Forum towarzyskie »

moda, ciuchy etc...

Wiem,wiem i kolor super  🙂

Nie wiem, co mi odbiło, ale tego lata same niebieskie ciuchy kupuje.Juz monotonne sie to robi.
Nawet dzisiaj, bielizne niebieska kupilam.
Chociaz tyle dobrego,ze w tych odcieniach mi dobrze  😉
remendada, heh. Tez jestem lekko spaczona w kierunku niebieskosci.  😉

A, tylko, ze ten "moj" kroj do tanczenia to sie nie nadaje raczej. Co prawda zalozylam ja na wesele, ale tylko na czesc bardziej oficjalna i tylko fragmencik imprezy. Na dalsza czesc trzeba sie bylo przebrac w cos o innym kroju, bo calej taneczno - jedzeniowo - alkoholowej nocy bym w niej nie wytrzymala.
Model wybrany przez Strucelke daje duzo wiecej swobody.
Klami -  😜 😜 rewelka!
Dokładnie, są 2 wersje, moja mama ma tą z bardziej matowego materiału a tamten jest bardziej śliski i połyskujący. No i ja mam trochę więcej marszczeń w zielonej na biodrach.

Hiacynta - ja o tym wiem i zdaża mi się kupować nie markowe, tańsze ciuchy. Ale nie kiecki 😉 Chcę by to był dobry materiał, a to, czy to będzie Simple, Zara czy H&M czy inny sklep to już nie ma znaczenia. Choć w H&M często są po prostu szmaty.
Co do materiału akurat nie mam wątpliwości, z resztą mam pomoc w postaci mamy, która jest krawcową 🙂
Sory, może jestem już 'zeszmacona', ale nie docierają do mnie sklepiki 'no name' z kieckami za 100zł. Te to dopiero wołają o pomstę do nieba, jak dla mnie. Mam taką jedną w szafie, raz ją ubrałam i wisi i wisi. Z tego materiału to bardziej by się nadawała na ścierki wink
Strucelka, ja nie miałam na myśli małych sklepików zaopatrujących się tam gdzie handlujący na bazarach tylko eleganckie butiki, w których z jednego modelu nie wisi po kilka sukienek w jednym rozmiarze tylko np.  po jednej dla każdego rozmiaru. Ja przestałam już nawet szukać sukienek (innych ciuchów też chyba że jest wyprzedaż) w sieciówkach, bo np. taki HKM 99% rzeczy to szmaty, Zara kiedyś była fajna a teraz większość to szmatławce w wysokiej cenie. Jak kupowałam kiecki to zależało mi, żeby po pierwsze ładnie leżały ( z tym u mnie ciężko bo w talii potrzebuje kiecek 34-36 ale wtedy ciężko mi zapiąć się w biuście), po drugie żebym nie spotkała na weselu czy gdzieś osoby w identycznek sukience, po trzecie żeby materiał był wysokiej jakości, elegancki no i przede wszystkim,żeby chwytała za oko🙂
Klami, i ta Twoja, moze za mniejsze pieniadze (albo bez supermodnego suwaka) jeszcze bym mogla kupic 🙂 zdecydowanie ladniejsza.
a ta zielona... nie bede powtarzac po Hiacyncie.

ale ja tu z pytaniem przyszlam: co mozna w lato zalozyc na glowe, zeby slonce nie dawalo po czaszce? czapki w moim przypadku odpadaja - wygladam jak... no nie wygladam 😉 dodam, ze musi mi sie zmiescic do walizki i nie popsuc w czasie podrozy :P
kujka, może jakąś chustkę?
No chyba, że bawełniany kapelusik czy coś. Byle nie słomiany, bo grzeje w czachę równo 😉
Dworcika, wszystkie chustki i bawelniane kapelusiki mi sie kojarza z koloniami/pielgrzymka z przymierza rodzin. jakies propozycje ze zdjeciami, zeby to bylo ladne? :P
Strucelka, zdaje sie ze to ten kroj dolu tak ja wlasnie postarza... Nie myslalas o czyms bardziej dziewczecym? Mysle ze chociazby taki kroj na dole przy podobnej gorze bardziej pasuje do nastolatki:

Swoja droga rok temu tez kupowalam w Simple sukienke, na wesele, i dalo sie znalezc cos lzejszego. Chociaz to wszystko oczywiscie kwestia gustu.
ale wydaje mi się, żę to nie ma być lekkie i dziewczęce. to jest do klubu na 18. nie wyobrażam sobie iśc do klubu w sukience koktajlowej...
aaa, to ja caly czas o weselu mysle, nie doczytalam.
To w takim razie material mi sie podoba, tylko kroj dolu nie, i tu znowu wracamy do gustu 😉
Dworcika, ta pierwsza.. aaaa obłęd  😍 😍
Dworcika, pierwsza przesliczna!
trzecia tez ladna, ale druga mi sie z jakims filmem erotycznym kojarzy, moze przez mine tej ekhm modelki :P

Carmen, fajne, ale to raczej na jakis rajd z plecakiem, czy cus. ja chce cos w troche mniej sportowym stylu. nigdy nie kupowalam takich rzeczy wiec nie mam doswiadczenia i dlatego przyszlam tutaj.
Pilnie potrzebuję dodatku do takiej kiecki. Róż lub ciemny niebieski. Szukam kwiatka do fryzury,kolczyków lub czegoś ciekawego na szyję; któreś z tych 😉. Kukałam na allegro ale nic mi nie wpadło w oko. Liczę na waszą pomoc :kwiatek:
http://img716.imageshack.us/i/111111st.jpg/
http://img194.imageshack.us/i/22222222k.jpg/
Kropa, a nie za bardzo majtkowo/landrynkowo to wszystko wyjdzie?
Ja bym dała już tylko delikatne, skromne kolczyki raczej. Kiecka jest bardzo wzorzysta i sama w sobie ozdobna.
Myślę, że nie. Sukienka oprocz wzoru jest prosto szyta i muszę dodatkami ją urozmaicić, najlepiej błękitem paryskim albo lila. Tylko muszą to być delikatne rzeczy.

edit: Dworcika kolczyki w ostatnim wypadku gdy nie znajdę czegoś innego 😉
Kropa, moja kumpela z byłej klasy miała identyczną, dołożyła czarne dodatki w postaci bransoletki i kolczyków i było okej, na szyję bym nic nie dawała, bo skoro jest tam zamek to za dużo.
ja to sie zawsze boje jak kupuje sukienki/spodnice z takimi zamkami od gory do dolu, ze ktos podejdzie i mi rozepnie a ja zostane gola i wesola  😁 😁
emade, to zasadzisz taką "lutę", że nie wstanie 😉 Teraz masz jeszcze takie ciało, że możesz lać na taki incydent 😉
Poza tym... nie wyobrażam sobie szans na powodzenie takie rozpięcia 😉
moze przez mine tej ekhm modelki :P

Ta "ekhm" modelka to Adriana Lima, jedna z najlepszych. 😉
emade, ja miałam kieckę, bez ramiączek, z zamkiem z góry na dół. Jedyne co się stało to zamek pękł i tyłek na wierzchu ;D
[quote author=hate me! link=topic=168.msg644210#msg644210 date=1278427925]
moze przez mine tej ekhm modelki :P

Ta "ekhm" modelka to Adriana Lima, jedna z najlepszych. 😉
[/quote]

mi się osobiscie bardzo podobają te modelki VS  😜

emade, ja miałam kieckę, bez ramiączek, z zamkiem z góry na dół. Jedyne co się stało to zamek pękł i tyłek na wierzchu ;D

niedawno kumpela kupila spódnice z przodu z zamkiem od góry do dolu, mówi że od tamtej pory nosi w torebce agrawki jakby ten zamek chcial kiedyś pęc  😂
Kujka

jeżeli chodzi o nakrycie głowy, to ja bym była za turbanami w stylu Korby z "Lejdis" 😉
fajna sprawa, ale trzeba mieć pasujący styl i się dobrze czuć 😉

kujka, może opaskę szeroką? Na allegro jest tego masa i ciut ciut. Mniej więcej w takim stylu:
http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,168.msg644359.html#new

A z najprostszego rozwiązania, po prostu bierzesz chustę.
kujka - gdy słońce mocno przygrzewa, robię tak:

Szal musi byc rzecz jasna dosc cienki i z naturalnego materialu, zeby to mialo sens 🙂
Hiacynta, dzieki, pomysle  nad tym (aaale krajobrazy!!!)

sushi, choc mam pewne podejrzenia, ze moge nie zniesc swojego widoku w lustrze/nie dac rady sie tak omotac szalem, to bede probowac, moze cos z tego wyjdzie ;D dzieki!

hate me!, jedna z najlepszych czy najgorszych, jej zdjecia w tej sukience nie podobaja mi sie i na pewno nie zachecaja mnie do kupna. kazdy ma swoj gust 🙂
Hiacynta- świetnie wyglądasz 🙂 I pomysł świetny  😎 Jak wrócę do domu to zaopatrzę się w taką chustę  😁
I czy to jest jakoś bardziej skomplikowanie wiązane niż przykładasz do czoła, krzyżujesz na karku, owijasz na szyi i zarzucasz końcówki na plecy?
Hiacynta- świetnie wyglądasz 🙂 I pomysł świetny  😎 Jak wrócę do domu to zaopatrzę się w taką chustę  😁
I czy to jest jakoś bardziej skomplikowanie wiązane niż przykładasz do czoła, krzyżujesz na karku, owijasz na szyi i zarzucasz końcówki na plecy?

dzięki 😉 wiążę dokładnie tak, jak napisałaś 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się