5 minut jest sie ubranym i wygladac dobrze - nie jestem typem ktory nosi bluzy od dresu do pracy, a taki zestaw fajnie rozwiazuje problem w co sie ubrac.

A co do blogow itp: http://lookbook.nu/ duzo jest beznadziejnych rzeczy, ale sporo jest super. No i ikona stylu, bardziej do popatrzenia niz do powtorzenia czesto 😉 http://www.thesartorialist.blogspot.com/

http://lookbook.nu/look/1452011-CHIC

Gdzie znajdę podobną ramoneske?
karolina_ dokladnie,są przede wszystkim mega wygodne! I nie zjezdzaja mi z tyłka jak wiekszosc spodni. Tak dla ledżinsów😀
Ja niestety nieszczególnie mam czas, żeby się zająć dużym zamówieniem z A&F:/
A ja jestem zajarana bo na JS24 będzie za parę dni mega dostawa i zastanawiam się skąd ja wezmę te kilka stów na zamówienie  😁

dziewczyny czy któraś zamawiała w końcu z tego zagranicznego serwisu torebkę - podróbki torebek marca jacobsa i innych>?
JARA, jesteś zadowolona z ubrań od japan?
Kupiłam płaszczyk, dzisiaj przyszedł. Kolor zupełnie inny, materiał jak szmatka, dziwnie leży. No... nie podoba mi się...
JARA, jesteś zadowolona z ubrań od japan?
Kupiłam płaszczyk, dzisiaj przyszedł. Kolor zupełnie inny, materiał jak szmatka, dziwnie leży. No... nie podoba mi się...

Jestem zadowolona, do tej pory zwróciłam tylko jedną bluzkę, tylko dlatego że na stronie były błędne wymiary.
Czy niska osoba (160) może nosić tego typu sukienki ? Jeżeli tak, to z jakimi dodatkami? 🙂
Moim zdaniem, jako osoby niskiej, niespecjalnie. Chyba, że baaardzo chuda, tylko wtedy będzie wyglądać smukło. Dodatki w stylu boho, wedle gustu, koniecznie z butami na dużych koturnach.
Mam 168cm, do chudych nie należę a noszę tylko takie kiecki latem i podobno wygląda to nieźle. Obowiązkowe wysokie buty.  😉
myślę, że to nie kwestia wzrostu, tylko proporcji. ja się źle w takich ciuchach czuję, nie włożyłabym.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się