Forum towarzyskie »

moda, ciuchy etc...

kisiel,  widziałam fotke, zdecydowanie jakiś wiekszy akcent czerwony na gorze 😉
dzięki  :kwiatek:
HELP!!
Potrzebuję kiecki na bal i nie mogę nic znaleźc.
Na razie wybrałam takie (obie w wersji czarnej - całe):
http://www.allegro.pl/item1070089751_satynowa_sukienka_bombka_rozowa_r_36_s_verona.html (mogłaby byc trochę dłuższa)
http://www.allegro.pl/item1068009485_sukienka_szyta_na_miare_wachlarz_7dni_real.html
http://www.allegro.pl/item1070116762_gorsetowa_sukienka_o_olowkowej_linii_na_miare.html
Tylko nie wiem, czy nie są tandetne, no i czy będą dobrze wyglądac na moim małym biuście 🙄
Możecie doradzic?
Zuź takie sukienki ładnie wyglądają przy małym biuście ALE jeżeli masz zamiar ruszyć na parkiet to odradzam. miałam sukienkę podobną do tych na studniówce i ciągle musiałam ją podciągać żeby nie świecić stanikiem, bo mi zjeżdżała 🙄
Nr 1 jest super
Zuź według mnie 3 jest fajna, 1 i 2 tandetne, a w 1 byłoby Ci widać majtki w tańcu  😉 ale tak jak mówi fruity- przy małym biuście może być problem z sukienkami bez ramiączek..
Ramiączka można zawsze doszyć.

A do mnie dzisiaj przyszła taka bluzka.
Kusiła mnie od dawna i wreszcie się zdecydowałam. Fajna bardzo.
http://www.allegro.pl/item1061989712_bluzka_z_bufiastymi_rekawami_japan_style_m.html
to ja mam pytanie, nie do konca wiem czy pasuje do tematu, okaze sie 😉
1,5 mies spedze w takich temperaturach jakie mamy ostatnio w warszawie (ponad 30 st) lub wiekszych.
jednak krotkie spodenki (nad kolano), czy sukienunie odpadaja, nie chce nikogo urazic, ani narazic sie na jakies scysje z miejscowymi. bardziej obcisle ciuchy tez. i tu moje pytanie:
w czym bedzie najlepiej wytrzymac? planuje wziac pumpy (kilka par 😉 ) z cienkiej bawelny, moze macie jeszcze jakies pomysly?
W H&M były takie prześwietne spodnie 3/4, przewiewne takie trochę szmaciane. Ale były cuudne na lato. przez 2 lata miałam na nie szał, było m w nich chłodniej niż w krótkich zwykłych spodenkach. Nie mam pojęcia czy jeszcze je sprzedają bo zmieniłam sklepy ale jak tak to naprawdę polecam zaopatrzyć się nawet w 2 pary bo są tanie, wygodne, za kolana i przewiewne  😉 Sprzedawali je 2 lata z rzędu bo ludzie się na nie rzucali, więc możliwe, że nadal są  🙂

Jeśli chodzi o przewiewność to nic nie prześwituje, spokojnie  😁

edit: A w ogóle to ja poszukuje takiej zwykłej torby nadającej się do naszycia naszywek. Najlepiej brązowej lub czarnej. Szukam i szukam. Widział ktoś w Wawie?
Jak nie ten wątek to przepraszam ale nie wiem gdzie spytać  🤣
kujka a długie, zwiewne spódnice? bardzo fajna sprawa  😉
Lniane!
Lniane spodnie, do tego wszelkie koszule z cieniutkiej bawełny.
o właśnie. Tamte spodnie były lniane  😀
Zuź, jak dla mnie wszytskie one sa dosc tandetne.
Tylko jest to kwestia gustu 😉
Jeden nie ubierze, drugi bedzie zachwycony.

Ja sobie ostatnio taka zamowilam.

Uwielbiam kupowac sukienki weselne,takze jak trafia mi sie cos fajnego i w super cenie to zawsze wole kupic,bo szukanie czegos "na juz"przed uroczystoscia..brrrr..

kujka - dokladnie tak jak mowi Dworcika. ja jadad do Turcji zaopatrywalam sie w sklepach indyjskich glownie  😉

Alabamka - moze tu? : http://www.rockmetalshop.pl/product-pol-9179-torba-na-ramie-kolor-czarny-54-4008-03-TZAK-286-.html
Fajna fajna, tylko ten materiał wygląda trochę tak jak materiał plecaków z Carrefoura  👀
Widziałam nerkę z rockmetalshop i też miała taki materiał, więc się trochę boje tą zamówić... A może ktoś miał w rękach?
Dzięki i tak  :kwiatek:

edit:Chociaż na zdj. w opiniach nawet fajnie wygląda... Może być fajna  😀 Dzięki jeszcze raz  :kwiatek:
smarcik, no tak, dlugasne spodnice i sukienki, ze tez o tym zapomnialam!
lniane spodnie i klapki dżizuski scholla to nie do konca moj klimat, ale przemysle, dzieki dziewczyny!
Zuź zobacz te japan style, ja mam jedną z nich, byłam zadowolona 😉

zmiana planów, jednak zakładam czarne szpilki  😁
tak to jest miec 180 cm wzrostu...
wszystkie sukienki ze_niby_maxi z japan style sa co najmniej o 20 cm za krotkie... a to i tak w najlepszym wypadku 🙁
są jeszcze te długaśne sukienki i spódnice, ja je uwielbiam  😜 zmieniam tylko codziennie kolory  😁
tak to jest miec 180 cm wzrostu...
wszystkie sukienki ze_niby_maxi z japan style sa co najmniej o 20 cm za krotkie... a to i tak w najlepszym wypadku 🙁

Niestety tak jest.
Ja mam 165 i sa jak na wymiar.Ale gdybym miala juz kilka cm wiecej, nie pasowalyby.
Poza tym kolejnym minusem jet to,ze maja jeden rozmiar,na dosc drobne i szczuple osoby.

Co nie zmienia faktu,ze uwielbiam ich rzeczy 😜 Mam chyba z 10 sukienek od nich.
kisiel, tak, wlasnie mowie o tych najdluzszych, co to niby do ziemi (no wlasnie, Remendada do ziemi to sa jak je wlozy osoba Twojego wzrostu a nie mojego... 🙁 )
ja kupuję sukienki i spódnice second_hand_style  😁 polecam pochodzić po okolicznych i troszkę się rozejrzeć, czasem można znaleźć coś fajnego  😉
Że się tak zapytam to jakie macie te sukienki do ziemi z Japan Style? Ja mam 158 wzrostu i jak mierzyłam wymiary tych kiecek to znalazłam jedną do ziemi, a jestem jeszcze znacznie niższa. I teraz tak się zastanawiam czy ja coś źle mierze, czy jak.
Chce mieć taką do ziemi, ale akurat u mnie w mieście w Indyjskich sklepach nic nie ma co by mi się podobało.
Co do second handów to ja polecam też internetowe. Ostatnio upolowałam 2 świetne kiecki. Tylko wiadomo cena wyższa niż w takich pod domem. Ale i łatwiej się szuka.
Wrzucam listę jakby ktoś był zainteresowany:
http://sklepyvintage.blogspot.com/
szukam kostiumu z taką górą jak ten: (tylko chyba panienka załozyła odwrotnie, bo ten sznurek powinien być na górze 😁 ) ale cienko mi te poszukiewania idą bo na allegro jest z milion kostiumów dwuczęściowych i nie mogę trafić na jakiś z taką właśnie górą, stąd moje pytanie: nazywa się jakoś ten hmm model/typ? nie wiem jak to nazwać 🤔
W Cubusie są takie 🙂
dzięki dziewczyny 🙂
btw weszłam przypadkiem na stronę House i jak tam wpadnę do sklepu to wykupię z połowę tego co tam jest 😜
fruity_jelly, ja kupiłam kostium z taką górą w H&M
Aha jak na allegro wpiszesz "bandeau" to powinny Ci się pokazać takie góry.
Hija, ja z JapanStyle z sukienkami do ziemi sie nie spotkalam.
Wszytkie mam krotkie i nie widzialam innych.

Ale teraz jest mnostwo dlugich sukienek w sklepach, nie tylko indyjskich.
Ja wczoraj kupiłam torbę, 2 kostiumy i jakąś tam bluzkę z cache cache

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się